Manisaspor 2 - Fenerbahçe 2
TSL 14/02/2010



Deplasmanda Manisasporla karşılaşan Fenerbahçe, Cristian’ la öne geçmesine rağmen Isaak’ in iki golüne engel olamadı ve Gökhan Ünal’ ın son dakikada attığı golle karşılaşma 2- 2 berabere sonuçlandı.

PAPAZIN ÇAYIRI: Bir süredir boğazın asya yakasında fikstür avantajından konuşuluyor ama Fenerbahçe henüz sevenlerine bunun ne demek olduğunu gösteremedi. Diyarbakırspor maçının ardından Manisaspor karşısında da son dakikada attığı golle bir puan kazanan Fenerbahçe, böylece bardağın boş tarafına iki puan daha bırakmış oldu.

Maça üç gün önceki Bursaspor macerası unutmuşcasına başladı Fenerbahçe. Bunda Manisaspor’ un orta saha da oldukça yumuşak oyununun rolü de büyüktü. Yüksek pas yüzdesi, bol gol girişimi ama bu iyi görünen oyuna rağmen yalnızca biri son dakikada atılan iki gol. Hepsi bu... İlk defa 5’ te geldi Fenerbahçe: Alex’ in firikiği az farkla auta çıktı.

9’ da bu defa hızlı geldiler. Semih sağdan ortaladı, kaleci tokatladı, arka direkte Alex çevirdi ama müsait pozisyondaki Özer’ in vuruşu farklı auta gitti.

Fenerbahçeli oyuncular arka arkaya girdikleri pozisyonların ilk meyvesini 13’ te aldı: Özer soldan inip geriye çıkardı. Alex üzerinde atlayarak asiste katkıda bulundu. Cristian iyi vurdu: 0-1

Karşısında herhangi bir direnç bulmayan Fenerbahçe belki de sezonun en rahat oyunu oynayarak pozisyonlara girse de golü bulabilmiş değil.

33’ te Mehmet Topuz ceza alanı içinde rakibinin üzerinde aşırttığı topa güzel vurdu ama kaleci İlker nefis bir kurtarışla olası bir ‘hem asist- hem gol’ vakasına çözüm buldu.

42’ de Mehmet Topuz sağdan ceza alanına girmek istedi. Defansın müdahalesiyle top Gökhan Gönül’ ün önünde kaldı. Yine defanstan dönen topa Mehmet Topuz yerden sert vurdu, İlker son anda kornere çeldi.

45’ te ilk yarı boyunca Fenerbahçe kalesine ilk defa gelen Manisaspor’ un ödülü büyük, istastiği ise yüzde yüz oldu. Mehmet Nas sağdan iyi ortaladı. Isaak kötü vurdu ama top uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-1

45+1’ de hala golün şokunu yaşayan Fenerbahçeyi kurtaran Bağımsız Büyük Kanada ile iyi ilişkilerimiz oldu. Defansın arkasına atılan uzun pasa Simpson hareketlendi, Volkan' dan topu kurtardı ama Gökhan Gönül son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

Fenerbahçe ikinci yarıya da iyi başladı ama gole yazan ilk pozisyon Manisapordan: 51’ de Yiğit' in uzaklardan vuruşu ceza yayı üzerindeki Güven' e gol pası oldu. Onun dönerek vuruşunda Volkan başarılıydı.

55’ te Özer' in muthiş ara pasıyla kaleciyi karşısında bulan Emre ceza sahası içerisinde yerde kalınca penaltı istedi ama hakkı aldatmaya yönelik hareketten sarı kart olmalıydı.

57’ de kullanılan köşe vuruşu sonrasında oluşan karambolde en son Andre Santos vurdu ve İlker çıkardı. Dönen topa bu defa Semih vurdu ama İlker sakatlanma pahasına bir golü daha engelledi..

61’ de Fenerbahçe yine tehlikeli geldi. Alex 'in pasını geriden gelen Emre aldı ve hemen sağındaki Mehmet Topuz' a aktardı ama o ligdeki ilk golünü atmamak için vurdu.

66’ da ceza sahası içerisinde topla buluşan Alex, dönüp çok sert vurdu ama İlker’ in yerine oyuna dahil olan Bulut iyi bir hamleyle topu uzaklaştırdı.

Fenerbahçe atak üzerine atak yapsa da gole ulaşabilmiş değil. Manisaporlu oyuncular da maç öncesi hayal ettikleri boşlukları bulmaya başladılar. 78’ de hızlı gelişen Manisaspor atağında Isaac' in sağdan ortasına arka direkteki Güven dokunamadı. 80’ de yine Isaak getirdi sağdan destek veren Güven' in önüne bıraktı. Güven bu defa vurmayı başardı ama kötüydü.

Sonrasında Fenerbahçe bir defa daha Manisaspor kalesini ablukaya aldı ama defans çok başarılı. Üst üste ataklar gelişen ataklar: 90’ da Özer 'in sol ayağı ile çıkardığı mermi gibi şut yandan auta çıktı.

90+2’ de Yiğit Gökoğlan geriden aldığı topla sağdan ceza sahasına girdi ve sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı.

90+3’ te ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Isaak Deniz ve Bilica’ ya rağmen iyi vurdu. Volkan’ nın bir defa daha yapacak bir şeyi yoktu: 2-1

En azından beraberlik için rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe 90+7’ de Vederson’ un soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Gökhan Ünalla golü buldu: 2-2

Maçın skorunu 2-2 ilan eden son düdükten sonra Isaac önce sarı ardından da direkt olarak gördü.

