Bilelim - Öğrenelim



Radikal "Ali Sami Yen'deki vahşet derbiyi seyircisiz mi oynatacak" manşetini atmış, ben de merakla bekliyorum, ne olacak. Cemal Nalga'ları filan gördükten sonra elbette normal bir şey ummak için hiç bir sebep yok ama, en azından bilelim bir taraftarı damdan aşağı atarsak ne kadar ceza alacağımızı.



20 comments:

  1. PVH dedi ki...

    Tabii ki almayacaklar

  2. birkan dedi ki...

    Adilik nedir?
    O kişi kendisi atladı demektir.
    Çapulculuk nedir?
    Olur da ceza gelirse Fenerbahçe maçına denk geliyor diye bunu Aziz Yıldırım'a ve federasyona bağlamaktır.
    Bu yıl yaptıkları bunca alçaklıktan sonra ilahi adalet tecelli edecektir.

  3. Unknown dedi ki...

    Birsey ogrenemezsin aethewulf. Onlara verilen cezayla bize verilen ceza bir degil ki. Ligtv kadikoy'de atilan bir sise suyun rotasini cikardi, fizigini analiz etti. Bizde adam atilsa eminim onu da abartmanin bir yolunu bulurlar. Ki abartmalarina da gerek yok zaten durduk yere de sacma cezalar cikartirlar (bkz. Alex'in IBB macindan sonra aldigi 2 maclik ceza)

  4. Mitya dedi ki...

    bu ulkede bu isler boyle maalesef. iki takim taraftarlari arasindaki kavga onemli bir olay mertebesine erisirken, ayni takim taraftarlarinin arasinda cikan tartismalar hasiralti edilebiliyor. aile icinde kaliyor onlar, cok severiz zaten biz bu muhabbeti. spontane bir olay, bir arka plani yok. daha da trajik olani hakemin basina su sisesi isabet ettirebilirsen iki mac sahan kapaniyor, bir insan evladi tribunden asagiya depilince kimsenin sesi cikmiyor (olurse, o zaman kurallar ayri isliyor, bes maca kadar yolu var!). otoritenin cani baska aciyor elbette. mesela o arkadasi tribunden asagiya firlatan sahis sahaya inip hakemi soyle bir ittirse rengine filan bakilmaz 10 mac ceza alirdi herhalde galatasaray.

    bizim hukuk kurullari da tabii ki medya nereye isaret ederse oraya patliyor. bu medya fenerliyse, ben de galatasarayliyim arkadas!

  5. steven_stiffler dedi ki...

    Lafı gediğine oturtmuşsunuz yine ama anlaması gerekenlerin anlayacağını zannetmiyorum.

  6. Jackie Brown dedi ki...

    Zamanında çekirdek paketi yüzünden bile ceza yemiş takımız. Böyle bir olay Kadıköy'de olsa insanlık suçu olarak adledilir tüm sezon kapanırdı diye düşünüyorum.
    Artık dönen senaryolar komikleşmeye başladı.
    Yazık.

  7. UÇAN SALİH dedi ki...

    olimipiyatta sezon öncesi oynadığımız bi everton maçı hatırlarım.nerden geldiği billi olmayan bi kurşunla bi yaralanmış.ama ortada ne kursun war ne kowan.adam vuruldu fln dediler.aa bi baktık saha kapama almışız :)) bu adamada herhalde magnumla ateş etmediler,ayağ fln kaymıştır cnm yaa...

  8. husnupol dedi ki...

    Gecen sene cosan kopuren Adnan bakıorum bu sene guzel guzel basketbolcu futbol federasyonu baskan vekili ile mac izliyor..Gecen sene yırtılan topculardan bu sene ılımlı, ben bilmem ne hakemimizi cok severim mesajları..Bu isler sene basından belli biri potaya girdi pazartesi macından sonra cumaya mac verdi federasyon..Ertugrul napsın yırtınsa o fiksturu degistiremez..Bizimki de aman futbolun marka degeri duser diye aman ben gereksizler birligi pardon klupler birliginin baskanıyım diye sessiz sedasız oturur..Sunu gercekten merak ediyorum Gs bu sene kac penaltı kullanmıs Fenerbahce kac..Cidden bilen biri varsa bi söylerse cok mutlu olurum..

  9. Schumy dedi ki...

    Kendi stadınızda 55000 kişi var diye övünürken Sami Yen'deki 20000 kişiden bu kadar mı çok korkuyorsunuz ?

    Ama haklısınız ne diyelim...

  10. Metonet dedi ki...

    valla bana göre sanki işler adnan-aziz kapışmasının da üzerinde gidiyor. gs-ibb ve fb-diyarbakır maçlarının 1e 1 aynı olduğu düşünülürse, hakem hatalarının özellikle gs-fb üzerine yapıldığına bakarsak enteresan işler dönüyor.
    gs-ibb maçından sonra aziz söz verdi tezgah mı dönüyor dedim, fb-diyarbakır maçından sonra geçen sene de yapıldığı gibi 2 takıma da yüklendiklerini düşünüyorum. ve yine geçen sene sivas'ın aleyhine hiç yapılmayan hakem hatalarının bu sene de bursa aleyhine yapılmaması ve 2 senedir 1 anadolu klubünün fazlasıyla yukarıda olması içimi sıkıyor.

    bu arada penaltılara bakarsak gs 3 ya da 4, fener'de 1 ya da 2. verilmeyenler verilse 2sinin de en az 10 kullanması lazımdı.

