Kayserispor 0 - Fenerbahçe 2
TSL 08/03/2009


fenerbahçe sivasspor

NTVSPOR ve Ajanslar
Fenerbahçe, ligin 23. haftasının son karşılaşmasında Kayserispor'u deplasmanda 2-0 yendi. Kadir Has Stadı'nın açılış maçında Semih ve Alex'le gülen sarı-lacivertliler, zirveyle arasındaki puan farkını 3'e indirdi.

Türkiye'nin en modern stadı olarak inşa edilen Kadir Has Stadyumu, Kayserispor-Fenerbahçe maçıyla kapılarını açtı.

Turkcell Süper Lig'in 23. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, son 35 dakikayı 10 kişi oynamasına karşın zorlu deplamandan 3 puanı 2-0'lık skorla alarak, şampiyonluk umutlarını artırdı.

Ev sahibi Kayserispor yeni stadındaki maça taraftarının da desteğiyle etkili başlarken, Mehmet Topuz ve Mehmet Eren'le pozisyonlar üretti.

Buna karşın golleri bulan taraf konuk ekip oldu. Fenerbahçe 10. dakikada kullanılan serbest vuruşta Roberto Carlos'un kaleciden dönen topunu Semih tamamlarken, 29'da Alex şık bir vuruşla takımını soyunma odasına 2 farklı önde indirdi.

İkinci yarı Kayserispor'un baskısıyla başlarken,55. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içinde lehine çalınan faul düdüğü sonrası Eren'e tekme atan kaleci Volkan Demirel direkt kırmızı kart gördü.

Bu dakikadan sonra maçta gerginlik artarken, tamamen yarı sahasına kapanan Fenerbahçe, rakibine çok fazla pozisyon vermezken, karşılaşmayı 2-0 kazanmayı bildi.

Sarı-lacivertliler kritik Sivasspor galibiyetinin ardından, zorlu Kayseri deplasmanından da kayıpsız dönerek, şampiyonluk yolunda önemli puanlar aldı.

Bu sezon 19 puan bıraktığı dış sahada 4. kez kazanan Fenerbahçe, lider Sivasspor'la arasındaki farkı da 3 puana indirdi.

Son 7 maçında sadece 1 galibiyet alan Kayserispor ise kötü gidişine yeni stadındaki ilk maçında da son veremedi ve 33 puanda kaldı.

KAYSERİSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Kadir Has
Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Gençerler, Nihat Mızrak
Kayserispor: Souleymanou, Aydın (Dk. 46 Durmuş), Eren Güngör, Ali Turan, Toledo, Mehmet Topuz, Saidou, Furkan (Dk. 46 Bilal Aziz), Mehmet Eren (Dk. 57 Tevfik), Cangele, Aghahowa
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid (Dk. 59 Volkan Babacan), Deniz, Emre (Dk. 69 Güiza), Uğur Boral (Dk. 46 Vederson), Alex, Semih
Goller: Dk. 11 Semih, Dk. 28 Alex (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 54 Volkan Demirel (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Deniz, Emre, Lugano (Fenerbahçe), Mehmet Topuz (Kayserispor)





0 comments:

Yorum Gönder