Kraliçeler Galibiyetle Başladı



Euroelague'e zor da olsa güzel bir deplasman galibiyetle başladık. Maçın ilk periyotu geçen hafta sonu kaybettiğimiz Panküp Kayseri maçının aynısıydı, kulübün çıkardığı dejavu t-shirtlerini yanlış algılamış herhalde bizim kızlar diye düşündüm. Çok kötü bir ilk periyot oynayıp savunmada bomboş şutlar vererek ilk yarıyı 23-16 geride kapattık. İkinci periyotta da işler çok iyi gitmezken Aguilar'ın sayılarına Penny Taylor'la yanıt verdik. Savunmada biraz vitesi artırıp, Nevriye'yi de daha iyi kullanınca ilk yarının sonuna doğru fark kapandı ve 3 sayıya kadar indi. Üçüncü periyodun başında Penny ve Matoviç'le skorda ilk kez öne geçmeyi başardık. Başımızın tüm sene boyunca belası olması muhtemel hücum ribauntlarıyla Ecopolis oyunda tutunmayı başardı. Dünya Şampiyonasında çeyrek finalde Fransa karşısında İspanya'yı tek başına yarı finale taşıyan 34 yaşındaki Valdemoro'nun leblebi gibi attığı şutlarla Ecopolis bir kez daha 4 sayılık üstünlüğü yakaladı 3. periyotun sonunda. Dördüncü çeyrekle beraber üç faulü olduğu için epey bir kenarda bekleyen Taurasi maça girip ağırlığını koydu, Nevriye ile içeriden Penny'le dışarıdan sayılarla maç sonuna doğru farkı biraz açmayı başararak 91-82 yle kazanmayı başardık.

İlk dikkat çekici istatistik Nevriye, Penny, Taurasi üçlüsünün 91 sayının 77'sini atması. Bu hakikaten inanılmaz bir rakam. Bir taraftan bu takımın birey olarak oyuncularının her birinin ne kadar potansiyeli olduğunun göstergesi ama diğer yandan da takımın geri kalanının skorda bu kadar tutuk kalması hücumda çeşitlilik açısından problem. Bir diğer dikkat çekici rakam verdiğimiz hücum ribauntları.Tam 16 hücum ribauntu verdik, Kısaların daha çok yardım etmesi lazım ribauntlara.

Taurasi'nin kariyerinin en kötü maçını oynadıktan üç gün sonra 24 sayıyla skorer kimliğine geri dönmesi sevindirici ama şu sayılarını sisteme bağlı kalarak atsa çok daha memnun olacağım. Bazen hücumda kimseye top değmeden atabiliyor şutları. Bu şutlar girse bile diğer oyuncuların hücumdaki rollerini değersizleştirdiği için uzun vadede başımıza iş açar. Nevriye'nin bu performanslarına artık alıştık bir kez daha double-double'a imza attı 26 sayı 10 ribauntla. Ve son olarak da başımızın tacı Penny'e bir parantez açalım. Takım fişi çekmek üzereyken ilk yarıda tek başına direnişi başlattı. 7/10 iki sayı 4/5 üçlük yüzdesiyle bulduğu 27 sayıyla da maçın en skoreri oldu.

12 sayı geriden gelip İspanya deplasmanında maç kazanmak kolay değil. Gerçi bizim gruptaki üç maçı da deplasman takımları kazandı bu gece itibariyle ama gruptaki en önemli rakibimiz Ekaterinburg'un da Madrid deplasmanında işi hiç de kolay olmayacak.


0 comments:

Yorum Gönder