    özellikle fener-ibb maçında güizayı düşüren adama verilmeyen kırmızı, penlatılardan çok daha fazla şey anlatıyor gibi.

    ne gs ne fb hatta ne bjk ülkedeki futbol taraftarının %95ini ellerinde tutmalarına rağmen kesinlikle güçlerinin farkında değiller. takılmışlar gsm hattına, formaya, kombineye, hakeme. birbirleriyle uğraşmaktan, özellikle gs-fb, etrafta olup bitene yeterince ilgi göstermiyorlar. diyarbakırın küme düşürülmesini isteyip fb'ye +2 puan kazandırmak yerine aman tekrarlansın maçlar diyor adnan. bursaya 1 rakip daha kazandırmak yerine sadece ben rakip olayım diyor. bursa cl'ye gitsin de görelim 1-2 sene sonra 1e düşecek cl kontenjanı için nasıl kavga edecekler.

  11. Sosyal_FB dedi ki...

    Tarife onların yaptıkları üzerinden işlemiyor yalnız. Onlara her zaman ayrı var. Lobicilikten mütevellit.. Ulan bu lobi de ne efsaneymiş arkadaş. Hayır, tamam, şikayet edelim ama bir zahmet biz de üretelim. Hoş, çalışanların bile Galatasaraylı olduğu ve ara sıra dışarıya bir şeyler sızdırılan yerde üretilecek lobiden ne hayır gelir, orası da ayrı mesele.

  12. fenerlihüseyin dedi ki...

    @Schumy

    Bu konudan anlayabildiğin bu olduğu için gaassaaylısın sen zaten .

  13. Majesty dedi ki...

    Olay Galatasaray veya Fenerbahçe'nin kayırılması, kayırılmaması değil. Eyyamcılık her zaman Türk futbolunda vardı. Ligin ilk yarısında yarılan hakem kafasından tatil edilmeyen FB-GS maçı da buna örnek gösterilebilir, buradaki gibi tribünde meydana gelen olaya gerekli yaptırım gösterilmemesi de. Fakat bu "tarafızların" yaptığı eyyamcılıkla beslenen ve onu da besleyen, karşılıklı bir çıkar ilişkisi de var, o da tek taraflı bakış açısı, ve idari kararlar hakkında yorum yaparken dahi fanatizm sergilemek. Bu blog da bunun canlı bir örneği, bir takımın taraftarı olmak ile futbol için yapılması gerekenlerin karıştırılması. O yüzden bu ve türevi bloglar ancak kendin çal kendin oynadan öteye geçemeyecekler ne yazık ki. O yüzden tavsiyem, burası bir Fenerbahçe blogu olarak kalsın, etik dersi vermeye kalkmasın, samimi olamaz çünkü hiç bir zaman.

  14. Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

    @ Schumy

    Evet çok korkuyoruz çünkü katil potansiyeline sahip 20000 kişi korkutucu oluyor. Bizim hayatımız sizinki kadar ucuz değil.

  15. PVH dedi ki...

    Majesty abi pardon, bir daha olmaz :( Lutfen bizi samimi bul, sorun sende degil bende :/

  16. Majesty dedi ki...

    Dediklerimi anladığın için teşekkür ederim, aynen bu şekilde, hep ve sadece taşşak geçilse burada, daha manalı olur.

  17. Mitya dedi ki...

    Trabzon - Galatasaray macina sevgili kart-gostermez Yunus Yildirim atanmis.

  18. Ortega dedi ki...

    Fenerbahçeli olarak kalınacakkkkk... kal!!!

  19. Al lee dedi ki...

    http://golsuzesitlik.blogspot.com/2010/03/munferit.html

    hocam yazı benim değil ama alın size munferit.
    saygılarımla,

  20. aethewulf dedi ki...

    @al lee: biz saha içinde bıçaklı dolaşanlar fenerli olursa ceza verilmesin, gsli olursa verilsin demiyoruz, biz yıllar öncesinden bir olayı da "buna da ceza vermemişlerdi" cümlesine sıkıştırıp mevcut bir olayın üstünün kapatılmasını da kabul etmiyoruz.

    ona da ceza verselerdi, saha kapansaydı, buna da ceza verilsin, saha kapansın, kulüp de kimse darp eden / bıçakla gezen açıklasın bu şahıslar da stadlara alınmasın.

    bu kadar basit. verdiğin linkteki yazar da bu ilkeye katılıyorsa bir problem yok o zaman, gs'ye ceza verilmemesi eyyamdır. nokta.yok yazar diyorsa ki fenere ceza verilmedi, o sebeple gs'ye verilmesin, bu hiç ceza verilmesin demek, o zaman stadlarda da bu olayları göreceğiz, yani bu olaylara meşruiyet veriyoruz demek. onu da demeye kimsenin ahlakı izin vermez sanıyorum.

Yorum Gönder