"Voleybol TRT'de İzlenmez!"


TRT

Sanırım 1997 Avrupa Basketbol Şampiyonasıydı. Bosna Hersek'le oynuyor milli takım, akşam üstü oynanıyor maç. Avni Küpeli'nin rezil anlatımıyla maçı izlerken TRT 18:00 ya 19:00 haber bülteni miydi tam hatırlamıyorum birdenbire maç yayınını kesip haberleri vermeye başladı. 20-25 dakika alakalı alakasız protokol demeçleri, Mikronezya'da çarpışan gemiler falan gibi tuhaf haberlerden sonra tekrar basketbol maçına dönmüşlerdi. Şimdi olsa neler olur acaba bir milli maçı sorgusuz sualsiz hiç bir açıklama yapmadan kesip haberleri verip sonra tekrar maça dönmek ve bu sürede maçın yarısının geçmesini kim nasıl karşılar, o kanal bir daha maç verebilir mi?

Söz konusu TRT'yse hala herşey olabilir. Bugün saat 19:00 a doğru TRT 3'de Meclis TV yayınını görünce bir eyvah dedim ama Güldal Mumcu'nun 7'ye 2 kala Meclis oturumunu kapatmasıyla rahatlamıştım. TRT, voleybol maçını vermesi gerekirken Meclis TV'nin haberlerini vermeye başladı. Seda'nın servisini beklerken Baykal'ın gergin yüzüyle karşılaştım. Hiç bir altyazı ya da açıklama olmadan yayın devam etti ve haberler de bitti, ardından Olimpik Magazin diye bir programa geçtiler.

Bu sırada TRT 2 de bir arkadaş Telekom'un basket maçı öncesi spor haberlerini sunuyordu, ondan bir açıklama gelir diye kulak kesildim ama kendisi birazdan TRT 2'de Telekom-Spartak St. Petersburg maçını izlememizi söyledi sadece, bizim maçın neden yayınlanmadığına dair bir bilgi yine yoktu. Sinirle bir yandan maçı internetten takip edip bir yandan da TRT'ye lanetler yağdırırıken maçın başlangıcından 35 dakika sonra, ikinci set oynanırken yayın geldi. TRT'nin yüzsüz yetkilileri yayının Polonya Televizyonundan kaynaklanan bir nedenle verilemediğini sufle ettirmiş olacaklar ki spiker hemen savunma moduna geçip "bizim hatamız değil ama özür dileriz" diyebildi. 35 dakika boyunca hiç bir açıklama yapmadan altyazı geçmeye bile gerek görmeden alakasız yayın yapan da Polonya Televizyonuydu herhalde TRT'ye göre. Geçen senelerde de yayın hakkı elinde bulunmasına rağmen bazı Eczacı ve Telekom maçlarını canlı vermemeyi hatta bazılarını hiç yayınlamamayı seçti TRT. Bu yüzden CEV'e ceza ödemesi bile gündeme geldi. Bir kanal yayınlamayacağı ya da yayını Meclis TV ile çakışacak bir organizasyonun yayın hakkını neden alır Allah aşkına? Antu'da bir arkadaşın müthiş yaratıcı sitemiyle söylersek "Trt F4 yapacak takımın maçını F5 yaptırarak seyrettiriyor bize".

Maça dönersek son derece rahat bir maç oldu. Biala maçın hiç bir anında kazanacağına inanmadı. Daha doğrusu bizim kızlar o inancı hiç vermediler. Avrupa'daki 4. maçımızı da set vermeden kazandık. 25-19 25-21 ve 25-17'luk skorlarla Polonya deplasmanından da güle oynaya dönüyoruz. Gamova ve Nati yine bildiğimiz gibiydi, bloklarda da fena değildik. Naz hiç oynamadı galiba, Eda'da oynamadı. Takıma tebrikler, TRT'ye sitemler.


2 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    "naz aydemir'in daha oyunun başında sakatlandığı maç" demis sozlukcu:
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17705436.

  2. Sosyal_FB dedi ki...

    Yıllar önce bir Fenerbahçe-Galatasaray basketbol maçını da kesmişti TRT. Henry Turner'ın sakat ayakla (yanılmıyorsam) Ömer Kart'a blok yaptığı maçtı. TRT'den nefret etmeme tek başına yetmişti.

Yorum Gönder