"Ordu Göreve Üçlü Çektir Herkese"


Stat

Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın Euro 2016 için hazırlanan dosyada adının olmaması Fenerbahçe yönetimi başta olmak üzere pek çok Fenerliyi kızdırmış, hali hazırda Türkiye’nin en modern stadının böyle bir organizasyonda olmaması şaşkınlık yaratmıştı.

Dün Balyoz Hareket planında darbe sonrası kişilerin toplanacağı yerler arasında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nı görünce içimiz rahatladı. Çok şükür Futbol Federasyonu’nun görmediği değer vermediği stadımız ordumuzun gözünden kaçmamış. Darbe sonrası kabul toplanma merkezi olarak Burhan Felek Atletizm Pisti ve Netaş Misafirhanesiyle beraber bizim stadı uygun görmüşler. Nacizane önerim 1973’de Allende’nin devrilmesiyle tutukladığı insanları Santiago’da stadyumda toplayan Şilili yetkililerle temasa geçilmesi gerektiğidir. Onlar darbe için FIFA kriterlerine uygun stadyum seçme konusunda tecrübeliler. Fenerbahçe yönetimide yönetim tarzı açısından hiç de uzak sayılamayacağı ordu bürokrasisine bizim basketbol maçlarındaki anonsçuyu görevlendirerek bir şıklık yapmış olur. "Sorguya götürülen 12 numaralı liberal Haaaasan Cemaalll" Protokol tribününde yerin alan 1 numaralı paşa Çetin Doğaannn falan diye anons yapar insanları bilgilendirmiş olur. 12 Eylül’den sonra bol sanıklı davaların görülmesi için spor salonlarını kullanan ordumuz şimdi artık açık havada da faaliyet yürütmek istiyor ama yine de yüzmeden basketbola, halterden okçuluğa her türlü şeye evsahipliği yapmış Abdi İpekçi Spor Salonu’nu da darbe sonrası yargılama yapılması için önerilen mekanlar arasına koyalım, basketbol federasyonu darılmasın. Futbol her anlamda sadece futbol değil onun için stad yaparken UEFA kriterlerinin yanında ordunun olumlu görüşünün alınmasını şart koşalım. Darbe sonrası insanların toplanması için bile uygun görülmeyen Olimpiyat Stadını oraya yapan zihniyet de herhalde darbe sonrası Sıkıyönetim Spor mahkemesinde yargılanacaktır.


15 comments:

  1. Burçe dedi ki...

    fişfişfişfiş vamos bien'in protokol tribünü basmasıyla tribünlerde güzel bi hareketlenme olabilir.

  2. haute_couture dedi ki...

    Yakında Atatürk Yunan Ordusu'na karşı değil, TSK'ya karşı Kurtuluş Savaşını yaptı diye bir haber olsa onu da yiyeceksin sanırım.

  3. PVH dedi ki...

    Yeni nesil Turk supheciligi bu galiba. Ses kayitlari bile yayimlanan bir plani sonuclarini dusunerek inkar etmek.

  4. Olgu dedi ki...

    Bir de bu yeni nesil Türk şüphecilerinin "Sosyalistin önde gideniyim, faşizmin önündeki barikat benim" diyenleri var. Çok üzüyorlar beni.

  5. aethewulf dedi ki...

    ya saçma sapan konuşmayın, türkiye'de ordu ne zaman darbe yapmış lan? sanki darbe oldu da korkuyorsunuz. ordumuz darbe yapmış mı da darbe planlasın.

    bir de sanırım bir yerden bunlar yayılıyor hiç görmediysem 50 kere gördüm "atatürk yunanlılara karşı değil tskya karşı savaş yaptı denilse ona da inanacaksınız" cümlesini.

  6. onurpasa dedi ki...

    "Sevgili günlük, bugün bir blogda asimetrik psikolojik savaş yürüten bir grup papaza haddini bildirdim.. Üstüne yetinmedim içinde Atatürk'ün geçtiği bir metafor yaptim ki asimetrik haberlere gönderme olsun.. Bu insanları anlamiyorum, sonuçta TSK, Türkiye'de en çok güvenilen kurum yani.."

  7. haute_couture dedi ki...

    "medyanın gelişimiyle toplum herşeyden haberdar olacak, fakat çok daha kolay manipüle edilebilecek." tezine örnekler izlediniz, iyi akşamlar.

  8. Olgu dedi ki...

    Haklılık payınız var, eskiden toplumu manipüle etmek o kadar kolay değildi. 1955'te hepi topu 2 gün sürecek bayağı bir etnik linç için Atatürk'ün Selanik'teki evinin bombalandığı yalanını yayabilecek kadar şirazelerinden çıkmaları gerekiyordu. Geçen yarım yüzyıl içinde toplumu manipüle etmek için daha etkin ve ucuz yollar bulunduğu kuvvetle muhtemeldir. Blog dünyasındaki paramiliter zihniyetin saçtıkları incilerden iz tutabiliyoruz.

  9. Volkan dedi ki...

    euro 2016'nın intikamı alındı!

  10. arttvendelay dedi ki...

    siyaset yazmasan daha iyi olur bence, kutuplasmaya itiyor insanlari. safin da cok belli zaten, bin tane elestirilebilecek sey varken devamli orduya bok atiyorsun, en guzeli fenerbahce blog'u olarak kalsin burasi

  11. Last dedi ki...

    Beğenmediğiniz bu ordu olmasa o çok beğendiğiniz siyasiler ve görüş birliği ettiğiniz kişiler bakalım kimlere kaça satacak bu milleti.