Yüzde altmış beşi işaret eden topla oynama oranı, yüzde doksan başarılı pas, yirmi beş şut. Fenerbahçe belki bir puandan fazlasını hak etti. Ama artık lider değil. Ve geriye iki yol kalıyor; bu bir puana sevinmek ya da kaybedilen iki puana üzülmek.


MANİSASPOR: 2 - FENERBAHÇE: 2

Stat: 19 Mayıs

Hakemler:Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Nihat Mızrak

Manisaspor: İlker (60 Bulut), Ferhat, Hüseyin, Burak, Eren, Güven, Yiğit İncedemir, Kemal (25 Mehmet Nas), Mehmet Güven, Simpson (77 Yiğit Gökoğlan), Isaac

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Deniz, Dos Santos, Mehmet Topuz (82 Gökhan Ünal) Cristian, Emre (86 Vederson), Özer, Alex, Semih

Goller: Isaac (45, 90+3) /Cristian (13), Gökhan Ünal (90+7)

Sarı Kartlar: Eren, Yiğit İncedemir

Kırmızı Kart: Isaac (müsabaka sonu)



4 comments:

  1. Mitya dedi ki...

    fenerbahce'nin sorunu asikar: oncelikle oyun sikistiginda yapacak hamlesi yok. deivid ortalikta yok, ugur sezonu kapatti (hos, kendisi pek bir hamle zenginligi vermiyordu ya, neyse), vederson ise guven vermiyor, ustelik oldukca duz. haliyle daum birseyler yapmak istiyor, ancak elinde pek bir koz olmadigi icin hemen forveti ikilemeye donuyor, bu da o ana kadar oynanan tum guzel oyunun icine ediveriyor.

    ozetle seneye kanat problemine care bulunmasi gerekiyor, bir iki genc adamin takima katilmasi sart. ornegin caner muthis olurdu eger galatasaray almaktan vazgecerse. elbet hamit opsiyonu da var, dusunulmeli.

    ikinci sorun ise defans organizasyonu. fenerbahce kanimca oldukca etkili bir pres uygulamaya basladi, ozellikle ilk 11 sahadayken hem topu rakipten hizli kapiyorlar, hem de kaptiktan sonra rakip oyuncularin basini dondurecek bir pas trafigini becerebiliyorlar. ancak defansin gobegindeki iki oyuncu oyle daginik ki hem topla cikarken pas hatasi yapiyor, hem de rakip oyuncularin sirtlarini donmelerine izin veriyorlar. acik alanda zaten pudra sekeri gibi dagiliyorlar. bir turlu suraya zeki bir oyuncu bulunamadi - seneye marquez veya turevini getirmek gerekiyor.

    son olarak forvet: semih'e bayiliyorum: yaptiklarina, yapabileceklerine, bunca sene ikinci sinif muamele gormus olmasina ragmen sorun cikarmayisina..ama guiza bu takimdan gittigi zaman yerine mutlaka kosan, dagitan, ve topla da hasir nesir olan birini bulmak gerekiyor. takimda herkes hali saha topcusu gibi oynuyor, arada patlama yapacak bir adam ara ki bulasin. ciksin kafa alsin, omuz omuza giderken savunmayi dagitsin, ne bileyim yayin ordan donup asilip aglari yirtsin. verin kardesim neyse parasi, alex'in son bir iki senesinde artik su takim avrupa'da bir yari final falan gorsun.

  2. orkuns dedi ki...

    Maçın yorumu bu mudur ?

  3. Adsız dedi ki...

    Fener ilk 8 maçını kazanırken izlediğim maçlardan keyif almıyordum. Şu anda fenerin oynadığı (yedeklerle çıktığı bursa maçı hariç) her maçtan inanılmaz keyif alıyorum. Mücadele var çünkü. Bunu da sağlayan Özer, Emre, Gökhan, Mehmet Topuz. Önümüzdeki sene yapılacak genç türk takviyeleriyle süper bi takım oluşturulabilir. Mustafa Pektemek, Volkan Şen, Murat Ceylan gibi 2-3 oyuncuyu kesin kadrosuna katması lazım fenerin. Yabancı oyuncu için de 3-4 tane alacağına, 1 tane alsın ama gerçekten kalite alsın. Defans bloğuna da acilen birşeyler yapılması lazım, deniz olmaz orda. Kadro genişliğini bi şekilde sağlamak lazım artık.

  4. Cengiz GÖRAL dedi ki...

    Çok önemli bir şeyi gözden kaçırıyoruz bence.. Diyarbakır ve Manisa maçlarında iyi top oynadık.. İyi oynamış halimizle 4 puan bıraktık..
    Rakiplerimizin iyi oynadığını daha görmedik.. Buna rağmen Gs şuanda lider. Birbirinin kopyası iki maçtan sonra benim şampiyonluğuna olan inancım azaldı.. Böyle o kadar çok maç oynıyacaz ki.. Hepsinde aynı terane olucak..

    Rakip kapanaca biz açamıyacaz. İleriye kaçırdıkları adamlarla bizim ağır defansımızında yardımıyla gol bulacaklar.. Daum ve Fenerbahçe hep aynı hep aynı...

Yorum Gönder