Münferit



PFDK Galatasaray'a ilişkin cezaları açıkladı, karara göre Galatasaray, taraftarının neden olduğu saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat ile yayın yetkisi olmayan TV kuruluşunun çekim yapması fiillerinden toplam 185.000 TL para cezasına çarptırıldı. Yukarıda yer alan görüntülerden açıkça izlenebileceği gibi tribünde saldırıya uğrayan, darp edilen ve en nihayetinde tribünden düşen / atlayan bu şekilde yaralanan taraftar için ise hiç bir ceza almadı. Bir başka ifadeyle güvenlik görevlilerinin yetersizliği, o adamın oraya nasıl çıktığı, orada nasıl dayak yediği, sonra nasıl düştüğü, kafasına koltukların nasıl yağdığı bunlar "münferit" olaylar herhangi bir ceza gerektirmiyor.

Dolayısıyla çiftdüşün yöntemini artık daha iyi anlıyoruz.

1) Fenerbahçeli taraftarlar bir basketbol müsabakasında saha içine girerse bu "barbarlık", Galatasaraylı taraftarlar sahaya girerse bu "o kadın tahrik etti"

2) Fenerbahçeli taraftarlar sahaya su şişesi atar veya saha olayları yaparsa "barbarlık" ve "saha kapatma cezası", Galatasaraylılar yaparsa "iyi oldu", "hak etmişlerdi"

3) Fenerbahçeli bir sporcu kokain kullandığı için kulüple ilişiliği kesilirse alakasız bir şekilde Fenerbahçe "dopingci", başka takım oyuncuları doping maddesi kullanırsa "meyva çayı", yine bir başka takımın oyuncusu cezalı olduğu maçta kendi takım arkadaşının forması ile sahaya çıkar ve kural ihlali yaparsa bu halde "hafif bir ceza"

4) Fenerbahçeli taraftarlar herhangi bir taraftarı stadda darp ederse "saha kapatma", Galatasaraylılar darp ederse "münferit"

Şu Fenerbahçe medyası, Hıncal Uluç'un deşifre ettiği "Kutsal İttifak", Medya- Fenerbahçe - Federasyon ne kadar güçlü, Fenerasyonun kolları nasıl her yere uzanmış, komplo teorileri nasıl gün gibi doğru ve gerçek görüyorsunuz herhalde.

PFDK'yı tebrik ediyor, bundan sonra tribünde dayak yiyecek bütün vatandaşlara da bu münferit olaylara fazla kafayı takmamaları gerektiğini bir kere daha açıkça söylemek istiyorum.


13 comments:

  1. FatihE dedi ki...

    Vah yazııııkk. Olmadı mı? Almadı mı G.Saray ceza? Niye ki?

    Peki sevgili kardeşim, münferit münferit diye gönderme yaptığınız malüm G.Saray-Ankaragücü maçından önce, çeşit çeşit Ankaragücü işlemeli döner bıçaklarıyla Ankaragüçlü (yada renkler nedeniyle kamufle de olmuş olabilecek bir başka takım taraftarları - insanın aklına gelmiyor değil) holiganların yaraladığı G.Saray taraftarlarını hiç düşündün mü? Hani kafede oturup maçı beklerken saldırıya uğrayan G.Saray taraftarını..

  2. Rehavet dedi ki...

    "aziz yıldırım, federasyonu ve hakemleri tek parmağında oynatıyor. kıh kıh kıh kıh.."

    oynatan hali bu işte, bir de oynatmasa ne olacaktı kimbilir...

    eline sağlık aethewulf

  3. Charlie Kelly dedi ki...

    Esas merak edilen, Fenerbahçe'nin sahasında çıkan her olaydan sonra "Bu olay/lar milat olsun", "Çok ağır cezalar verilsin, gerekirse saha uzun süre kapatılsın", "Bu holiganlar stada giremesin" tarzı açıklamalar yapan futbol romatiklerinin nerde olduğu?

  4. aethewulf dedi ki...

    @fatih, eğer saha dışında galatasaraylı taraftarlara döner bıçağı ile saldıran ankaragüçlüler varsa bu bildiğin suçtur, tck gereği müessir fiildir, hatta adam öldürmeye tam teşebbüs sayılır, cezası neyse verilir, verilmelidir. yine stad içerisinde bir adamı darp etmek hem tck gereği suçtur hem de kulübe önlem almadığı için ceza verilmeli.

    yani biz diyoruz ki varsa bir suç cezası verilsin, sen diyorsun ki galatasaraya ceza verilmesin de hangi bahane üretilirse üretilsin.

  5. genncer dedi ki...

    fatihE saçmalamışsın

  6. Mitya dedi ki...

    balik hakikaten bastan kokuyor - surekli gunu kurtarmak adina mucadele edildigi takdirde iste boyle gun gelir, devran doner, henuz iki uc sene evvel aldigin karari inkar edecek hale dusersin. trabzonspor - sivasspor maci tatil edildiginde sevgili haluk ulusoy yonetiminin ilk aldigi karar macin tarasiz sahada seyircisiz olarak tekrar oynanmasiydi, tahkim kurulu bu sacmaliga maci sivasspor lehine 3-0 tescil ederek son verdi. bugun alinan karar ise turk futbolu acisindan baska bir ilk olusturuyor - bundan sonra 1-0 onde olan takim taraftarlarinin uzerlerine rakip takim formasi gecirerek sahaya dalmalari sonucu onde olan takim bundan boyle her mactan uc puanla ayrilmayi garantilemistir. ustune ustluk rakibinin evinde oynayacagi uc maci seyircisiz oynamasini da saglayacaktir. bundan baska, ogrendigimiz kadariyla bu ulkenin yoneticileri, hukukculari, ve "profesyonelleri" tamamiyle benzer olaylara uc farkli karar alabilecegini gostermis, adalet, hak, hukuk meselelerin ozunde daima var olan guc iliskilerini hepimize bir guzel yeniden sergilemistir.

