Wikipedia Sapıkları


Wiki

Wikipedia, transfer dönemlerinde Türkiye erişimini kısıtlasa hiç itiraz etmem, hatta tebrik ederim. İngilizce wikipedia'nın Dentinho makalesinin değiştirilme sıklığı ayda yaklaşık beşmiş. En son değişiklik de 26 Aralık'ta yapılmış. Tabii bu değişiklikler genelde oyuncu istatistiklerini güncellemekten, kariyerinde kupa almak gibi yeni bir olay varsa onları eklemekten ibaret. Yaklaşık bir aylık sessizliğin ardından 17 Ocak'ta ilk kez makalede değişiklik yapılıyor ve 17 Ocak'tan 19 Ocak'a kadar 3 günlük sürede 175 değişiklik var. Tabii ki hepsi vandalizm.

Sonunda makaleyi değişikliklere kapatmakta buluyorlar çareyi. Avrupa kupası kuralarından 3 saniye sonra rakip taraftar forumu bulup bildiği 3 satır İngilizce ile "we will fuck you, hahaha, welcome to helll" yazan ruh hastası eğlence anlayışı, internette imece usulünün en iyi işlediği ortak platformu terörize etmekten çekinmiyor. Aynı şakayı, yani oyuncunun transfer olacağı takıma "Çemişgezekspor" yazma esprisini on beş bin kere yapmasına rağmen yine yapıyor ve bunu komik buluyor. Ülkenin başına gelen bütün iyilikleri ve kötülükleri aynı mantıkla açıklamaya alışmış, 100 yıldır aynı tarihi okuyan, desteklediği ve desteklemediği her şeyi şeytana karşı melek fenomeni gibi gören zihniyetin 100 sene boyunca aynı şakayı komik bulmasına şaşırmıyoruz elbet. Türkçe wikipedia'nın hali bu yüzden içler acısı, burayı okuyacak, yazacak, üzerine emek harcayacak insanlardan aklı başında olanların sayısı maalesef olmayanlardan daha az. Bu yüzden emek verenlerin de bir süre sonra enerjisi kalmıyor. İnternetin en verimli kaynağından bu nedenle ana dilimizde fayda alamıyoruz.

Daha önce ben de transfer döneminde adı geçen bir oyuncunun sayfasına yapılan saldırıları düzeltmeye çalışırken heder olmuştum. Dakikada 3-4 değişiklik yapılıyordu ve bir süre sonra pes ediyordunuz. Yapılan hiçbir değişikliğin doğru bilgi içermediğini ve hepsini makaleyi bozmaya yönelik olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Vasat bile olamayan beyinlerin sefil eğlence anlayışları bilgi kanallarımıza bariyer kurmayı çok seviyor. Bununla mücadele edecek olan da biziz. Yoksa global Türk imajına bir de wiki vandalizminin ekleneceği günler yakındır.


2 comments:

  1. Charlie Kelly dedi ki...

    Çok garip insanlar ya, ibadet gibi yapıyorlar bu işi. Yine Vikipedi'ye göre M.G. Pedersen'i yakında Fenerbahçe'de izleyecekmişiz. İsteyenler bakabilir.

  2. Adsız dedi ki...

    Körpe beyinler işte. Ot gelmişler saman gidiyorlar.

Yorum Gönder