Şampiyon Fenerbahçe


Sampiyon Fenerbahce

Hasat mevsiminin ilk şampiyonluğunu sezon başında tüm takımlarımız içinde şampiyonluk şansı en az gözüken erkek voleybolda kazandık. Ortada ciddi bir istikrar var son üç senedir; play-off usulü oynanan ligde üç kez final, ondan önceki iki yıldaki dörtlü final grubu maçları sonunda da iki kez Arkas'ın ardından ikinci olduğumuzu düşünürsek son beş yıldır düzenli olarak zirvede olduğumuzu görüyoruz. Geçen sene final serisinin ikinci maçında Aslan sakatlanmasa bugün son üç senedeki üç şampiyonluktan bahsediyor olacaktık.

Diğer takım taraftarlarının habire Fenerbahçe'nin başarılarını küçültme gibi bir alışkanlıkları var ve bunu kullanırken biz şampiyon olduk mu sponsor ismini ama kazara bizi yendiklerinde Fenerbahçe ismini kullanıyorlar. Avrupa İkincisi olunca Acıbadem, Vakıfbank yenince Fenerbahçe oluyoruz, basketbolda şampiyon olunca Ülker, yenilince Fenerbahçe oluyoruz. Erkek voleybol takımının şampiyonluğuna maalesef bir kulp bulamayacaklar, zira bu takım önünde arkasında hiç bir isim olmadan, sponsorsuz ve kendisinden çok daha pahalıya kurulmuş takımların arasından sıyrılıp şampiyon oldu.

Maça, şampiyonluğa inanmış bir ifadeyle başladı oyuncularımız, final serisinin en iyi oyununu oynadık ilk iki sette. İlk set 10'lu sayılara kadar berabere devam ettikten sonra da Aslan servise gelip farkı bir anda 4'e çıkardı. Çok servis kaçırsak da bir o kadar da etkili servis attığımız için dramatik bir etkisi olmadı bu hataların. Celitans'ı durdurup Coskoviç'le etkili olunca ilk seti rahat bir şekilde 25-20 aldık. İkinci set yine çok iyi başlayıp teknik molaya 8-3 önde girdik. Ziraat en kilit oyuncusu Celitans'ı da kenara alınca setin geri kalanı güle oynaya geçti. Divis'in servisleri, Ender'e yaptığımz bloklarla 25-13 gibi çok açık bir farkla kazanıp 2-0'ı yakaladık.

Sampiyon Fenerbahce

Üçüncü set Ziraat Bankası son bir direnç gösterip seti başa baş götürmeye çalıştı, ikinci teknik molaya yine de iki sayı farkla 16-14 önde girdik. Bu dakikadan sonra hakem devreye girdi. Fark iki kez üçe çıkacakken hakemin yanlış değil gayet taraflı kararlarıyla bire indirdi farkı. Bu sette önce Coskoviç'in içerde olan servisine dışarı verdi Aziz Yener, daha sonra Divis'in bir karış içerde olan ve gözünün önüne düşen topa dışarı verdi ve yine gözünün önünde blokun bir karış üstünden giden topa blok-out vererek Ziraat Bankası'nı zorla oyunda tuttu. 24-24 berabereyken hücum edemeyip Coskoviç'in manşet hatası sonrası da seti hakem yüzünden vermiş olduk.

Son sete hakemin kararlarına biraz sinirlenen oyuncularımız gergin başladı. 7-4 geriye düştük. Arka arkaya üç blokla asılan yüzler tekrar gülmeye ve maça tekrar ağırlığımızı koymaya başladık.İkinci teknik molaya iki sayı önde girip Divis'in servisleri sonrası farkı biraz daha açtık ve Coskoviç'in servisten kazandırdığı sayıyla maça ve sezona şampiyon olarak noktayı koyduk. 25-19.

Sakat sakat oynayan ve "dizim kopsa da Fenerbahçe için oynarım" diyen Emre'yi ayrıca tebrik etmek lazım. Aslan kulübün sembol isimlerinden birisi olacak bir 8-10 sene sonra. Bugün hücumdaki bütün silahlarımızı gayet etkin ve dengeli kullandı. Garnder 31 Coskoviç 30 Divis 23 hücum girişiminde bulunmuş Aslan'ın pas tercihleriyle. Maç raporundaki istatisikte ilginç bir veri var. Bizim liberomuz 14 manşet alırken Ziraat'in liberosu 37 kez manşet almış. Neredeyse üç kat. Bizim manşetlerde Divis ve Coskoviç'i zorlamaya çalışmışlar ama başaramadılar. Serkan savunmada çok iyi toplar çıkardı manşette pek zorlanmadığı için sanırım geri alan savunmasında bugün çok daha konsantre ve çevikti. Normal sezonda bizi çileden çıkaran Divis'in play-off serisinde yaptığı sıçrama hakikatan çok ilginç. Her zaman istikrarlı bir şekilde performans veren ve üç sezondur takımın en önemli parçalarından biri olan Coskoviç'e de MVP olmak çok yakıştı.

Sampiyon Fenerbahce

Belki ben biraz alınganlık yapıyorum ama bu federasyon başkanı Fenerbahçe'ye kupa verirken her seferinde yüzünden düşen bin parça oluyor. Geçen sene kızlara kupa verirken de cenaze evinde gibiydi bugün de aynı şekilde...

Yıllardır kendi aralarında müessese ligine çevirdikleri bir lige gerçek bir spor kulübünün girmesini hala hazmedemeyen zümreye inat kupa kaldırmaya devam edeceğiz. İstanbul'dan bu maç için Ankara'ya giden ve yıllardır bu salonlarda Fenerbahçe kovalayan başta Canarino tüm amatör branş takipçilerini de bu başarının önemli bir parçası olarak selamlıyorum.

Haramilerin saltanatını bir kez daha yıktık! Şampiyon Fenerbahçe!


6 comments:

  1. Murat YILMAZ dedi ki...

    Rakiplerine göre daha kısıtlı bir bütçeye (forma reklamı yok), diğer branşlarımıza oranla aldığı daha zayıf tribün desteğine, müessese kulüpleriyle oynanan hemen hemen her maçta karşılaştığımız hakem hatalarına ve yanlı federasyona rağmen rakibine seride bir maç bile vermeden şampiyon olan takımımıza 'Helal Olsun Size' demek gerekiyor. Akıttığınız tere kurban olam.

  2. Cosa Nostra dedi ki...

    Meleklerin Türkiye kupasının üzerine çok tatlı bi play-off serisi oldu. Erkek/Bayan basketbolu da alırız alnımızın akıyla. Ligi de aldık mı bu seneyi Fenerbahçe yılı ilan edebiliriz :]

  3. Aeon dedi ki...

    @Cosa Nostra

    Onların üstüne bide Türkiye Kupasını alırsak kadayıf ustune kaymak olur :D

  4. Sosyal_FB dedi ki...

    Federasyon başkanıyla yakınen bir sohbetimiz oldu. Biraz kendime geleyim, detayları yazacağım. Ama bir cümlesini buraya geçeyim.

    "Fenerbahçe'nin kazandığı maçlarda gülmüyorsunuz. Resmen üzülüyorsunuz" dedik. "Eğer öyle bir şey varsa, dünyanın en şerefsiz insanıyım" dedi.

    Ve daha neler neler... Az sonra :))

  5. Serdar dedi ki...

    Alınganlıkla alakası yok , adam ağlıyacaktı neredeyse üzüntüden.
    Ve yine dediğin gibi onlarca müessese takımını yenip yine kupa kaldıracağız.

  6. Arkhe dedi ki...

    Hepsine helal olsun.

Yorum Gönder