Ziyan


Guiza

Sevgili Güiza, dün maçı yabancı bir kanaldan izledim. Spiker senin ismini telaffuz ederken Ğuiza diyordu. Ğuiza, artık kafama böyle yerleştin, artık sana Güiza diyemiyorum. Ğuiza, tavernacı sakalın ve o Alex'e attığın pasla aklımdasın artık. Kalan maçlarda 59 gol atsan da bunu nasıl değiştireceksin bilmem. Sabahtan beri ortalarda Ğuiza diye dolanıyorum. Şu anda rakip takımların adlarını değiştirip dalga geçen ergenler gibi sana Ğuiza diye hitap etmekten manyakça bir keyif alıyorum. Sana daha önce şarkılar armağan ettim, ama sen anlamadın Ğuiza. İngilizce sözlü olduklarından mı anlamadın bilmiyorum. Artık bizden birisindir diye sana Orhan Gencebay seslensin madem. Yaşamak çok güzel, seninle ziyan Ğuiza.



12 comments:

  1. Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

    Guiza Tr 'ye gelmeden önce Avrupa'da spiker adını türkçe okunuşuyla Keyza diye de telaffuz ediyordu...Siz gene Ğuiza diye seslenebiliyorsunuz ben ne Guiza ne Keyza dün akşamdan sonra Guiza'ya hiç bişey demek istemiyorum

  2. medgallis dedi ki...

    alex' in oyun zekasini gormek icin muthis bir andi; ne olur ne olmaz diye topun gerisinde kalisini... ama guzianin topu sutla karisik kullanmasi sonucu yetisemedi o ayri.

  3. Sekhranikos dedi ki...

    Alexin kariyeri ile oynuyor kendininkini geçtim.

  4. birkan dedi ki...

    Gitmek istiyor olabilir.Hiç aşırtma denemiyor.
    Koşuları zaten alameti farikası, onu da yapmasa linç ederler.
    Bir ara dedilerdi, İspanya'da kendisini dağıtmış, nikhasız yaşadığı kadın toparlayıp adam etmiş.Ondan sonra zaten gol krallığı falan.
    Ömründe büyük takımda oynamamış adama gelmedi buralar.Belki içip içip neden gol kralı olduğunu ve başına işler açtığını düşünüyordur.
    Ezcümle, bence bunun derdi Kezman'dan farklı.
    Kezman istese de yapamıyordu, dışlanmıştı, fiziği yetersizdi, bulduğu nadir fırsatları hemen gole çevirmek istiyordu, psikolojik baskı altındaydı.Buysa yapabileceği halde en basit işleri yapmıyor.O boy pos, hava hakimiyeti, koşular.Milyonuncu kez aşırtma denemeyen hatta gol atmak istemeyen adamdan ben şüphelenirim arkadaş.Lanet olsun futbol piyasasına ki İspanya'da biraz olsun elini cebine atan yok.
    Tebrikler Aziz başkan, Barcelona'nın Real Madrid'in elinden kaptın, parası neyse fazladan verdin.Bir saniye geciksen elinden kapacaklardı.
    Şimdi hayrını gör.

  5. Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

    Alex 'in yüz ifadesi de tv karşısındaki tüm taraftarların yüz ifadesini temsil ediyordu

  6. tozlu parkeler dedi ki...

    Sezon başında da aynı şeyi düşünüyordum, şimdi de.
    Bu takım ne kadar iyi oynarsa oynasın hücumda böyle bir koca kara delik varken ortaya konan çabalar büyük oranda boşa gidiyor.
    ''Guiza çok tehlikeli bir hücumcu'' lafını Guiza'ya karşı oynamış bir kaç stoperden duydum. Onun karşısında oynamanın zorluğundan rakip savunmacılar hep bahsediyor.
    Guiza'nın bir sihirbaz gibi sahada kendini yokedip birden bire başka bir noktada bitivermesi rakip savunmacıları zorlayan bir yetenek.
    ''Guiza'ya ödenen paraların en azından bir kısmının geri kazanılabilmesi'' için Guiza'nın sürekli oynaması lazım gerçeği yönetimin tercihi olabilir ama bu bir yana Daum'un ilk tercihinin Semih değil Guiza oluşunu da anlayabiliyorum. Sadece Semih'in formsuzluğu ve güçsüzlüğü sebebiyle değil, Guiza varken zaten yüksek tempoda oynayamayan ve çok adamla hücuma çıkamayan takım Guiza'ya atılan toplarla topu 20-30 metre ileriye hem de rakip savunmayı etkisiz bırakacak şekilde taşıyabiliyor ama Guiza o kadar güçsüz, o kadar kendine güvensiz ki topu değil rakip ceza sahasına kalenin dibine taşımanızın bile bir anlamı yok.
    Dün Guiza'nın iki pozisyonunda da hiç heyecanlanmadım. Onun dün topu kaleye dürtecek güce ve inanca sahip olmadığı zaten yansıyordu yüzüne. Malesef Guiza'nın sadece kendisi bir kayıp değildir bizim için. O geldikten sonra geçen 3 transfer döneminde bu takımın ihtiyacı olan santraforun transfer edilmemesi hala Guiza'nın patlayacağına olan inançtan kaynaklıdır ama kaleciyle karşı karşıyayken bile gol atacağına inanmayan, en ufak bir fiziksel temasta kendini yere bırakan, sürekli şikayet eden, bu kadar kırılgan bir golcüyle yola devam etmek takımın sergilediği çabasına denk bir verimlilik yaratabilmesinin önünde büyük bir engel oluşturuyor.
    Yine de Guiza çok önemli goller atıp çok önemli galibiyetler kazandıracaktır. Asıl sorun da malesef budur, o gol atınca Guiza'yı kazanmak hedefi yine dillendirilecek takımın ihtiyacı olan türden bir hücumcuyine transfer edilmeyecek.

