PAOK 1 - Fenerbahçe 0
AL 19/08/2010



UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Yunanistan' ın PAOK takımına konuk olan Fenerbahçe, Vieirinha' nın ayağından yediği golle 1-0 mağlup oldu.

PAPAZIN ÇAYIRI: Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Young Boys' a elendikten sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi' nde devam eden Fenerbahçe, farklı kazandığı Antalyaspor maçının ardından Young Boys maçlarındaki kötü futbolu taraftarına unutturmak için Selanik’ e gelmişti.

Ama Stoch, Emre ve Bilica’ nın eksikliği kadar ‘aynı deniz - aynı yüz’ e rağmen altı çizilip duran farklılık(!) nedeniyle de maça tedirgin başlamak zorunda kaldı.

10’ da Gökhan Gönül sağ taraftan etkili geldi, önünü boşaltıp ortasını yaptı. Ancak kaleci Kresic Semih' ten önce çıkıp topa sahip oldu.

18’ de PAOK golü buldu. Top Garcia’ nın sağ taraftan yaptığı ortayı uzaklaştırmak isteyen Andre Santos’ tan sekti ve arka direkte Vieirinha' nın önünde kaldı. Bekletmeden güzel bir vuruş yapan PAOK’ un Brezilyalısı topu ağlara yolladı: 1-0

20’ de Andre Santos ceza sahası dışından iyi vurdu, kaleci Kresic güçlükle çeldi.

Golden sonra beraberlik için PAOK kalesine yüklenen Fenerbahçe, tıpkı Young Boys maçında olduğu gibi hücum ve defans olarak ikiye ayrılınca tehlikeler yaşamaya başladı: 28’ de Contreras' ın soldan ortasına Salpingidis kale sahası içinde dokunamadı, 39’ de Müslimoviç’ in arapasına Saplingidis yetişemedi, en tehlikelisi 45’ teydi; hızlı kullanılan serbest atış sonrası Volkanla karşı karşıya kalan Müslimoviç’ in vuruşunda top Volkan’ ı geçti ama Gökhan Gönül çizgi üzerindeydi.

Böylece ilk yarı PAOK’ un 1-0 üstünlüğü ile sonra ermiş oldu.

Fenerbahçe ikinci yarıya Semih-Niang değişikliğiyle başladı. Bu kan değişikliği herkese iyi geldi. Fenerbahçe Kara Yılan’ ın oyuna girmesiyle rakip kalede baskı kurmaya başladı.

49’ da Alex sol kanattan ortaladı ama arka direkte Mehmet Topuz vuramadı. Top Niang 'ın önünde kalsa da kaleci Krasiç ellerini kullanıyor olmanın avantajından faydalandı.

52’ de Mehmet Topuz' un harika frikiğini kaleci kornere çelebildi. Bu Kayserispordan tanıdığımız ve yaşı geçkince evli barklı iki erkeği birbirine düşüren Mehmet Topuz’ un vuruşuydu. Kullanılan kornerde PAOK oyuncuları topu uzaklaştıramadı ve top Selçuk'un önünde kaldı. Onun vuruşu zayıf kalınca kaleci Kresic kurtardı.

58’ de Niang'ı düşüren Vitolo ikinci sarıdan oyun dışında kalırken, kullanılan serbest vuruşta Alex kaleyi düşündü, kaleci Kresic bir defa daha topu kornere çeldi.

68’ de Gökhan Gönül sağdan ortaladı, Niang indirdi ama topu önünde bulan Selçuk etkili bir vuruş yapamadı.

Niang' ın oyuna girişi ve peşi sıra gelen taktiksel değişiklik rakibinin on kişi kalmasıyla birleşince rakip sahaya yerleşen Fenerbahçe bir türlü gole ulaşamadı. Yine de son dakikalarda tur her iki takım içinde gitti geldi.

90’ da bana göre sahadaki en manidar şey olan Papazoglou kalenin bir metre önünden yaptığı vuruşta topu üstten auta yolladı.

90+2’ de Fenerbahçe Niang' ın vuruşu savunmadan sekti ve Mehmet Topuz' un önünde kaldı. Mehmet Topuz kaleci Kresic ile karşı karşıya bu pozisyonda topu kalecinin ayaklarına nişanladı. Dönen topta Gökhan Gönül’ ün şutu üstten auta gitti.

Maç da ilk yarıdaki golle 1-0 sona erdi.

Her şey bitmiş değil. Çünkü oynanacak en az bir doksan dakika daha var. Yine de yüzlere dikkat ettiğiniz mi diye, sormak isterim size. Sizce de ‘papazoğlu' iki halkın ne kadar birbirine benzediğini, farklılıkların altı ne kadar çizilirse çizilsin aslında bir farkın olmadığını ortaya koymuyor mu?

PAOK 1-0 FENERBAHÇE

Stat: Toumba

Hakemler: Manuel Grafe, Volker Wezel, Markus Haecker (Almanya)

PAOK: Kresic, Boussaidi, Pablo Garcia, Vitolo, Salpingidis (85 Papazoglou), Muslimovic (60 Sorlin), Malezas, Contreras, Lino, Vierinha, Ivic (79 Flameno)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, İlhan, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk (80 Gökhan Ünal), Caner (69 Özer), Alex, Semih (45 Niang)

Gol: Vieirinha

Sarı Kartlar: Iviç / Caner, Semih, Lugano, Andre Santos

Kırmızı Kart: Vitolo


1 comments:

  1. Burçe dedi ki...

    "90’ da bana göre sahadaki en manidar şey olan Papazoglou kalenin bir metre önünden yaptığı vuruşta topu üstten auta yolladı." hehehe katılıyorum medgallis karşim.

Yorum Gönder