Basketbol Federasyonu Saçmalıyor, Yönetim Uyuyor



Basketbol Federasyonu Dünya Şampiyonası’nın hemen ardından yıllardır alışık olduğumuz saçmalıklarına devam ediyor. Geçen sene kadın basketbolunda final serisini 0-0’dan başlatma ve Galatasaray - Mersin B.Ş.B. yarı final serisini 0-0 yerine 1-1 başlatma gibi kolaylıklara rağmen Galatasaray’ın yine ve yeniden Fenerbahçe’ye kaybetmesi federasyonu bir hayli sinirlendirmişti. Bu sene Cumhurbaşkanlığı kupası için Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak maçın tarihi 20 Ekim 2010 günü olarak açıklandı. Ne tesadüf ki Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın ilk Euroleague maçıyla aynı gün ve aynı saatte. Başka gün yokmuş gibi erkek takımının Euroleague açılış maçıyla kadın takımının ezeli rakibiyle kupa maçını aynı güne koyan federasyonun bu aptalca kararı üzerine yazmayı planlıyordum ki federasyon bir karar alıp daha önce Ankara’da oynanacak maçı İstanbul’a aldı. Yani 20 Ekim günü Fenerbahçe erkek basketbol da Lietuvas Rytas’la oynarken, aynı saatte Abdi İpekçi’de kadın basketbol takımı Galatasaray’la oynayacak.

Bu değişikliği geçen yıllarla da birleştirince nasıl kötü niyetli bir değişiklik olmadığını düşünebiliriz merak ediyorum. Bir numaralı hedefi basketbola ilgiyi yaygınlaştırmak olması gereken bir federasyon kadınlarda sezonun en önemli marka değeri taşıyan maçını nasıl Fenerbahçe’nin Euroleague maçıyla aynı saate koyar?

Biliyoruz ki federasyonun basketbolun yaygınlaşması,tabana yayılması gibi bir amacı hiçbir zaman olmadı. 200 kişilik bir kongreyle Türk basketbolunu yönetmekten son derece hoşnut Turgay Demirel federasyonu. Ligin başlamasına beş gün kala basketbol maçlarının yayın hakkının ne olacağı belirsiz, Türkiye Kupası maçları kimsenin adını bilmediği şifreli bir kanaldan yayınlanıyor, iki gün sonraki Efes – Fener maçının da yayınlanıp yayınlanmayacağı muamma. Basketbola ilginin tavan yapması gereken dönemde federasyonun beceriksizliği yüzünden marka değeri yüksek maçları bile kimse izleyemiyor.

Aynı gün erkek takımı ve kadın takımının maçları çakışan iki maça da gitmek isteyen taraftarına bu maçlardan birinden feragat etmesini şart koşan bir takvime itiraz etmeyen, ses çıkarmayan Fenerbahçe yönetimi de bu federasyonu hak ediyor. Özellikle kadın basketbolda Galatasaray’ın Fenerbahçe’yle rekabet edebilmesi için resmen federasyon olaya müdahil oluyor. İki senedir sezon ortasında değiştirilen play-off statüsü, erkeklerde farklı kadınlarda farklı uygulanan play-off eşleşme kurallarına, formasını öptü diye ceza verilen oyuncusuna rağmen Galatasaray bir türlü yenemiyor Feneri. Bu sene Galatasaray kazansın diye ne yapılacak çok merak ediyorum. Taurasi çıplak poz verdi diye federasyon play-off zamanı, “halkın ar ve haya duygularını incittiği gerekçesiyle” ceza verebilir mesela. “Fenerbahçe destekli basketbol federasyonu” Fenerbahçe’nin altını oymaya, federasyon destekli Fenerbahçe yönetimi uyumaya devam ediyor. Olan yine taraftara oluyor.


5 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    kardeşim boşver gsaray ın dün seyrettiğim fb erkek ve kadın basket takımlarıyla mücadele etmesi çok zor , onların erkek tk mını bizim kadın tk mı bile yener :-)) rahat ol , bırak oynasınlar , biz bu zorluklarıda aşmalıyız , her iki salonu dolduralım ,ders verelim ...

  2. 78ers dedi ki...

    bu saatten sonra yönetimden ziyade aydın hoca'nın bu işlere el atması lazım. kendisi bu adamlarla muhattap olmaktan hoşlanmaz ama şubeye sadece bu işlerle ilgilenecek cevval bir eleman alıp bu fikstür konularında daha aktif olmamızı sağlaması lazım.

    seneye yeni salonda oynayacak çok iddialı 4 takımımız olacak, sadece basketbol değil voleybol federasyonu üzerinde de bu fikstür ayarlamaları konusunda bir baskı oluşturmak lazım.

  3. Sıradanbirblog dedi ki...

    Yazıcak bir şey bulamıyorum.
    Saçmalıklarla dolu bir ülke olmuştuk zaten.
    Ve saçmalıklar hergün kendini aşıyor.

  4. turkuaz0707 dedi ki...

    Federasyon başkanı haklı. İşimiz gücümüz var kardeşim...Nisan- mayıs- haziran'da Fenerbahçe takımlarının final serisini tvden izlemeye bile zor yetiştik.Daha bir soluklanmadan, terimiz bile kurumadan yeni sezonla birlikte süper kupaydı, cumhurbaşkanlığı kupasıydı bütün takım sporlarında gene fenerbahçe finalleri oynanıyor. Ligler de başladı, başlıyor. Hangisine yetişeceğiz. İşimiz gücümüz yok mu bizim? Basketbol federasyon başkanımız bütün bu trafiği gören iyilik sever bir abimiz olarak "Yazık bu Fener taraftarına. sezon sonu final serileri, sezon başı ikili finaller derken çok yoruluyorlar. işlerini, eşlerini çocuklarını ihmal etmek durumunda kalıyorlar. okul ve iş güvenceleri, aile saadetleri için bazı maçları aynı saate koyalım da ufak bir güzellik yapalım bu üzerine çok yüklenilen şanssız (!) kardeşlere" demiş çok mu? Güzellikten anlayın ama siz de!!!

  5. Arkhe dedi ki...

    Sanırım maç Perşembe'ye alınmış.

Yorum Gönder