Final Serisi Başlıyor



Fenerbahçe tarihinin benim gördüğüm en dengesiz takımı olan erkek voleybol takımı bugün Ziraat Bankası’yla final serisine çıkıyor. Kazanılmış üç maç üzerinden bitecek seride saha avantajı normal sezonu birinci olarak bitiren Fenerbahçe’de olacak. Çeyrek finalde Maliye ve yarı finalde de üç senedir olduğu gibi Arkas’ı eleyerek finale geldik. Ziraat ise çeyrek finalde Galatasaray’ı yarı finalde İ.B.B’ yi süpürerek karşımıza çıkıyor. Kupada iki maçı ve ligdeki ilk maçı kaybettiğimiz Ziraat’e karşı son oynadığımız lig maçını Ankara’da 3-0 kazanmıştık.

Takımın o gün nasıl bir oyun oynayacağı belli olmadığı için maç ve seri nasıl olur en ufak bir fikrim yok. Cuma günü Arkas maçında tam her şey bitmişken birdenbire canlanıp nasıl maçı çevirdiklerini gördük. Arkas serisinde bir gün arayla oynanan iki maçın birincisinde sahada ruh gibi dolaşırken ikinci maçta rakibe sahayı dar ettiklerini de gördük. Dolayısıyla bizim erkek voleybol takımı üstüne yorum yapılabilecek, maçına bahis oynanabilecek bir takım değil.

Diğer yandan baktığımızda iki etaplı final grubu maçları statüsünden normal play-off çatalına göre maç düzenine geçildiğinden bu yana 3 senedir üst üste final oynamayı başarmamız ciddiye alınması gereken bir başarı. 3 sezon önce Halkbank’ı finalde geçip geçen sene İBB’ye Aslan’ın sakatlanmasıyla kaybetmiştik. Bu sefer rakip Ziraat Bankası... Üç senedir finalin diğer takımı sürekli değişmesine rağmen bizim bu seviyelerde yer almamız kulübün son yıllardaki voleybol atağının ne denli efektif olduğunun da göstergesi. Üstelik bu başarıyı elde ederken inanılmaz bütçelerle falan yapmadık bu işi. Sponsorsuz, diğer rakiplerden çok harcamayarak doğru yapılanmayla bu istikrarın sürmesi sevindirici.

Gardner ve Divis’in inip çıkan formlarının ne düzeyde olacağı bizim final serisindeki kaderimizi tayin edecek. Bu D-Spor saçmalığı yüzünden diğer takımlar hakkında pek bir bilgimiz olamıyor ama Ziraat’in yabancılarının ligin en efektif yabancılarından olduklarını belirtelim. Her zamanki gibi Aslan’ın ateşleyiciliğine bu sene muazzam bir gelişme kaydeden Emre Batur’u eklersek finalin favorisi gözüküyoruz aslında. Geçen sene Aslan’ın sakatlığıyla giden şampiyonluğu geri almak için 18:00 de Burhan Felek’e çıkacak takıma başarılar. İlk kupa sizden gelsin efeler!


2 comments:

  1. tozlu parkeler dedi ki...

    Hakikaten çok dengesiz bir takım. Arkas'ı bir maçta her sette 10 küsür sayı fark atarak 3-0 yenip sonra her sette 10 küsür sayı fark yiyip 3-0 kaybeden, bazen maçtan tamamen kopup saçma sapan topları karşılayamayıp peşpeşe 7-8 sayı yiyen bir takımız.
    Son Arkas maçında kaç tane servisi dışarıya attık sayamadım, korkup istatistiklere de bakamıyorum, baksam bu takımın herhangi bir maçı kazanabileceğine dair inancım kaybolur.
    Ama maç giderken 16-9'dan seti ve maçı çeviren de bu takım.
    Gardner'ın sorunu kafasında, bazen oyundan öyle bir kopuyorki, molalarda kendi benchiyle değil rakip benchle daha fazla ilgileniyor.
    Ziraat'ten daha iyi takımız ama bu kopuşlar endişe verici.
    Ayrıca Yasin'in sakatlığı büyük handikap, servislerine güvenebileceğimiz bir adamın bu kadar kötü servis attığımız bir dönemde olmayışı bakalım nasıl etkileyecek bizi.
    Bu sırada maçı işgünğnde saat 18.00'e koyan Fenerbahçe düşmanı Erol Ünal Karabıyık'ın allah tepesinden baksın.

  2. NYG dedi ki...

    kupada ilk maçı 2-3 kazanmıştık deplasmanda.

    Gerçekten dediğin gibi çok dengesiz bir takıma sahibiz. Ama bence bu dengesizlik yazıda da belirttiğin gibi Gardner ve Divis’in inip çıkan formlarından kaynaklanıyor. Bu kadar istikrarsız iki oyuncu daha görmedim ben.

    tamamıyla o günkü ruh halimize bağlı bir final serisi olacak gibi. İlk maç çok önemli. Ankara ekibi ilk maçı alırsa çok fazla gaza gelebilir. Umarım herşey yolunda gider ve son 3 senede 3. finalimizdeki 2. şampiyonluğumuz gelir.

    Gelecek sene içinse -özellikle Avrupa- şimdi konuşmak erken olacak !

Yorum Gönder