Fenerbahçe Avrupa'da Yükselişte


CL

Daha önce Bu Grup Gelecek Seneye Yatırım Olmalı başlıklı yazıyı yazarken grupta ikinci maçımızı oynamıştık ve deplasmandaki diğer maçlarının tümünü kazanacağımıza ihtimal vermiyorduk. Grubu ilk maçtan sonra tam puanla kapatmak gelecek seneler için büyük şans oldu. Şu anda tırmanışa geçmiş durumdayız, sene başında 35. başlamıştık, aşağıda da görüldüğü gibi 4 sıra tırmandık.

Rankings

Listeye baktığımızda büyük bir şans daha, hemen bir sıra üzerimizdeki Ajax ve iki sıra üzerimizdeki Juventus'un bibririyle eşleşmiş olması. Lille maçlarından birisinden alacağımız galibiyetle kupalarda olmayan Tottenham'ı da geçmiş olacağız. Lille'i elersek Juventus-Ajax eşleşmesinden elenen takımı ve 26. sıradaki Rangers'ı da geride bırakıyoruz. Yani en az 3 sıra daha yükselip en kötü 28. sıraya yerleşiyoruz.

Daha önce de yazdığımız gibi geçen sene CL ikinci torbasının son takımı 28. sıradaydı ve 56.575 puanı vardı. Eğer Fenerbahçe Lille'i elerse hemen hemen aynı puana ve en kötü aynı sıraya yükseliyor. Tabii bu gelecek sene Şampiyonlar Ligi'ne katılsak bile ikinci torbadan kuraya girmemizi garanti etmiyor. Gelecek sene CL'ye katılacak takımların hangileri olacağı da önemli, fakat en azından kendi şansını yaratmak Fenerbahçe'nin elinde.

Bu sene bu kadar puan toplayacağımızı hiç beklemiyordum. Bu noktaya kadar gelmişken Lille'i de elersek çok iyi olacak. Ardından Liverpool'a elenebiliriz fakat şanssız kura yüzünden elenmiş oluruz, en azından gelecek sene için yeteri kadar puan toplamış, iyi kuralar çekmek için yerimizi açmış oluruz.


17 comments:

  1. Chemedya dedi ki...

    Bu sene toplayabildiğimiz kadar puan toplamalıyız. Lille'yi elersek eğer Liverpool'un, ismini yazmakta güçlük çekmekte olduğum Rumen takımını eleyeceğinden emin olmadığım için üst sıralara çıkmamız yüksek ihtimal. Liverpool bile gelse bu seneki form durumlarıyla eleyebiliriz diye düşünüyorum.

  2. NYG dedi ki...

    listenin tamamının olduğu bağlantıyı rica edebilir miyiz?

  3. Sekhranikos dedi ki...

    Aslında düzenli olarak her sene gruplardan çıkılsa ve bir tur atlansa ve bu bir kaç sene devam etse kültür haline gelir zaten ve sonrası için her şey daha kolay olur.

  4. PVH dedi ki...

    Tabii NYG, buyur

    http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/trank2010.html

  5. PVH dedi ki...

    Sekhranikos, haklisin. Bu sene simdiden CL ceyrek finali oynadigimiz seneden sonraki en yuksek puani topladik bile. Her sene bu puanla sadece gruplardan ciksak ilk 15'e rahat rahat yerlesiriz.

  6. kscgl dedi ki...

    http://www.zerozerofootball.com/ranking_uefa.php?por_pais=0&epoca=139&coef=0

    Buradaki puanlama daha farklı, 2 puan fazlamız gözüküyor. Ve ayrıca 2 sene sonraya etki etmeyecek mi bu puanlar ?

  7. PVH dedi ki...

    Bagnaz merhaba,

    Gonderdigin site hatali hesap yapmis, gruplara katilim icin verilen 2 puani da eklemisler. O eklenmiyor, sebebini "Bu Grup Gelecek Seneye Yatırım Olmalı" yazida aciklamistim. 5 galibiyet 10 puan, 1.40 puan da ulke puani, verdigim resimdeki hesap dogru yani.

    Bu puanlar takimlar icin gelecek seneyi etkiliyor, iki yil sonrasina etki edecek olanlar ulke puanlari. Ulke puanlari siralaniyor ve hangi ulkeden kac takimin hangi kupaya gidecegi hesaplaniyor. Ornegin bu yil sonundaki puanlarla Avrupa Kupasina bir takim gonderme hakki kazanirsak iki sene sonra uygulaniyor fakat takimlarin puanlari hemen ertesi sene torbalar olusturulurken gecerli.

  8. kscgl dedi ki...

    Hmm anladım, ben de ne saçma şey diyordum kendi içimde. Doğrusu mantıklıymış :)

    Teşekkürler bilgilendirme için.

  9. adasız dedi ki...

    olympiakos'un puanı da biraz manidar

  10. revenant dedi ki...

    seneye zenit juve ajax ve rangers ı altımıza almamız kesin gibi.bu da bizi otomatikman 4 sıra cıkartır.bu senekine benzer bir performansla gelecek sene ilk 20ye girmemiz olası.zor ama imkansız degil en azından...

  11. pclion dedi ki...

    Puana değil sıraya bakmak lazım esasında bu tip durumlarda. Galatasaray'ı yazamadım bir türlü, Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın durumu hakkında da yazmaya çalışacağım...

  12. Bolat dedi ki...

    sira puana göre belirlenmiyor mu?

  13. alexdesouza dedi ki...

    ya o değil de sevgili PVH Lille çok fazla formda ya. inşallah eleriz. çok zenci var lan. insan ürküyo. okulda bi de exchange ile zenciler gelmiş gündüz feneri gibi ışık saçıyolar taze beyinler hey maşallah.. pozitif ayrımcıyım ben :)

  14. NYG dedi ki...

    teşekkürler PVH

  15. Onur Tirkes dedi ki...

    @Bolat..

    orda pclion, PVHnin gecen sene CL ikinci torbanin son takiminin 56 kusur puanda oldugunu soylemesi uzerine bunu soylemis..

    bi yerde halki.. CL liginde 2. torbaya girmeniz icin en kotu CL gruplara kalan takimlar icinde siralamada 16. olmamiz sart..

    yani puanin 56 degil 60 bile olsa o listede 17. sirayi alirsan 3.torbaya dusersin ne yaparsan yap.. gecen sene mesela Glasgow'un 56 puani vardi ama bi ustundeki Juve'nin 63 puani vardi ve Shakthar on elemede elenmese Glasgow 3. torbaya dusecekti..

    bu seneki siralmaya bakinca en kotu senaryoya gore ancak 28.siraya girebiliriz ki bu sonucla 2. torbaya girmek soyle dursun 4. ye duseriz..

    yani 2. torbaya girmek inin hem ustumuzdeki rakiplerden mumkun oldugu kadar fazla takimi altimiza almak hem de CL on elemelerde ustumuzdeki takimlarin elenmesini beklemek gerekiyor..

  16. Bolat dedi ki...

    Anladim Hocam, tesekkür ederim bilgilendirme icin...

  17. Ortega dedi ki...

    "Çok zenci var lan"

    Kaç dakikadır şuna gülüyorum.

Yorum Gönder