Gençlerbirliği 0 - Fenerbahçe 0
TSL 13/03/2010


NTVSPOR ve Ajanslar
Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, Ankara temsilcisi Gençlerbirliği'ne konuk oldu. İki takımın da hücumda etkisiz kaldığı maçta gol sesi çıkmadı ve Gençlerbirliği ile Fenerbahçe 1'er puanla haftayı noktaladı. Deplasmanda oynamasına rağmen karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Konuk ekip Vederson, Deivid ve Bilica ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremezken, başkent ekibi de hücumda çoğalamadı ve ilk devre 0-0 tamamlandı.

İkinci yarının ilk bölümünde iki takım da kontrollü oyununu sürdürdü. Gençlerbirliği savunmasının kilidi çözmek için Semih, Özer'i oyuna alan sarı lacivertli ekip, istediği pozisyonları yakalayamadı.

Karşılaşmanın 80. dakikasında Gökhan Ünal'ın ceza sahası içinden yaptığı kafa vuruşunda top direğe çarparal auta çıktı.

Kalan bölümde iki takım da skoru değiştiremezken, maç da golsüz eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 49'ye yükseltirken, Gençlerbirliği de 32 puana çıktı.

NOTLAR
Böyle Fenerbahçe son 6 lig maçında 12 puan kaybetti. Son 6 lig maçında sadece 1 kez galip gelebilen sarı-lacivertli ekip, 3 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti. Fenerbahçe’nin son 9 resmi maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi alması kötü bir dönemden geçtiğinin göstergesi.

Fenerbahçe bu sezon ligde 2. kez gol atamadı. Sarı-lacivertli ekip ligin ilk yarısında Beşiktaş’a karşı 3-0 yenildiği maçtan sonra Gençlerbirliği deplasmanında gol bulamadı.

Gençlerbirliği son 10 lig maçında sadece hükmen bir galibiyet alabildi. Son 6 lig maçında 2 beraberlik ve 4 yenilgi ile sadece 2 puan toplayabildi.

MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada Gökhan Ünal, kendi çabasıyla getirdiği topu, penaltı noktası üzerindeki Mehmet'e aktardı. Bu futbolcu da sağdan bindirme yapan Deivid'i gördü. Brezilyalı oyuncunun sert vuruşunda top üstten dışarı gitti.

20. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ taraftan yaptığı ortada Gökhan Ünal'dan seken topla arka direkte buluşan Vederson'un kötü vuruşunda, meşin yuvarlak, farklı bir şekilde yandan auta çıktı.

22. dakikada Orhan'ın ters kafa vuruşuyla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Bilica, topa vurmakta gecikince, takımını mutlak bir golden etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARI
49. dakikada Mehmet'in hatasıyla topu önünde bulan Aykut'un sert şutunda, kaleci Volkan Demirel, topu kornere çeldi.

53. dakikada Fenerbahçe kalesi üst üste iki tehlike yaşadı. Harbuzi ceza alanı içinde Orhan pasıyla topla buluştu. Harbuzi'nin sert şutu, araya giren Deivid'den döndü. Ceza alanı dışında topla buluşan Cem Can'ın sert vuruşunda da kaleci Volkan Demirel soluna yatarak, topu iki hamlede kontrol etti.

58. dakikada Mehmet'in ön direğe gönderdiği topa Semih vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

61. dakikada Emre'nin yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta top, az farkla üstten auta gitti.

80. dakikada Vederson'nun sol taraftan penaltı noktası üzerine gönderdiği topa Gökhan Ünal vurdu, meşin yuvarlak yan direkten döndü.

90 artı 4. dakikada Özer'in sağ taraftan arka direğe gönderdiği topu Gökhan Ünal Lugano'ya aktardı. Bu futbolcunun kötü vuruşunda meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta çıktı.

Karşılaşma golsüz beraberlikle sona erdi.

GENÇLERBİRLİĞİ: 0 - FENERBAHÇE: 0
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: M.Kamil Abitoğlu, Selçuk Kaya, Serkan Akarca
Gençlerbirliği: Serdar, Orhan, İlhan, Mahmut, Aykut, Cem Can (Dk. 82 Kerem), Tozo, Vranjes, Sandro, Harbuzi (Dk. 85 Serkan), Mustafa (Dk. 82 Kahe)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Baroni (Dk. 65 Deniz ), Andre Santos, Deivid (Dk. 57 Semih ), Mehmet, Emre, Vederson (Dk. 80 Özer ), Gökhan Ünal
Sarı kartlar: Dk. 37 Aykut, Dk. 45 Orhan, Dk. 64 Harbuzi (Gençlerbirliği), Dk. 75 Emre (Fenerbahçe)


0 comments:

Yorum Gönder