Fenerbahçe 1 - PAOK 1
AL 26/08/2010



UEFA Avrupa Ligi' nde 1-0 yenildiği ilk maçın rövanşında Kadıköy' de PAOK karşısına çıkan Fenerbahçe, normal süresi 1-0 biten maçın uzatma dakikalarında yediği gole cevap veremeyince 1-1 biten maç sonrası elendi.

PAPAZIN ÇAYIRI: Bu, yeni bir kimlik arayışında olduğu söylenen Fenerbahçe daha ilk testte Young Boys karşısında Şampiyonlar Liginden elenerek başarısız olmuştu.

Sıra testlerin ikincisindeydi. Deplasmanda 1-0 kaybedilen maçın rövanşında Volkan, Stoch ve Alex' e ilk on birde yer veren Aykut Kocaman en azından kadro bazında kimseye söyleyecek söz bırakmamış oldu.

Fenerbahçe karşılaşmaya olması gerektiği gibi başladı. Kara Yılan daha ikinci dakikada seyirciyi selamlayabilirdi, olmadı, vuruşu auta gitti. Gol için geliyordu Fenerbahçe ama PAOK daha beşinci dakikada karşı bir atakla ’yapma’ dedi.

Bu uyarı sonrası bir boşluk.

25’ de Stoch ceza alanının sol köşesinden sağ ayağıyla çok iyi vurdu. Böylesi şutlar auta gitmemeli hatta direkten de dönmemeli; ya gol olmalı ya da mükemmel kurtarılmalı. Kresic mükemmel kurtardı.

Trabzon maçındaki ilk yarı sonu baskısını boşuna bekledi taraftar. İlk yarı başladığı gibi bitti: 0-0

Fenerbahçe ikinci yarıya gerektiği gibi başladı.

50’de de bunun meyvesini aldı. Emre defanstan seken topa ceza alanı dışında nefis vurdu: 1-0

51’ de tur gelebilirdi ama Mehmet Topuz’ un vuruşunda Kresic topu kornere çeldi.

Gol sonrası PAOK taraftarı trübünde yaptıklarıyla beni utandırmaya başladı. Aradaki fark bir denizin iki yakasında olmaktan fazlasıymış meğer.

56’ da Alex ceza sahası içinde rakibinden topu kaptı, bekletmeden kaleye vurdu ama top kaleci Kresic' te kaldı.

59’ da Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine girdi, yerden kaleye sert vurdu ve kaleci Kresic çeldi.

61’ de PAOK hayalini kurduğu kontrayı yakaladı. Filomeno Savunmanın arkasına atılan topla buluştu, ceza sahası içine girdi uzak köşeye yerden sert vurdu ama kaleci Volkan' ı geçen top direğin dibinden auta çıktı.

65’ de Stoch’ un pasında Alex topla ilerledi, ceza sahası içine girer girmez kaleye sert vurdu ama top az farkla yandan auta çıktı.

77’ de hayal edilen kontraların ikincisi geldi: Lino sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı, Salpingidis topla buluştu dönerek şutunu vurdu ama kaleci Volkan' dan seken topu Bilica son anda kornere gönderdi.

85’ te Niang sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi, Gökhan Gönül kaleciyle karşı karşıyada sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı.

Sonrasında gol olmayınca tur atlayacak takım on beşer dakikalık iki uzatma devresinin sonuna kaldı.

102’de Lino indirdiği topta defansın arkasına sarkan Muslimoviç' ten Lugano gelmeden iyi vurdu: 1-1

Bu golden sonra artık iki gole ihtiyacı olan Fenerbahçe tek atak dahi yapamadı.

118’ de Gökhan Gönül geleneksel çizgiden top çıkarışını yapınca maçın skoru da kendini belli etmiş oldu: 1-1

Böylece Fenerbahçe karşılaştığı ikinci testte de başarısız olup ’süper’ ligimize döndü. Şimdi sorulması gereken şu; Türkiye de Şampiyon olmayı yeterli görenlerden misiniz?

Ya da başarı kriteriniz şampiyonluk mu?

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Paolo Tagliavento, Massimiliano Grilli, Mauro Tonolini (İtalya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz (91 Özer), Cristian (106 Gökhan Ünal), Emre (75 Selçuk), Stoch, Ale, Niang

PAOK: Kresic, Boussaidi (75 Sznaucner), Contreras, Malezas, Lino, Sorlin, Pablo Garcia, Fotakis (91 Koutsianikoulis), Vierinha, Salpingidis, Filomeno (83 Muslimovic)

Goller: Emre / Muslimovic

Sarı kartlar:
Mehmet Topuz, Lugano / Boussaidi, Malezas, Pablo Garcia, Muslimovic


1 comments:

  1. mori kante dedi ki...

    başkan gene taraftarı aldırmış maç sonrası. boşuna büyük başkan demiyoruz. taraftar aldırma işinde çok usta. keşke biraz da transfere zaman ayırsa

Yorum Gönder