Şampiyonluğa Bir Adım Kaldı



Erkek voleybol takımımız şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Bugün yine nefesleri kesen bir maç sonunda artık vaka-i adiyeden sayılabilecek bir 3-2'lik maçı daha kazanıp final serisinde durumu 2-0 yaptık. Cumartesi günü 18:30 Ankara'daki maçı da kazanırsak şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz.

Maça çok iyi başladık, genelde maça girmeyle ilgili problemlerimiz olmasına rağmen ilk set son derece iyi bir oyunla farkı 7'ye kadar çıkardık ikinci teknik mola sonrasında. Yine ufak bir durgunlukla farkın 3-4 sayı aralığına kadar düşmesine izin versek de 25-21'le seti alıp 1-0 öne geçtik. İkinci sette Ziraat'ın 3-4 sayılık üstünlüğü söz konusuydu 20'li sayılara girerken. Mola sonrası 1 sayıya kadar inen fark Gardner'in öldüremediği top hemen ardından çalınan bir file hatası ve çıkan sarı kartla 25-20 aleyhimize bitti.

Üçüncü set Coskoviç ve zaman zaman Garner'le etkili olup yine rahat bir şekilde ilk setteki gibi 25-21'le seti kazanıp bir kez daha öne geçtik. Dördüncü set maçı bitirmeliydik aslında ama çok fazla servis hatası yaparak Ziraat'ı sürekli oyunda tuttuk. Galiba 8-9 servis hatası bir set için rekor olabilir. Bu kadar hataya rağmen 24-23'te maç sayısı kullandık ama Celitans'ı durduramayıp Ender'in attığı iki servisi iyi karşılayamayınca seti 27-25 kaybettik. Son set son ana kadar başa baş gitti. Ziraat tamamen Celitans'a endeksli hücum etti ve Celitans da bütün toplar çapraza vurarak öldürmeyi başardı. 13-13'ten sonra önce Gardner'ın sonra da Divis'in blok sayısıyla 15-13'le son seti ve maçı kazandık. Aslan bugün yine gayet iyiydi, Serkan da sert servislere rağmen maçın genelinde ayakta kaldı. Coskoviç en etkili oyuncumuzdu özellikle ilk üç sette, neredeyse her hücumunu sayıya çevirdi. Emre sakatlığı kendisini çok etkilemesine rağmen fedakarca mücadele etti. Gardner ilk sette müthiş savunma yaptı ama daha sonra sürekli kaçırdığı servisler yüzünden oyundan biraz düştü. Genel olarak oyuncularımızın yüzünde şampiyonluk hırsı ve isteğini görüyoruz ve bu Cumartesi günkü maç için de umut verici.

Cumartesi de kazanır şampiyon olursak Pazar günkü Beşiktaş maçı öncesinde kadın voleybol takımının yanında şampiyon olmuş erkek voleybol takımını da görmek ve 50.000 kişiye onları da alkışlatmak çok iyi olur. Ankara'daki ikinci maç hafta sonuna denk geleceği için bugünkünden daha kalabalık olacaktır, şampiyonluk maçını da boş tribünlere oynamasın artık bir zahmet şu takım.


2 comments:

  1. melih.ozhan@gmail.com dedi ki...

    cumartesi kazanırsak 18 Nisanda Efeleri de Meleklerle beraber alkışlayabiliriz... http://inadinafb.blogspot.com/2010/04/18-nisanda.html

  2. medgallis dedi ki...

    olduk..

Yorum Gönder