Play-off'lar Başlarken


play off

Nisan ayı yaklaşıyor erik ve çağlanın marketlerde ve tezgahlarda görünmesi kadar insanı heyecanlandıran şeylerden bir tanesi de play- offlardır bu ayda. NCAA final fouru, ardından 15 Nisan’dan sonra NBA play-off ları, Euroleague sekizli final maçları ve final four ve yerel liglerdeki play-offların heyecanı hepsi Nisan’da bizi bekliyor.

İlk play off yolculuğumuz yarın bayan basketbol takımının maçıyla başlıyor. Normal sezonu yine yeniden 1. bitirdik. İlk turda Panküp Ted Kayseri Kolejiyle oynuyoruz. Seriye 1-0 önde başlıyoruz. Seçimler nedeniyle Caferağa’da oynayamadığımızdan Pamukspor’un ucube parkelerinde oynayacağız birinci maçı. İlk maçı kazanırız bir şekilde ve 2-0 a getiririz. Kayseri’de hemen kazanıp seriyi bitirmek lazım.Yarı finalde Beşiktaş-Galatasaray eşleşmesinin galibiyle oynayacağız. Bu seriye de Galatasaray’ın 1-0 önde başlayacağını belirtelim. Galatasaray da bu turu geçip yarı finalde bizim karşımıza gelecektir. Son iki yılki Galatasaray-Fenerbahçe finali bu sene olmayacak. 1-0 önde başlayacak olmamıza rağmen Galatasaray maçlarının hiç de kolay geçmeyeceğini özellikle yerli oyuncular konusunda Galatasaray’ın bizden daha derin bir kadroya sahip olduğunu düşünüyorum. Eğer şu iki üç maçtır Okan Çevik’in gelmesiyle yakalanan kimyayı sürekli kılabilir ve Caferağa’da sakin kalabilirlerse işimiz epey zorlaşır. Geçen sene Pondexter’in verdiği katkıyı ne Nicole ne Katie Smith verebiliyor umarım play-offlarda açılırlar. Hücumda zaman zaman kilitlenmemiz yarı finalde atmosferi yüksek bir Galatasaray maçında ve finaldeki Samsun deplasmanında(Samsun basket bu sene büyük ihtimalle final oynayacak)bize zor anlar yaşatabilir. Galatasaray maçları sırasında daha ayrıntılı bir bakış atarız seriye şunu da belirtelim eğer Galatasaray-Beşiktaş eşleşmesinde bir sürpriz olur ve Beşiktaş çıkarsa yarı finalde karşımıza seriye 1-0 geride başlayacağız ve o zaman ligdeki bu iki tuhaf Beşiktaş mağlubiyetinin şaka olmadığını acı bir şekilde kabul etmek zorunda kalacak oyuncularımız.

Gelelim voleybola bu sene istikrarsızlık konusunda futbol takımından bile daha üstünler hem bayan hem erkek takımımız. Bayanlar normal sezonu 4. bitirdi. Ligin ikinci yarısında kısmi bir düzelme var. Mamadova’sız Telekom u ve Eczacıbaşı’nı yenmeyi başardık arka arkaya. İlk turda Ereğli Belediyesi ile oynayacağız, iki galibiyete ulaşan yarı finale çıkacak. Ligin ilk yarısında kendi sahamızda Ereğli’ye yenildiğimizi hatırlatalım ki pek kolay olmadığını görelim bu serinin de. Yarı finalde yüzde 99 rakibimiz Vakıfbank olacak. Bayan voleybolunu maç maç değerlendirmek hatta bırakalım maçı set set değerlendirmek bile çok zor. Oyun içinde inanılmaz iniş çıkışlar oluyor. Normal şartlar altında cereyan edecek bir maçta eğer iki liberomuz standart bir maç oynayıp saçmalamazsa ve pasörümüz biraz iyi oynarsa her takımı yenebiliriz. Ama özellikle pasör konusunda Oksana’ya güvenmiyorum. Uzun boyu nedeniyle zaman zaman bloklara yardımcı olsa da asıl yapması gerekeni yani takım içi organizasyonu çok da iyi yaptığı söylenemez. Seda ve Eda bu kadar istekli ve formdayken onlara ayak uyduramayan Anna yerine daha kaliteli bir yabancımız olsa bu sene şampiyonluk için çok daha fazla ümitli olabilirdik. Vakıfbank karşısında herşeye rağmen pes etmeden gerekirse 5. maça uzatabilirsek seriyi(yarı final ve final kazanılmış 3 maç üzerinden) seyircinin de devreye girmesiyle finale uzanabiliriz.

Erkek voleybol takımı geçen sene çifte kupalı bir sezondan sonra bu sene normal sezonu 5. bitirdi. Ve daha ilk turda gayet güçlü bir Halkbank’a karşı oynayacağız. Bu takım ilk turda iki maçta da Halkbank.’a yenilip elenip gidebilir ama tüm maçlarını kazanıp şampiyon da olabilir.

İstanbul’da Arkas’ı 3-0 yenip 3 gün sonra SGK’ ya yenilen bir takımdan söz ediyoruz. Grbiç in kısa aralıklı maçlarda yaşından dolayı yaşayacağı sıkıntı Coskoviç’in henüz geçen seneki havasında olmaması Billings’ten katkı alamamak takımın ciddi sorunları. Emre’deki müthiş gelişim, Arslan’ın hırsı, organizasyonu ve servisleri bir yerlere taşıyabilir bizi. Voleybolda seyirci basketboldan bile önemli ve etkili, bizim hem bayan takımı hem erkek takımı kesinlikle seyirciyle havaya giren takımlar, eğer şu salonların dolacağını bilsem normal sezonu 5. bitirsek bile hem Halkbank’a hem Arkas’a karşı serileri geçebileceğimizi iddia edebilirm. . Ama maalesef salonlar boş olacak. Yeni yapılan TVF 50.yıl salonundaki maket seyircileri boşuna koymamış voleybol federasyonu.

Vira bismillah diyerek başlayalım, üzerinde sarı –lacivert forma bulunan hangi takım olursa olsun o maçta iddialıdır. Nisan ayı sonunda erik,çağla ve limonlu dondurma üçlüsünün eşliğinde play off finallerinde sarı-lacivert formalar görme dileğiyle.


1 comments:

  1. medgallis dedi ki...

    'nisan en zalimidir aylarin/leylaklari dogurtur olu topraktan (t.s elliot)'

Yorum Gönder