UEFA Sıralamasında Son Durum


CL

Avrupa Ligi'nde ilk maçında ardından bu seneden ne beklememiz gerektiğini, grup maçlarının ardından da sıralamada ne kadar yükselebileceğimizi yazmıştık. Hafta içi bu maceraya son verdik ve arkamızdaki takımların durumu da belli oldu. 5 sezon önce aldığımız 10 puan yerine 12.5 puan aldık, sadece 2 puan yükseldik ve sıralamadaki yerimiz muhtemelen bir sıra değişecek. Son durum şöyle

Sıralama

Geçen seneye 35. başlamıştık, UEFA gruplarında ikinci torbaya girmiştik. Avrupa Ligi için ikinci veya birinci torbanın çok farklı olmadığını anladık. Önemli olan CL'ye katılırsak gireceğimiz torbaydı. CL'de muhtemelen 3. torbada olacağız. Bu sene sonunda 2. torbaya çıkma ihtimalimiz vardı, geçen sene 2. torbanın son takımı Glasgow 28. sıradaydı. Şu anda 33. sıradayız. Arkamızda olan ve devam eden takımlar Stuttgart ve Atletico Madrid. Stuttgart Barcelona'ya elenir diyelim, Atletico Madrid devam etse bile bir sıra ineriz. Ondan sonra Lille var ve 10 puan gerimizdeler, finale çıkarlarsa bizi yakalıyorlar. Yani bu seneyi büyük ihtimalle 33. veya 34. sırada bitiriyoruz. Tabloya bakınca CL'de 2. torbaya girmemiz mucizelere bağlı oldu.

Asıl kahrolmamız gereken 2 puan daha alsak 5 sıra birden tırmanacak olmamız. Yani ikinci Lille maçını 1-0 kazansak ve Liverpool'dan 2 maçta 1 beraberlik alıp elensek bile 28. sıraya kadar çıkabiliyorduk. Şimdi Ajax, Olympiakos, Glasgow gibi takımlar CL'ye katılırsa bizi torbalarda bir aşağı sıraya itiyor.

Gelecek sene, son 5 sezonda aldığımız en düşük ikinci puan olan 6.8 siliniyor. Yani Avrupa'da gelecek sene yine 12 puan alırsak muhtemelen ilk 25'e giriyoruz.


2 comments:

  1. Chemedya dedi ki...

    Biriktirmek lazım. Her sene bu mantıkla biriktirmeliyiz...Bu sene fena puan toplamadık ama Lille maçını kazanabilecekken o golü yiyerek elenmek üzdü hepimizi. Lille elenmeyecek bir takım değildi. Çok yazık oldu.

  2. distant relative dedi ki...

    uefa avrupa liginde hangi torbadan girildiğinin bence de bir önemi yok. şampiyonlar ligine gelirsek artık 1. torba takımlarıyla ikinci torba takımları arası uçurumun italyan takımlarındaki düşüşle büyüdüğünü düşünüyorum. Fenerbahçe takımı bozup yeniden yapma anlayışı yerine takımın üzerine inşa etme anlayışıyla sağlam birer ön libero ve santrafor transferi gerçekleştirebilirse önümüzdeki yıl şl de gruplardan çıkmayı başarabilir. bir de transferde oyuncuların birkaç aylık performansına bakarak değil de devamlılığı olan oyunculara yönelinir ve ofansif orta saha oyuncularından kanat oyuncusu devşirilmeye çalışılmazsa herşey düzelecektir.

Yorum Gönder