Fenerbahçe 3 - Bursaspor 0
ZTK 04/02/2010



Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Bursaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini Andre Santos, Lugano ve Semih’ in ayağından bulduğu ‘hücum ribauntu' golleriyle 3-0 yenerek rövanş için büyük avantaj sağladı.

PAPAZIN ÇAYIRI: Hafta sonu alınan farklı galibiyetin ardından futbol yazıp yorumlayanlar Sivasspor’ un eski gücünde olmadığından dem vurup başka maçlarda alınan tek farklı skorlardan bahsetmeyi daha önemli bulmuşlardı. Belki Uğur’ un her sezon bir maçlık performansı, Deniz’ in profesyonelliği ama daha fazlası değil.

Aynı Fenerbahçe taraflı tarafsız herkesin zevkle izlediği ve futboluna güvendiği Bursaspor’ un karşısına çıktı. (Biraz matematik biliyorum, ihtimaller hesabından da anlıyorum ama nasıl oluyor da bu tura kalmış büyük takımlar yıllardır karşılaşmıyor onu bir türlü anlamıyorum) İlk yirmi dakika dolduğunda fikrimi yüksek sesle söyledim; kesinlikle sezonun en en yüksek kalibreli çarpışması.


Maça hep söylendiği şekilde başlıyor (bunun dillere persenkolmasından, şehir efsanesine dönüşmesinden korkuyorum) Bursaspor, Fenerbahçe’ ye ilerde baskı yaparak. Kupa maçlarının telafisinin olduğu kadar, deplasman da atılan golün öneminden de kaynaklanıyor bu.

İlk atak 6’ da Sercan’ la Bursaspor’ dan geldi. Sercan sağ kanattan taşıdığı top şut yerine orta oldu ama Ozan İpek arka direkte yetişemedi. 17’ de Semih sağ taraftaki Alex’ i gördü; önünde sadece kaleci, üstelik top sol ayağında ama Great Alexander uzak köşeyi bulamadı. 21’ de Andre Santos bütün bir defansı ipe dizdi, güzel vurdu ama top İvankov’ a takıldı.

22’ de Alex’ in ‘kime dokunsa gol’ ortalarından biri geldi. Kimse dokunamadığı için yan direkten dönen topta hücum ribauntunu alan Andre Santos sert vurup bir dakika önce yarım kalan sambasını tamamlamak için Vederson’ a koştu: 1-0

25’ te bir serbest vuruş sonrası hala oralarda olan Lugano topu sağdaki Semih’e uzattı. İvankov Semih’ in şutunu sadece çelince Lugano gelişine voleyi çaktı: 2-0.

Artık oyunun yönü iyiden iyiye belli olmuş durumda.

40’ ta Özer topu penaltı noktasına kaldırdı. Alex’ ten önce Mustafa Keçeli vurdu ama Semih doğru yerdeydi: 3-0.

Başka gol olmayınca ilk yarı Fenerbahçe’ nin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Bursaspor hiç olmazsa bir gol düşüncesiyle baskılı başlasa da ilk atak 49’da Fenerbahçe’ den; kafa ve ayak kombinasyonu ile savunmayı aşan Özer’ in vuruşu yan direkten geriye geliyor. 57’ de Ali Tandoğan savunmanın arkasına sızıyor ama vuruşu Volkan’ın üzerine. Bu dakikanın ardından Bursaspor’ un baskılı oyununa şahit olduk ama bu baskı sonuç getirmedi. Ama 75' te yanlış kalkan bir ofsayt bayrağına takıldıklarını unutmayalım.

78’ de Fenerbahçe’ nin yeni otuz dokuz numarası Gökhan Ünal solda boş kaldı ama yavaştı, 86’ da şutu kaleyi bulmadı, 90+2’ de tek vuruş yapmak yerine başka vuruşlar deneyince direğe takıldı Fenerbahçe’ nin devre arası transferi. Yirmi dakikalık oyununa bakıldığında sadece şunu söylüyorum: Bunların aynısını Güiza’ da yapabiliyordu zaten.

Fenerbahçe adına bir takım oyunu vardı sahada, herkes birbirinin yardımına koştu, kademesine girdi. Kim ne derse desin bu alınan 3-0 lık galibiyetten daha önemlidir. Ki bu kupa maçıdır ve bu avantajlı skora rağmen her şey bitmiş değildir.

Bu gözler sadece bir devrede hiç yemeden dört gol atan takımlar gördü.*

*bkz: üç sıfırdan dört üç diyalektiğine giriş.

FENERBAHÇE: 3 - BURSASPOR: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Gençerler, İsmail Şencan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Dos Santos, Özer, Cristian, Emre (67 Selçuk), Uğur (36 Vederson), Alex, Semih (73 Gökhan Ünal)

Bursaspor: Ivankov, Ali, Ömer, Zapotocny (46 İbrahim), Mustafa Keçeli, Turgay, Kirita, Bekir Ozan (69 İglesias), Ozan, Ergic, Sercan (30 Volkan)

Goller: Andre Santos(22), Lugano (25), Semih (40)

Sarı Kartlar: Lugano / Bekir Ozan, Mustafa Keçeli, Volkan


0 comments:

Yorum Gönder