Ucuz Komedi



Öncelikle şu linkteki açıklamayı izleyin. Türkiye'de konu Fenerbahçe olunca gerçekten bir akıl tutulması yaşanıyor. Bursaspor'un kalan maçlarına yapılan muamele, şu güne kadar hakemlerin Fenerbahçe maçlarındaki performansları ve daha 2 hafta sonra oynanacak bir maçın üzerine yapılan akıl dışı yorumlar artık insan mantığının en vasat adımları bile ıskalayabileceğinin kanıtı olmuş. Bu akıl dışılığa bir ses çıkmaması, bir tepki gelmemesi, "Türkiye'de futbol mu oynanıyor ki, çok iğrenç her şey" ekibinin olanlara göz yumması bizi nedense yine şaşırtmıyor.

Fenerbahçe'nin arkasında ikinci sırada bulunan Bursaspor'un iki maçı kalmış durumda fakat o maçlar Ankaraspor maçından farksız görülüyor. Bütün gözler Fenerbahçe'nin maçlarına çevrilmiş durumda. Şimdiden iki hatta üç hafta sonraki Fenerbahçe maçı konuşulur oldu fakat Bursaspor'a 3 haftayı da maçsız geçecekmiş muamelesi yapılıyor. Bu alışkın olduğumuz motivasyon çalışmasının bir aşaması. Bursaspor'un bir maçının da Beşiktaş'la olması, o maçı kimsenin Fenerbahçe-Trabzonspor hatta Ankaragücü maçı kadar önemsemeyecek olması inanılmaz. Beşiktaş Kulübüne yapılan bir hakaret ama kimin umrunda. Çok da şikayetçi değiller.

Ankaragücü asbaşkanının yaptığı açıklama inanılmaz derecede komik. Öncelikle nedeni çok komik. Aziz Yıldırım veya Ali Koç iki hafta sonra oynanacak bu maç için hakemlerle ilgili tek kelime etmemişken tamamen alakasız bu maçın hakemini gündeme taşımak mantığın alabileceği bir şey değil. İkincisi hakemlerin bu yılki performansına bakarsak çok komik. Fenerbahçe'nin daha üç gün önce oynadığı kritik maçta iki penaltısı hakem tarafından katledilmişken, haftalarca penaltısı verilmeyen bir takımken geçen hafta başlayan "hakem" üzerinden Fenerbahçe'ye saldırma rezilliği Ankaragücü asbaşkanı sayesinde kalitesiz bir parodiye dönüşmüş durumda.

Son haftalarda hakemler konusunda sıkıntı yaşadığında bile ses çıkarmayan Fenerbahçe yönetimine rağmen bu maçın hakeminin Fenerbahçe tarafından atanacağını iddia etmek, üstelik bunu Fenerbahçe'nin o maça kadar 2 maçı varken yaptığını iddia etmek tepki görecek kadar büyük bir parodi değilse bu ülkede kimsenin bir şeye tepki göstermesine gerek yok. Denizlispor'u küme düşme potasına sokarak motive edenlerin Ankaragücü'ne yapacak iğnesi kalmamış ve bu ucuz parodi sergileniyor. Türkiye gibi bir ülkede bu kalitesiz parodinin nasıl biteceğini tahmin etmek de zor değildi. Nitekim Sayın Ankaragücü asbaşkanı da kendisine yakışır bir final sergiledi. "Burası Konstantinopol değil, çoktan işgal ettik, artık Türklerin" diyerek konuyu nasıl olduysa milliyetçi hassasiyete bağladı ve "ecnebi" Fenerbahçe'nin "Türk takımı" Ankaragücü'ne haince oyunlar oynadığını ima etti. Ucuz bir komedi için bile kalitesiz bir final.

Biz de bu seviyesi yerlerde süren skece değil de ucuzluğuna gülerek alkışlıyoruz. Bu ucuzluğa sessiz kalan "futbolu çok sevenler" grubuna daha da çok alkış gidiyor, hiç öyle başka tarafa bakıyormuş numarası yapmasınlar.


6 comments:

  1. Burçe dedi ki...

    bi şey söyliycem... "ay luv könstantinöpöl!"

    bir de bu "türk takımı" vs. "gavur fener" parodisi hadi ankaragücü yapınca neyseeee bence. yani biz bunun galatasaray versiyonunu izledik ya. bana çok tuhaf gelmiyor o yüzden bu olan biten. türklerden örülü bir demir perde gibi galatasaray sdfdsfsdf rüya kadro.

  2. PVH dedi ki...

    Ruya kadroya Turkiye'yi bolmeye calisan Avustralyali yabancilar sizdi, o yuzden boyle oldu :(

  3. NYG dedi ki...

    gökçeklerin elinde bu adamlardan çok var..at öne şov yapsınlar. bana yılbaşında gaz sızıntısından sonra ölen gençler hakkında basın toplantısı yapan ego müdürünü hatırlattı...

  4. aydın dedi ki...

    Şeytanın Avukatı filminde Al Pacino Keanu Reeves'e öğütler verir.Hani diyaloğun sonunda metroya binerler.Kimileri o Al Pacino olmuş, perde arkasından istediğini yaparken metroya bindiği için göze çarpmıyor.
    Bu ülkede Fenerbahçeliler dahil kimse 2006 yılındaki Vestel Manisa-Fenerbahçe maçı öncesindeki kampanyayı hatırlamaz.
    Hıncal önderliğinde başlatılan ''Ersun Yanal Fenerlidir, küme düşme korkusu da yok, maçı verecek'' şeklindeki devasa kampanyayı.
    Bakın 2006 diyorum, uzak bir tarih de değil.
    Ha şimdi Kasımpaşa'ya çamur at, Bünyamin Bursalı oyuncuyu oyundan attı aman Fener şampiyon olmasın tetiklemesiyle kinini kus.
    İşler istedikleri gibi yürümeyince çirkinleşmenin sınırı yok bunlar için.
    Benim için hiç farketmez, inşallah Bursa şampiyon olur.Ben görmek istediğimi elde ettim.
    İttifakçılar seneye elele başbaşa aynı kupada mücadelelerini sürdürsünler.
    Türkiye'de seviyeli birliktelik yürütmeye alışkınlar nasıl olsa.

  5. Metonet dedi ki...

    son 2 senedir Anadolu kulüpleri, büyüklerin top oynamayı unutması ve neredeyse deplasmanda her takıma puan vermeleri yüzünden kendilerini çok bir şey sanmaya başladılar. Seneye paralar artacak, kendi içlerinde yiyecekler birbirlerini rant yüzünden haberleri yok.

  6. Boujeloud dedi ki...

    Kenan evren ankaragücü'nü, kupayı aldığı sene 1. lige çıkarmıştı. Hem de saçmasapan br kanun çıkararak. Arkasında "azılı milliyetçi" güruhu alan bu takımın yöneticileri belki de bu sefer birilerinden, "fenerbahçe'yi yenerseniz sizi şampiyon yapacağız" diye duyum almışlardır.

    1982'den 2010'a kafa yapısı hala değişmemiş!

    Saygılar...

Yorum Gönder