Trabzonspor 3 - Fenerbahçe 2
STSL 23/08/2010



Fenerbahçe sezonun ikinci haftasında zorlu Trabzon deplasmanında Mehmet Topuz (k.k), Yattara, Glowacki’ ye Lugano ve Mehmet Topuz’ la yanıt verdi ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

PAPAZIN ÇAYIRI: Herkes biliyor; 5 Mayıs 1996’ dan bu yana her Fenerbahçe – Trabzonspor eşlesmesi bir rövanş. Bu maçlar klasik söylemin dışında ‘final havası’ nda değil ‘rövanş tadı’ nda geçiyor. Ama bu defa biraz daha farklıydı; o gecenin kahramanlarından ikisi kulübelerde teknik direktör sıfatıyla yer alıyordu.

Bu iki teknik adamdan Aykut Kocaman takımını Trabzonspor’ un formda oluşunu göz önünde bulundurarak defansif anlayışla sahaya sürerken, Şenol Güneş Fenerbahçe’ ye görev aldığı her maçta bela olmuş Umut yerine Yattara’ ya görev verdi.

2’ de açtı oyunu Trabzonspor; Colman' ın ara pasında Teofilo kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı fakat genç kaleci kalesini tam zamanında terk etmişti.

14’ te o ana kadar kilitlenen oyun Trabzonspor’ un üç ay önce kaldığı yerden devam eden şansıyla açılıverdi: Selçuk' un kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topuz’ dan seken top kalenin ulaşılması imkansız bir noktasında ağlarla buluştu: 1-0

16’ da iki oluverdi skor. Yattara defansın arkasına sarkıp Mert’ in üzerinden aşırttı. Ve bütün bunları yaparken Andre Santos’ tan çok daha hızlıydı: 2-0

23’ te Niang bir vücut çalımı ile rakibinden kurtuldu ve Semih' i gördü. Semih düzeltip vuruşunu yapsa da son anda araya giren Egemen topu kornere gönderdi.

28' de Fenerbahçe’ nin bir kaç dakikalık baskısı sonuç verdi: Semih' in ortasında Lugano' nun kafa vuruşunda Onur’ un yapabileceği bir şey yoktu: 2-1.

29’ da futbolda iyi oyun kadar iyi şansa da ihtiyaç olduğu bir defa daha tescillendi: Yattara’ nın sağdan ortasına Glowacki kafayı iyi vurdu: 3-1.

39' da sakatlanan Semih'in yerine Stoch oyuna girdiğinde, Özer sol kanadı Stoch’ a bırakırken veliahtı olduğu adamın pozisyonuna geçti.

42’ de Niang’ ın orta yuvarlakta indirdiği topun ardından Stoch Mehmet Topuz' a nefis bir ara pas verdi. Mehmet Topuz da bu pasın yüzü suyu hürmetine vurdu: 3-2.

45’ te beraberlik kaçtı: Emre' nin kullandığı serbest vuruşta Andre Santos 'un kafa vuruşunu Onur zorlukla kornere çeldi.

45+2’ de Stoch ikinci golde attığı pasın tesadüf olmadığını gösterdi. Ama tesadüf olan Mehmet Topuz’ un gol vuruşuymuş.

Hemen sonrasında Trabzonspor’ u soyunma odasına galip gönderen ilk yarının bitiş düdüğü geldi.

47' de Yattara sağdan ortaladı Teofilo zor olanı yapıp golü kaçırdı.

49’ da Teofilo kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol çaprazdan vurdu ama kaleci Mert başarılıydı.

54' te bir kaç dakika önce pasını heba ettiği için Teofili’ ye sitem eden Yattara, Umut’ un soldan ortasında daha kolayını kaçırdı.

56’ da ‘atamayana atarlar’ pozisyonunda Kara Yılan rakip defans oyuncularından sıyrılıp vuruş açısını düzeltti ve vurdu. Ama Onur gole izin vermedi.

68' de Niang' ın nefis pasında Onur’ la karşı karşıya kalan Andre Santos o kadar kötü vurdu ki top taca çıkabilirdi.

69’ da Colman’ la tartışmalı bir penaltı kazanan Trabzonspor, yine Colman’ ın ayağından bu fırsattan faydalanamadı. Bu Colman’ ın kaçırdığı değil, Mert’ in kurtardığı bir penaltı.

76’ da Özer' in pasında Niang ceza sahasında topla oynamasına Giray faülle karışık izin vermeyince Onur araya girip ve topu kontrol etti.

88’ de Alex' in kullandığı serbest vuruşta seken top arka direkte Gökhan Gönül’ önünde kaldı. Fakat onun vuruşu üstten auta gitti.

Oyuna 75. dakikada dahil olsan Alex’ in çabaları da Fenerbahçe adına skoru değiştirmeye yetmeyince maç ilk yarıda atılan gollerle 3-2 Trabzonspor lehine sonuçlandı.

Belki Fenerbahçe ligde daha ikinci haftada yenilgiyle tanıştı, belki takımın hala eksik yanları var, belki Alex’ siz on birlere alışmak zor ama yine de Aykut Kocaman biraz sabrı hak etmiyor mu?

TRABZONSPOR: 3 - FENERBAHÇE: 2

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Bünyamin Gezer, Erdinç Sezertam, Asım Yusuf Öz

Trabzonspor: Onur, Cale, Glowacki (64 Giray), Ceyhun, Selçuk, Serkan, Egemen, Colman, Alanzinho (46 Umut), Teofilo, Yattara (85 Barış Ataş)

Fenerbahçe: Mert, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Cristian (75 Alex), Emre, Mehmet Topuz (67 Selçuk), Özer, Niang, Semih (39 Stoch)

Goller: Mehmet Topuz (k.k), Yattara, Glowacki / Lugano, Mehmet Topuz

Sarı Kartlar: Egemen, Ceyhun, Onur, Barış Ataş / Cristian


2 comments:

  1. Val Resnick dedi ki...

    İnsanların konuştuğunun aksine ben takımı çok beğendim. Takımda sırıtan sizinde yazdığınız gibi Christian oldu.Bugüne kadar onu hep savundum fakat bu maçta yaptığı hatalar ile gerçekten Selçuk iyi futbolcu galiba dememe sebep oldu.
    Andre Santos formsuz olabilir fakat kumaşının iyi olduğunu hepimiz biliyoruz.
    Özer'de artık basit oynamayalı öğrenmeli.
    Fenerbahçe her geçen maçta kendini geliştiricektir bence. Aykut'a kesinlikle sabredilmeli. Stoch her zaman ilk 11 başlamalı.

    Yavaş değil hızlı bir şekile bu takım olacaktır.

    Svg.

  2. Sekhranikos dedi ki...

    Takımı çok beğenemedim çok dağınık ve kopuk oynuyordu gene. Rakip biraz ciddi oldu mu dağılıyor takım. Ancak sevmesemde bu sefer aykuta diyecek sözüm pek yok zira 3 oyuncu vardı ki aşırı zayıf. -christianın hatalarını saymıyorum-
    m.topuz, özer ve santos. sanki yorgun gibiydiler veya bana öyle geldi. Tuhaftı üçüde verimsiz, boşa koşan, yer kaybeden. hele topuz attığı gol dahil vuruşlarında bileğini topa kapatmaktan dahi aciz bir halde idi.

    Açılırlar herhalde.

Yorum Gönder