Fenerbahçe 0 - Young Boys 1
ŞL 04/08/2010



Fenerbahçe 2-2 biten ilk maçın rövanşında kendi evinde Young Boys' a 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi' ne katılma fırsatını elinden kaçırdı. Fenerbahçe artık UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmek için çaba sarfedecek.

PAPAZIN ÇAYIRI: Fenerbahçe bütün olumsuzluklara rağmen ilk maçtan deplasmanda alınan 2-2’ lik skor avantajıyla ayrılırken, herkes turun Kadıköyde geçileceği konusunda hemfikirdi. Öyle ki Şampiyonlar Ligi bir üst turunda seri başı olabilmek için Yunanistan’ dan gelecek ‘Ajax elendi’ haberlerini beklemeye başlamıştık bile.

Ama maça Young Boys geçen hafta bıraktığı yerden başladı. Kaleci Volkan da.

23’ de Costanzo' nun sol çaprazdan vuruşu Volkan' ın ellerinde kaldı.

25’ de Degen sağdan geldi. Ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşu Volkan ayaklarıyla çeldi.

27’ de Doubai sağ çaprazdan ceza sahası içine girdi, topun gelişine çok sert vurdu ve kaleci Volkan son anda topu köşeden kornere çeldi.

33’ de Degen sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ve kaleci Volkan son anda topu üstten kornere çeldi.

40’ da Bienvenu ceza sahası önünde topla buluştu, Bilica ve İlhan’ ı geçip ceza sahası içine girdi sol çaprazda açısı dar olmasına rağmen kaleye sert ve düzgün vurdu, kaleci Volkan' a yapacak bir şey bırakmadı: 0-1

İlk yarı boyunca rakip kaleci Wölfli' yi bir kez tedirgin etti Fenerbahçeli oyuncular. İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken gelişen pozisyonda yeni transfer Dia topa istediği gibi vuramadı.

Kadıköyde ummadığı bir ilk yarı yaşayan Fenerbahçe soyunma odasına giderken 1-0 geride.

İkinci yarıya Fenerbahçe yarıya Gökhan Gönül - Bekir, Selçuk - Alex değişiklikleriyle, Young Boys ise avantajının farkında olarak daha defansif bir anlayışla başladı.

53’ te 'Fenerbahçenin maçları on kişi oynadığını sanan Stoch' ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını on kişi bıraktı. Bunun hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı olması daha da üzücü.

Young Boys’ un defansif bir oyunu tercih etmesiyle rakip sahada daha çok top yapmaya başlayan Fenerbahçe, beklenen gole ulaşamayınca tribünler Semih için tezahürata başladı.

O da oyuna girer girmez de Gökhan Gönül’ in ortasına iyi vurdu ama yandan aut. Maçın uzatma dakikalarında ise Selçuk’ un ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalsa da, topu kaleciye nişanlayınca kendine güvenenleri hayal kırıklığına uğratıverdi.

Maç konuk ekibin galibiyeti ile sona ererken Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi' ne katılma fırsatını elinden kaçırdı. Fenerbahçe için hedef artık UEFA Avrupa Ligi.

Aykut Kocaman’ ın oynatmayı istediği kontrollü futbol sahadaki oyuncuların sınırlı yetenekleri yüzünden maç boyunca pas hatalarına ve tempo düşüklüğüne neden oldu. Sanırım Lugano, Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı iyileştiğinde bu sene yapılan transferlerin kulübeye yapıldığını göreceğiz.

FENERBAHÇE 0-1 YOUNG BOYS

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Aleksei Nikolaev, Tikhon Kalugin, Anton averianov

Fenerbahçe: Volkan, Bekir (46 Gökhan Gönül), İlhan, Bilica, Santos, Dia (80 Semih), Emre, Cristian, Stoch, Gökhan Ünal, Alex (46 Selçuk)

Young Boys: Wölfli, Dudar, Sutter, Costanzo (62 Hochstrasser), Doubia (70 Raimondi), Bienvenu, Spycher, Lulic (78 Schneuwly), Affolter, Degen, Jemal

Gol: Bienvenu

Sarı Kartlar: Bekir, Bilica, Emre / Jemal, Affolter, Degen

Kırmızı Kart: Stoch


0 comments:

Yorum Gönder