Fenerbahçe 3 - Gençlerbirliği 0
STSL 02/10/2010



STSL yedinci hafta maçında Kadıköyde Gençlerbirliği’ ni ağırlayan Fenerbahçe, karşılaşmayı Niang, Aykut (k.k) ve Andre Santos’ un golleriyle 3-0 kazandı.

PAPAZIN ÇAYIRI: Daum geçen yıl bu zamanlar 'siz hiç sekizde sekiz gördünüz mü?' demeye hazırlanırken, bu yıl haftalar toplama üst üste iki tane üç puan bile ekleyemeden geçiyordu. Geçen hafta Kasımpaşa' yı farklı mağlup ederek moral bulan Fenerbahçe için Gençlerbirliği maçı hiç olmazsa bunu gerçek yapabileceği bir fırsattı.

Gençlerbirliği ise Ankaragücü galibiyetinin ardından bu hafta da bir başka sarı-lacivertliyi yenerek çıkışını sürdürmek arzusundaydı

Fenerbahçe karşılaşmaya baskılı başladı.

6’ da Alex gole çok yaklaştı: Sağ ayağıyla ceza sahası çizgisinin hemen önünden yaptığı sert vuruşta üst direk, büyük ustanın Gençlerbirliği kalesine toplamda atacağı onuncu gole engel oldu.

Gençlerbirliği çok sert oynuyor. Pardon çok faullü.

21’ de beklenen gol geldi: Caner’ in ceza sahası içine yaptığı mükemmel ortaya Kara Yılan’ ın kafa vuruşu insafsızdı, yere çarpıp doksanı bulan topta kaleci Özkan’ ın en ufak bir şansı yoktu: 1-0

26’ da Gençlerbirliği atağında kapılan topu Alex sol kanattan kaleye akan Kara Yılan’ ın önüne bıraktı. O da yaptığı her hareketle Mem. in neden 'almışız Kara Yılanı...' dediğini eşe dosta gösterdi. Çalımlarla Gençlerbirliği ceza sahasına giren Niang’ın vuruşunda top Aykut’ a çarparak ağlara gitti: 2-0.

Kalan sürede iki takım başka gol bulamazken, ilk devre Fenerbahçe’ nin 2-0’ lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya Gençlerbirliği daha etkili başladı.

53. dakikada Tambwe' nin sağ taraftan ceza sahası içine yaptığı ortada Serkan defansın arasından topa dokundu ama vuruşu Volkan’ ın ayaklarından geriye geldi.

67’ de Jedinak Niang' ı düşürerek ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve bir anlamda maçı bitirdi.

88’ de Niang’ın uzun pasıyla başlayan kontratakta kaleci ile karşı karşıya kalan Gökhan Gönül topu geriden gelen Andre Santos' un önüne yuvarladı: 3-0.

Kalan sürede başka gol olmadı ama golün hemen ardından Gökay oyuna girdi.

Fenerbahçe taraftarını sonuç ve oyun olarak umutlandıran bu maçın tek kötü yanı sakatlanarak yerini Andre Santos’ a bırakan Selçuk’ un ilk yarıyı kapatmış olması.

FENERBAHÇE: 3 - GENÇLERBİRLİĞİ: 0

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Fırat Aydınus, Baki Tuncay Akkın, Serkan Akarca

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk (56 Andre Santos), Dia (82 Kazım), Alex, Niang (88 Gökay)

Gençlerbirliği: Özkan, Orhan, Aykut, Kulusic, Murat (79 Hurşut), Cem, Jedinak, Oktay (46 Soner), Patiyo, Serkan, Smeltz (71 Alparslan)

Goller: Niang, Aykut (k.k), Andre Santos

Sarı kartlar: Emre, Gökhan Gönül / Orhan

Kırmızı kart: Jedinak


0 comments:

Yorum Gönder