Sivasspor 1 - Fenerbahçe 5
TSL 31/01/2010



Kadrosunda önemli eksiklerle Sivasspor’ a konuk olan Fenerbahçe, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 5-1 yendi. Ev sahibi ekip, Semih (2), Uğur Boral (2) ve Gökhan Gönül’ ün gollerine ancak Mehmet Yıldız’ ın ayağından bulduğu tek golle cevap verebildi.

PAPAZIN ÇAYIRI: Son bir kaç sezon futbolun büyüklerine bela olan, hatta ülkemizi şampiyonlar liginde temsil etme hakkı kazanan ama sonrasında Avrupa’ da aradığını bulamayan, kötü giden sezona rağmen hala ‘bir büyük’ devirebileceğini cümle aleme göstermek isteyen Sivasspor ile puan kaybına tahammülü olmayan, dört önemli eksikle Sivas’a gelen Fenerbahçe arasındaki karşılaşma ‘bu gibi maçlarda iyi futbol beklemek haksızlık olur’ mevsimine denk gelmiyor olmalı ki seyredenlere zevk veren bir mücadele oldu.

İki takım oyunun başlarında kontrollü oynamayı tercih ederken ilk tehlike 20’ de Fenerbahçe’ den geldi: Alex’ in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topa hareketlenen Bilica’ nın vuruşunda, kaleci Akın meşin yuvarlağı kontrol etti.

Bu pozisyonun ardından her iki takım da sahanın futbol oynamaya müsait olduğunu farketmişcesine oynamaya başladı: 24’ te Vederson’ un penaltı noktasına çıkardığı topta Mehmet Topuz yan direğe, 26 ‘da önce Nabil Taider Volkan’ a, ardından dönen topu önünde bulan Elrio savunmaya takıldı.

30’ da cezaalanı içinde oluşan karambolde Semih iyi vurdu ama kaleci Akın son anda topu tokatlayarak kornere çeldi. Kullanılan korner atışında Sivasspor defansının hatalı pasını kontrol edip çizgiye inen Selçuk’ un kale alanı içerisine gönderdiği topa Semih vurdu: 0-1

Fenerbahçe yeniden kontrollü oyuna dönerken, 37’ de geçirdiği sakatlık sonrası sessiz sedasız futbolu bıraktığını düşündüğümüz Mehmet Yıldız ‘haftanın golü’ yle skora denge getirdi: 1-1

45’ te Uğur Boral’ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği top sonrası oluşan karambolde son olarak top önünde kalan Alex, kaleci Akın’ ı çalımlamaya çalıştı ama kendini yerde buldu. Hakeme göre bunda bir anormallik yoktu. Uzatma dakikalarında Özer’in uzak mesafeden sert şutuna kaleci Akın iyi uzanınca maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda perdeyi 49’ da uzaklardan kaleyi deneyen Elrio açtı ama golü bulan 55’ te Deniz’ in pasıyla defansın arkasına sızan Semih’ le Fenerbahçe oldu: 1-2

58’ de Fenerbahçe üçüncü golü bulabilirdi ama Semih’ in kale çizgisinden içeriye ortaladığı topta Mehmet Topuz altı pastan kaleyi bulamadı. O gol kaçmazdı, cezasını milliyetin internet sayfasına konu olarak ödedi.

63’te Alex’in sol kanattan kullandığı korner atışında Mehmet Topuz bu defa kaleyi buldu ama kafa vuruşu kaleci Akın’ da kaldı.

66 ve 70’ de Fenerbahçe, Uğur Boral’ ın ayağından benzer iki gol birden buldu. Sol kanattan ceza alanına giren Uğur, rakibi Abdurrahman’ı çalımladıktan sonra sağ ayağıyla düzgün vurdu: 1-4

Sivasspor oyun disiplinin uzaklaşmanın bedelini 84’ de Alex’ in pasıyla ceza alanının sağ çarpazında topla buluşan Gökhan Gönül’ ün ayağından bir gol daha yiyerek ödedi: 1-5

Uzatma dakikalarında Gökhan Ünal gol atmak yerine bir başka ‘kral’ a, Güiza’ ya selam gönderince Fenerbahçe formasını altındaki ilk golü atma firsatını kaçırmış oldu. Karşılaşma da Fenerbahçe’ nin 5-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu mevsimde Sivas’ ta böyle bir oyunun ortaya çıkmasında futbolcular kadar alttan ısıtmalı zeminin etkisi de göz önünde bulundurulmalı. Darısı başta Şükrü Saraçoğlu olmak üzere diğer stadyumların başına.

SİVASSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 5

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Selçuk Kaya, Alper Ulusoy

Sivasspor: Akın, Abdurrahman, Murat Sözgelmez, Lucian Aubey, Hayrettin Yerlikaya (82 Yasin Çakmak), Keita, İbrahim Dağaşan, Nabil Taider, Musa Aydın (68 Kamanan), Elrio, Mehmet Yıldız (76 İbrahim Şahin)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (89 Önder), Deniz, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz (82 Ali Bilgin), Selçuk Şahin, Özer, Uğur Boral, Alex, Semih (76 Gökhan Ünal)

Goller: Mehmet Yıldız(37) / Semih(30, 55), Uğur Boral(66, 70), Gökhan Gönül(84)

Sarı kart: Semih




0 comments:

Yorum Gönder