Bursaspor 3 - Fenerbahçe 1
ZTK 11/02/2010



Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Bursaspor’ a 3-1 yenilmesine rağmen yarı finale çıkan taraf oldu. Iglesias, Ivankov (p.) ve Turgay’ ın gollerine cevap Güiza’ dan geldi.

PAPAZIN ÇAYIRI: ‘...bu kupa maçıdır ve bu avantajlı skora rağmen her şey bitmiş değildir. Bu gözler sadece bir devrede hiç yemeden dört gol atan takımlar gördü.’ diyerek bitirmiştik geçen hafta oynanan ilk maça dair yazılanları. Oysa futbolu bildiği varsayılanlar, içinden ‘yarı’ geçen başlıklar altında Fenerbahçe' yi çoktan yarı finalist ilan etmişti. Ama bir defa daha görüldüğü gibi hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. İnanca ihtiyaç var, biraz da futbol şansına.

Bursaspor oyuna kaybedecek bir şeyleri olmayanların cesaretiyle başladı. Fenerbahçe ise iki ‘gol kralı’ dışında defansif yönü baskın dokuz oyuncuyla sahadaydı. Yani oyunun şekli belliydi: Bursaspor arkada kalan geniş alanlara aldırmadan saldıracak, Fenerbahçe ikinci bir pasa ihtiyaç duymadan o boşlukta topu ‘genişalansever’ gol krallarıyla buluşturacak. 2’ de Gökhan Ünal topu ayağına dolaştırmasa, 5’ te hep aklımızdan geçtiği gibi Daum’ un ortanın sağında denediği Gökhan Gönül pas vermeyi düşünmek yerine vurmayı tercih etse, 13’ te Gökhan Ünal ‘ama bunları Güiza da kaçıyordu, biz seni atasın diye aldık’ pozisyonunda topu Ivankov’ a teslim etmese hem Daum dahi olacak hem de Bursaspor adına sayfaları bulan bir kahramanlık hikayesi yazılmıyor olacaktı.

Sonrasında her şey Ertuğrul Sağlam’ ın hayal ettiği gibi gitmeye başladı. Volkan ve Ali Tandoğan’ ın kontrol ettiği sağ kanat iyi işliyor, dönen bütün toplar Bursasporlu oyuncularda kalıyor ve o toplar yeniden atağa dönüşüyordu. Üstelik golü de tam zamanında buldular: 18’ de ceza sahası içine gelen topu Volkan çizgi üzerinden çevirdi, Iglesias kafa ile ağlara gönderdi: 1-0

Sonrasında Bursaspor özellikle sağ kanattan hızlı geldi ama ortalar isabetsiz olunca bu ataklar sonuçsuz kaldı. 30’ da ceza sahasına giren Volkan Bilica tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Birinci vuruş iptal olununca ikincisini de ağlara gönderdi Ivankov: 2-0

Ardından trübünlere koştu. Sonrası sarı kart. Ama hep dediğim gibi bence değer. Kıran kırana geçen mücadelede kartlar faul dışındaki sebeplerden çıkıyor ve insan buna neye yormalı bilemiyor.

43’ te Bilica hakemin oyunu durdurduğu pozisyonda top vurdu. Hakem bunu oyunu hızlı başlatmak arzusuna yormuş olmalı ki ikinci sarıyı göstermedi. Yoksa Fenerbahçe bu andan itibaren maça bir eksikle devam etmeliydi.

45’ te Volkan’ ın ceza sahası içine yaptığı ortaya Iglesias’ dan önce müdahale eden kaleci Volkan ilk yarının skorunu da söylemiş oldu: 2-0

İkinci yarı ilk yarıdan farklı başladı: Bursaspor daha kontrollü bir oyunu tercih ederken, ne zaman patlayacağı belirsiz saatli bombaya dönüşmüş Bilica’ nın yerine Emre’ nin oyuna girmesiyle Fenerbahçe orta sahası işlerlik kazandı.

