Özer'in Katkısı



Bazen içeriye dalan hücumcu kanat, adam geçebilen forvet gibi kalıplar çok fazla kullanılınca somut anlamlarından kopuyorlar. Aslında maçlara bakarken maçın her saniyesinde bu konuşulan ve somut gerçeğe denk düşmüyor gibi görünen terimlerin uygulanmasına rastlamak mümkün. "Adam geçebilen forvet" Niang köşe direğine yakın bir noktada adamı geçer, sonucunda faulle indirilir. "Topa istediği gibi hükmeden" Alex müthiş bir serbest vuruş gönderir (bu maçta 3 tane adrese teslim ölü top kullandı, bir tanesini değerlendirebildik) ve "hava toplarına hakim" Lugano 2-1 yapar. Üçüncü golde de pek görünmese de Özer'in katkısı var.

Aşağıdaki fotoğraflar özetliyor (Sarı çizgiyle gösterilen oyuncu Özer, mavi Okan)

1) Okan'la yan yana iken topu alıyor.
2) Topla yaya doğru ilerlemeye başlıyor.
3) Karşısındaki oyuncu şut veya forvetlere pası engellemek için birlikte geliyor. Niang'ın aldığı pozisyon nedeniyle sol bek de beraber geliyor.
4) Özer'i ikinci oyuncu karşıladığında pasını veriyor, Okan'la sol savunmacılar arasındaki fark açılmış.
5) Pastan sonra da koşusuna devam ediyor. Orta geldiğinde penaltı noktasında olacak.
6) Top Okan'a geldiğinde en yakınındaki oyuncularla arasında metrelerce fark var, bomboşken ortalıyor ve 3. gol geliyor.







Özer'i oyunda olduğu 25 dakikada da 3 kez topla ceza alanında gördük. Bu 25 dakikada hiç fena değildi. Maçın kazanılmasında rolü olan oyunculardan. Mehmet Topuz geçen sezon sonunda çıkış yakalamıştı, bu sezona da iyi başlayacak gibiydi fakat son iki maçın en formsuz oyuncusu. Özellikle hücum gücü onun yüzünden çok eksik kalıyor. Daha fazla ceza alanında ve çevresinde bulunması, o noktalarda topla buluşması gerek. Yukarıdaki gibi iki tane basit ama doğru hareketle 2 gol birden buluyor ve maçı koparıyorsunuz. 4-5-1 türevi dizilişlerde yukarıdaki bindirmeleri yapmak hücum gücünü büyük ölçüde etkiliyor.

Bu sene Mehmet veya Özer'in vasat üzeri bir ortalama performans yakalayıp kanatların birinde veya orta sahada kalıcı olması sezonun en büyük kazançlarından olurdu. Ciddi bir yerli oyuncu sıkıntımız var, umarım bu ikiliden birisi çözecek. Şu ana kadar çok şans bulup kullanamadılar ama tamamen silmek için de erken.


4 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Özer'in bana göre tek eksiği fiziki anlamda yetersiz oluşu. İkili mücadelelerden daha diri çıkabilirse oyun içerisinde taraftara abartılı gelen "yahu ne gerek var " dedirten artistik hareketlerini daha rahat yapabilir.

    Çok seviyorum Özer'i.

  2. Sekhranikos dedi ki...

    Fizik zayıflığının yanında aşırı süse düşkün oluşuda zaaf. Hazır takımda sadeliğin ustası doktor varken oturup konuşsun, onun eski maçlarını izlesin. Yararlansın.

    Bu kadar yeteneği ile tarık daşgüne dönmesin, Türk Doktor olsun bizde takımı ona emanet edelim:)

  3. Major dedi ki...

    cristian ile selçuk aynı anda bir cezalı duruma falan düşse de topuz'u ortada izleyebilsek keşke..

  4. Serhan Afacan dedi ki...

    Aykut hocanın Özer'i Trabzon gibi bir deplasmanda ilk 11'de sahaya sürmesi hataydı, sever ya da sevmez ama Kazım'la başlayıp (Dia sakat oldugu için) sonradan Özer'e dönebilirdi. Bence Özer henüz hazır değil ve malesef taraftar içerisinde ona saydırmak için klavye başında bekleyen bir dünya adam var, yem etmemek lazım vesselam!

Yorum Gönder