  7. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Fenerbahçeli taraftarlar bir basketbol müsabakasında saha içine girerse bu "barbarlık", Galatasaraylı taraftarlar sahaya girerse bu "o kadın tahrik etti"

    bura herşeyi açıklıyor aslında. olur mu hiç o kişiyi atmak insanlık vazifesidir onlar için. o zaman bizim yanımızdan geçen bir cinconluyu öldürmemiz gerekiyordu çünkü yanımızdan formayla geçiyordu gassaray formasıyla. ne yaptık biz orda,formasını çıkarttırdık ve saldık. tek kişiye dalmak nedir arkadaş. Ayrıca Ankaragücü ile şaka olmaz,adamı deler deşer belalıdır. Gassaray taraftarı bütün herkese giderini koyuyor ,ama onlarda onlara koyuyor herşey karşılıklı. Everton maçında dışarıda silah patlar 2 maç ceza alırsın,bu maçta adamı atarlar para cezası işte. Adalet rengine göre değişiyor. Ve bunu da gördük. Haldun üstünel çıksın konuşşun şimdi,ama tersi olsaydı ne konuşurdu he.

  8. aethewulf dedi ki...

    @sallanyuvarlan: dikkat isterim, adam aşağı atıldığı veya saha içinde darp edildiği için galatasaray hiç bir ceza almış değil. aldığı cezalar küfürlü tezahürat, saha olayları, kaçak yayın gibi nedenlerle verilmiş. ağır yalanan bu arkadaş için verilen bir ceza yok.

  9. birkan dedi ki...

    Ben bilakis ceza almamalarını olumlu karşılıyorum.Saf milletim ancak kör gözüne parmağım durumu yaşanırsa akıllanır.
    Bu memleket bir de Amerikalılara laf eder.Fenerasyon yalanıyla kaç senedir istediğini alıp üstüne bir de Fenerbahçe'yi hedef gösterebilmek başarı değil.Biri zamanında %60 aptal falan demişti, küfür etmiştim.Az söylediği için.

  10. rddk dedi ki...

    En güzel yorumu hiç beklemediğim taraf yapmış. Fenerbahçe resmi sitesinden...

    "sahaya pet sise-bozuk para atınca saha kapatma cezası, insan atınca para cezası..."

  11. Unknown dedi ki...

    Papazincayiri ekibinden Tahkim Kurulu eski baskani Turker Aslan'in sozlerini yorumlamasini rica ediyorum. Cunku bu zatin sozleri butun duzeni ortaya koyuyor zaten. Okumayan varsa asagida okuyabilir. Turk futbolu yillarca kimler tarafindan yonetildi, simdi kimler yonetiyor, ibret olsun diye okumanizi tavsiye ederim:

    "İki kişinin kavga etmesinin bu kadar büyütülmesini anlamıyorum. Toplu bir olay değil. Maç bitmiş‚ 20 dakika sonra olay oluyor. Bir bıçak veya başka kesici aletle yaralanma yok. Eğer böyle bir şey olmuş olsaydı‚ tribüne kesici bir cisim aldığı için Galatasaray´ın sorumluluğu olurdu. Ev sahibi takım Galatasaray´ın objektif bir sorumluluğu yok. Bu olay‚ Ali Sami Yen´deki Fenerbahçe derbisinin seyircisiz oynanmasını isteyenler tarafından yanlış yönlendiriliyor." - Turker Aslan, eski Tahkim Kurulu baskani

  12. silent lucidity dedi ki...

    bu konuda kulübün yapabilecegi birsey yok,adamların tipinden mi anlasınlar kavga çıkaracaklarını?

    para cezasının olaylardan dolayı olmadıgını nerden uyduruyorsunuz onu da anlamış değilim.

    "Aynı maçta Galatasaray'a da taraftarlarının neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat, saha olayları ve talimatlara aykırılık nedenleriyle toplam 185 bin lira para cezası verildi."

    bu cümlenin nesini anlamıyorsunuz?oynananacak mac fb ile diye saha kapatmayan pfdk fenerbahçe düşmanı ilan ediliyor.nefis gerçekten.

  13. aethewulf dedi ki...

    @silent: kardeşim, "saha olayları" şayet bir adamın tribünde darp edilmesi, güvenlik görevlileri tarafından müdahale edilmemesi, kafasına koltuk yağması ve adamın aşağı düşmesi/atılması ise ve bu eylem bir ceza gerektiriyorsa bunun cezası herhalde 100.000 TL para cezası olamaz, yok efendim, saha olayları bu değilse, o zaman bunun saha olayı bile sayılmaması daha fecaat.

    hani seninki merd-i kıptinin durumu olmuş, tam şecaat söyleyecektin, sirkatini arz ettin.

Yorum Gönder