  7. Adam dedi ki...

    Alex'e attığı o pasla artık akraba olduk kendisiyle.

  8. Adsız dedi ki...

    guiza ve aragones turk futbol tarihinin en buyuk iki kazigidir. guiza'nin hicbir olumlu ozelligi falan yoktur,bizden gittikten sonra da aynen kezman gibi gittigi ligin en kotu oyuncusu secilecektir. bu sene bu yedigimiz kaziklara daum ve mehmet topuz eklendi, tabi gokhan unal bunlarin yaninda ufak kazik kaliyor. hala bizim camianin tamaminin bu olaylarin farkinda oldugunu dusunmuyorum ne yazik ki.

  9. Mitya dedi ki...

    bana en cok koyan guiza'yi almadan evvel o sezon avrupa sampiyonlar ligi'nde ceyrek final oynamis bir fenerbahce'nin baskaninin kanoute dedikodulari iyiden iyiye kol gezerken kendisi hakkinda yaptigi sacma sapan yorumlardir. kanoute'yi fenerbahce'ye yakistiramayan bir futbol yoneticisinin kariyeri ve ozel hayati ciddi soru isaretleriyle dolu, ancak 28 yasinda "parlamis" bir adami toplam yirmi milyon euro maliyetle transfer etmesi nerden baksan acinacak bir durumdur.

    akil almiyor gercekten - 35 milyon euro sirf bonservis ucreti verilmis bu sene transfer icin. hucumda guiza, savunmada bilica oynuyor. yedeklerden girip oyunun gidisatini degistirmeye muktedir tek adamin deivid - bir bucuk sene evvel ayagi kirilan, sonra bir turlu kendisini toparlayamayan deivid. emre sakatlandigi zaman - ki olagandisi degil, son derece olagan bir durum - takim korkunc standartlasiyor. birinci kalecin yoksa zaten aninda yamuluveriyorsun. sag bek ve sol bek icin yedegin yok. ancak selcuk, ali bilgin, deniz, bekir, onder, ve gokhan unal gibi capsiz isimlerle yedek kulubesini doldurabiliyorsun. 35 milyon euro! rakibin gidip caner'i bir sekilde alabiliyor, senden tik yok. ucuza hakan balta'yi kapatiyor, tik yok. besiktas ferrari'yi alabiliyor, sen bilica'ya tav oluyorsun. abdulkadir diye bir oyuncu aliyorsun - elbet "yildiz adayi" - bir sene adama mac yaptirtmiyorsun. madem kiralayacaksin, neden bir sene kulubede oturtuyorsun? gokhan emreciksin gece hayatina daldi diye postaliyorsun, gonlunce takilan, orda burda sigara tuttururken cekilen guiza'ya sesini cikartamiyorsun.

    su takimin bir lyon, bir sevilla olmamasi icin hicbir sebep yokken varlik icerisinde yokoluyorsun. anelka gittiginden beri futbolcu satisindan en ufak bir gelir elde edememissin, surekli para harciyorsun. turkiye'nin en kuvvetli orta sahalarindan birini almissin, adami sag kanada hapsediyorsun.

    cildirtir vallahi insani bu takimin yonetimi. capsiz capsiz adamlar, bir araya gelmisler oyun oynuyorlar. simdi seneye giderler sercan'i alirlar 12 milyon euro verip, bir de sol kanat alirlar 10 milyon euro'ya (ki riera denen kabizi alirlarsa da sasirmam), sonra kasim kasim kasilirlar ne transfer yaptik diye. oysa bu takimin 6 tane 3 milyon euroluk oyuncuya ihtiyaci var, 2 tane 9'luga degil. her neyse, bendeki de hiyarlik, ne gerek var aksam aksam fenerbahce dusunup canimi sikmaya?

  10. Bolat dedi ki...

    @ mel,

    abi sen neden bir blog acmiyorsun?

  11. Mitya dedi ki...

    @ bolat

    doktora yapiyorum, bu kadar yazmam bile yorucu oluyor. hem boyle akli basinda bloglari takip etmek de eglenceli ve tatmin edici.

  12. Cengiz GÖRAL dedi ki...

    Aziz Yıldırım ve üstün futbolcu bilgisi...

    Aziz Yıldırım bu takımı bir yerlere getirmiştir. Ancak futboldan ve futbolcudan anlamadığı kesindir.. Bu iş bu kadar basit.. Güiza bu takıma yüzyılın kazığıdırb..

Yorum Gönder