51’ de Gökhan Ünal Volkan’ dan rol çalıp sağdan ceza sahası içindeki Güiza' ya pasını verdi Ivankov’ un yatarak müdahale ettiği pozisyonda Güiza topa istediği gibi vuramadı ve trübündeki Bursaspor taraftarı da dahil herkesi rahatlatacak gol kaçmış oldu.

59’ da Fenerbahçe ceza sahası içinde oluşan karambolde top elden ele dolaştı. En son Deniz’ in eline çarpan top Bursasporluların penaltı itirazlarına neden oldu. Hakem bu pozisyonda ben herkesin elle oynamasına izin verdim, diyecek kadar olan bitene yakındı.

64’ de uzun pasla defansın arkasına sarkan Turgay topu önüne aldı, Volkan’ ı geçti ve gol krallarından Türk olanına bu işin nasıl yapılacağını gösterdi: 3-0

Golden sonra sevincini abartıp köşedeki korner bayrağına uçan teke atan Turgay’ a ikinci sarıyı göstermeyen hakem belki de Bilica’ nın diyetini ödüyordu.

Gol sonrası oyuna giren Alex’ in varlığı oyunu dengelemiş görünse de artık Bursaspor’ un kaybedeceği bir şey var. Bu sahadaki oyunculardan ve sessiz trübünlerden belli oluyor.

68’ de Bekir sağ kanattan ortaladı, günün başarılı ismi kaleci Ivankov topu iki hamlede kontrol etti.

79’ da herkesin orta beklediği pozisyonda Volkan sağ kanattan ortası kaleye atılan şuta dönüştü ve herkese kaleci Volkan' da dahildi. Top Volkan' ın gögsüne çarpıp kornere gitti.

84’ de peri masalı gerçeğe dönüşebilirdi ama karşı karşıya kaldıkları pozisyonda Volkan Sercan’ ın masalı gerçek kılmasına izin vermedi.

90’ da Sercan topu içeriye gönderdi kaleye paralel giden topu Vederson uzaklaştırdı.

90+2 de dakikalardır geleceği hissedilen gol geldi. Alex bir defa daha Alex oldu. Gökhan Gönül Güiza’ nın önüne bıraktı. Onun vuruşunda top günün en başarılı oyuncularından İbrahim’ e çarparak ağlara gitti: 3-1

Karşılaşma bu sonuçla bitince de yarı finale çıkan Fenerbahçe oldu.

Bursaspor’ un oyununu hafife almaktan utanırım ama onlara bu cesareti verenin ilk maçtaki farklı skor olduğunun da unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Goller birbiri ardına geldikçe artan stresleri de düşüncemi doğruluyor. Hiç olmazsa o kritik dakikalrda şu alemin gördüğü en iyi taraftar gruplarından biri olan Teksaslı gençler takımlarını itebilselerdi. Son sözüm ise Ertuğrul Sağlam’ a. Lütfen ama lütfen kendisine dışardan bakmaya çalışsın. Kulübedeki hallerinin giderek nasıl çirkinleştiğinin acaba farkında mı? Gerekli gereksiz her pozisyonda küfürler ve beddualar okunuyor dudaklarından. Oysa inanan bir adam olarak o küfür ve bedduaların bir gün geriye döneceğini en iyi onun bilmesi gerekir.

Son televizyon bilgesi Ramiz Dayı olsaydı herhalde şöyle derdi: Yenildiğin zaman sadece yenilmiş olmazsın, yeğen...

BURSASPOR: 3 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Atatürk

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahadır Duran, Alpaslan Dedeş

Bursaspor: Ivankov, İbrahim, Zapotocny, Mustafa, Ali Tandoğan, Bekir Ozan, Hüseyin, Ozan İpek, Volkan, Turgay, Iglesias (65 Sercan) (90+2 Batalla)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Bilica (46 Emre), Önder, Vederson, Bekir, Deniz, Selçuk, Dos Santos, Gökhan Gönül, Güiza (90+3 Semih), Gökhan Ünal (66 Alex)

Goller: Iglesias, Ivankov(p.), Turgay / Güiza

Sarı kartlar: Hüseyin, Ivankov, Turgay, Ali / Bilica, Güiza, Andre Santos


0 comments:

Yorum Gönder