YEEEEEEE TEEEEEEER



Ülkede ne olursa olsun hiçbir şey futbol kadar sinir bozucu, baş ağrıtıcı olamaz. İki hafta sonra oynanacak Konyaspor - Fenerbahçe maçının günü ve saati açıklanmış. Maç yine Pazartesi. Bu yapılan saygısızlık, soygunculuk, haksızlık. Ne Lig TV'nin keyfi, ne birilerinin isteği üzerine maç programı ya-pıl-maz. Uygulamalarınızla bir kişiyi bile mağdur ediyorsanız bunu ya-pa-maz-sı-nız.

Fenerbahçe daha geçen hafta Pazartesi oynadı. Şimdi Konyaspor deplasmanına Pazartesi gidiyor. Federasyon, Fenerbahçe deplasman taraftarı avantajından yararlanamaması için kasten mi ayarlıyor bunu? Hafta içi İstanbul'dan Konya'ya çok az insan gider. Deplasman taraftarı için pazartesi maçı haksızlıktır. Fenerbahçe için haksızlıktır. Fenerbahçe organize deplasman taraftarı desteğinden mahrum bırakılmaktadır. Ne Konyaspor ne de Fenerbahçe Avrupa Kupalarında oynamıyorken bu düzenlemede kasıt vardır. Tv yayını için Cumartesi veya Pazar öğleden sonra boşken ve Konya'da öğleden sonra maç oynamak için bir sakınca bulunmuyorken maçı Pazartesi oynatamazsınız.

Pazartesi hafta sonu değildir. 4 günlük hafta sonu olmaz. Maç yayınını dengeli dağıtmak için yapıyorsanız o zaman 9 maçı haftanın 7 gününe neden yaymıyorsunuz? İsteyen istediği maçı izler zaten. Her geceye bir maç koyarak insanların kafasına "bak maç var haydi izle" diye vuramazsınız. İngiltere'de, İtalya'da hafta sonları öğlen maçları oynanıyorsa Türkiye'de de oynanır ve izlenir. Tanıl Bora daha önce yazdı "Yine de, pazartesi maçı, futbolun artık esasen bir televizyon seyirliği olduğunun tescilidir."

Eğer oyunu televizyon seyirliğine çevirmek niyetindeyseniz sonuçlarına da hazır olun. Yavaş gösterim keyfinden faydalanmak isteyen taraftar, çok konuşan çok bilmiş spikerlerin gazladığı bir kitle, başarıya endekslenmiş bir seyir keyfi. Yakında tribünlerde insan kalmayınca bu çarkı daha ne kadar döndürebileceksiniz bakalım.

Futbol taraftarının artık oyunun ana aktörü olduğunu hatırlaması zamanı geldi. Maç yayını ihalesi ligi yönetmeye, başkanlar tribünden kazandıkları paraları çöpe atmaya devam ettikçe yapılacak tek bir şey var. Fiyatlar makul seviyeye inene kadar maça gitmeyin, maçı televizyondan izlemeyin. Deplasmana gitme hakkınızı gasp eden adamlara para verip gaspçınıza destek olmayın. Konyaspor - Fenerbahçe maçı Kuzey Amerika'da iş saatine denk geliyor. O maçı digitürk web tv'den kimse almaz.

Not: 10. haftadaki Bursaspor maçı da Cuma oynanacakmış. Normalde bir sezonda dört beş kere hafta içi (Cuma) oynarken şimdi Pazartesi de işin içine girince 2 haftada bir hafta içi oynuyoruz. Tam bir hak gaspı. Yönetimin en ufak tepkisi yok.


7 comments:

  1. Sosyal_FB dedi ki...

    Yönetim 4 yıl sonra tepki gösterecekmiş.

  2. Sekhranikos dedi ki...

    Anlayışlı ol PVH. P.tesiye fener hariç hangi takımın maçını koyarsan koy rating sıkıntısı yaşarsın. Ama Fenerde yaşamassın. Kandil gecesi 02:00 ye fener maçı koysan stada seyircide bulursun TV ye adamda. Haliyle obje fener oldumu tüyüne kadar faydalanma yoluna gider. He dersinki kulüpte Adam gibi Adam TD yerine Adam gibi Adam başkan olaydı bırak bu p.tesileri maçlarımızı tarafsız bir spiker anlatırdı. Kulüp kendini tekzip işlerine verdiğinden fener üzerine herkes kafasınca dalgasını geçiyor.

    Deplasman taraftarı meselesine gelince. Seni kınıyorum şekerim. Fener için deplasman varmı??:)))))) Bize her yer kadıköy.

  3. Adsız dedi ki...

    beşiktaşlılar tepki koydu ya en son ! hemen fener e cezayı kestiler ... yıllardır hep aynı terane !

  4. 78ers dedi ki...

    milli takımdan dönen oyuncular için ekstra 1 gün dinlenme şansı olur, bence bu hafta özelinde pazartesi oynamak daha avantajlı.

  5. laktat dedi ki...

    bana mı öyle geldi bilmiyorum gençlerbirliği maçı içeride ve cumartesi olunca çok güzel bir cumartesi geçirdim. sanki uzun süredir iç sahada cumartesi maç olmamış gibi hissettim ve cumartesilerin saat 7'de maç başlayınca ne şahane geçebileceğine tekrar tanık oldum. cumartesileri stada gitmek çok rahat oluyor. 9'dan sonra da galibiyetin de verdiği keyifle tüm gece ayrı bir renkte geçiyor. maç gün ve saatlerinin hayatımıza olan etkisini çok net yaşadığım bir hafta sonu oldu. bu yazının üstüne ayrıca belirtmek istedim.

  6. dr-winner dedi ki...

    "gereken neyse yapılacak kimse merak etmesin!!!" Aziz Yıldırım............

  7. WarBlood dedi ki...

    Milli maç sonrası Pazartesi oynanacak Konya maçı sizin adınıza avantaj.Geçen milli maçlar sonrası Cumartesi oynanan Kayseri maçında hiç bir varlık gösteremeden mağlup olmuştunuz.Malum bir çok oyuncunuz milli takımlarında görev alıyor,dinlenme payları olması performanslarını olumlu yönde etkileyecektir.Olaya birde bu açıdan bakmak lazım...

Yorum Gönder