  12. hadrianus dedi ki...

    Darbenin elbette karşısında olalım . Olalım derken yalnız dikkat edelim karşı devrimci , şeriatcıların kucağına düşmeyelim...
    Tudeh buna en iyi örnektir.
    Ergenekon tü kaka derken araya Türkan Saylan gibilerde katılmak istendi buda unutulmasın..

  13. emredici dedi ki...

    Ordumunuz içindeki cuntaları, ve şahsında Çetin Doğan'ı kınıyorum. Hilmi Özkök bu kirli oyunlara dur demeseydi, bin bir güçlükle dir tutmaya çalıştığımız çimlerimizi binlerce mahkuma çiğneteceklerdi hunharca... yazıklar olsun.

  14. axel dedi ki...

    'Yeni nesil Turk supheciligi' maşallah aşure kıvamında.hem kemalist hem checi hatta antifaşist ve dibine kadar militarist. Beşer şaşar demişler, böyle oluyor heralde.

  15. Donnie Brasco dedi ki...

    ne idüğü belli bir gazetenin yalan yanlış ve yanlı haberler yapmasının tek nedeni insanları bilgilendirmek olamazdı zaten. Ya da suçluları açığa çıkarmak. Bilmem kaç sene önce yapılan bir tatbikat planını değiştirilmiş bir şekilde servis ederek amaç "demokrat"ları harekete geçirmekti başardılar. Zaten gündem hep dolu. Her gün bir darbe iddiası. Ordumuz da ne beceriksizmiş hem bir darbeyi beceremiyor hem de planlarını deşifre ediyor. Komik.
    1970-1995 arası askeriye ile 95 sonrası arasında fark var. Kontrgerilla veya süper nato bu ülkede çok cana kıydı çok şeyler yaptılar. Amerikan güdümüyle anasını bellediler ülkenin ve gençlerin. Ancak Karadayı döneminden itibaren süper nato tasviye edilerek Kemalist kadrolar oluşturuldu. Rahatsızlık da burdan başladı zaten. Yoksa hepsi demokrat bu insanların zaten, cuntaya darbeye karşıdırlar. E peki madem bu kadar demokrattınız neden 12 Eylülün anayasası %92 ile kabul edildi. Nerde yiğitliğiniz demokratlığınız.Nerde sivil anayasa feryatlarınız. Kim verdi o kadar oyu babam mı verdi. Çok şükür babam %8in içinde idi.
    O orduya karşı olmayıp bu orduya karşı olmanın mantığı neydi ki. Hıı demokrattık biz pardon. Kahrolsun darbe.
    Bu kadar ordu düşmanlığı neden hakikaten. Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi orduya verilmiş bir görevdir. Hukuki olarak verilmiş. Ordunun Cumhuriyet Tarihinin en satılmış hükümetine karşı olmasından daha doğal ne olabilir ki. Ve o karşıtlığını da göstermiyor bile. Bırakalım hukuk işlesin diyor. Bir ihbar telefonu gelir albaylar subaylar götürülür. Bir gazetede iddia çıkar yazarlar götürülür. Başbakan yardımcısına suikast safsatası çıkarılır kozmik oda aranır(ne alakaysa)
    . Sesini çıkarmaz ama ordu tüm bu saldırılara ve safsatalara. Bazen ses çıkarınca da hoş görmek gerek el insaf yani. Ama yok yaşasın demokrasi, kahrolsun ordu.
    Fakat tüm bu haberler bu davalar bu iddialar çözüm için değil elbette. Çamur at, milleti inandır vs. Baksanıza herkes demokrasiden yana. Ergenekon diye ortaya atılan birşeye herkes inandı bile. 2007ye kadar ne askerin ne polisin ne mitin istihbaratlarında var olmayan bir yapılanma 2007de birden ortaya çıkıyor. Birden beceriksiz darbecilerin planları silahları bulunuyor. Ne beceriksiz insanlar ya iyiki yakalanmışlar, Allah muhafaza ya başa gelselerdi. Baksanıza silahlarını krokilerini bile saklayamıyor.Ama yok yaşasın demokrasi. Soruşturma sırasında insanlara Cumhuriyet Mitinglerine katılıp katılmadığı, ya da hangi partiye oy verdiği ya da Amerikan düşmanı olup olmadığı gibi sorular sorulur kimsenin sesi çıkmaz demokratız çünkü biz. Polis ya da adalet kurumları Fethullahçılarla doldurulur kimsenin sesi çıkmaz demokratız çünkü biz. Başbakanı eleştirmek hükümeti eleştirmek hatta ekonomiyi kötü göstermek suç olur kimsenin sesi çıkmaz demokratız çünkü biz.Yaşasın demokrasi. Ne demokrat bir ülkeyiz biz, tek engel ordu kaldı bir de onu yıktık mı tamamdır artık.
    Hı bu arada son olarak bu ülkede darbe yok mu sanıyorsunuz sanki. Eskiden postalla olurdu şimdi conversele yapılıyor ama, tıpkı Ukraynada Gürcistanda vs olduğu gibi.Tüm demokratlara selam olsun

Yorum Gönder