Siena Maçı ve Tanjevic


bogdan tanjevic

Siena maçının hiçbir önemi yoktu kazanmak ya da kabetmek sayısal olarak bir değer ifade etmiyordu ama bu gazozuna maçı bile koçluk açısından tartışmalı hale getiren Tanjeviç’i tebrik etmek lazım. Vidmar ‘ın büyük bölümünü oynadığı ilk periyodun skoru 23-14 siena lehine. Vidmar ın tamamını oynadığı son periyot skoru ise 16-5. 17 dakika süre almış ve 5 top kaybı yapmış Vidmar. Maçı izleyenler bomboş durumda atamadığı sayıları vermediği pasları , yere vurduğu anda çaldırdığı topları falan çıldırarak izlemişlerdir ama Vidmar’ın artık zihinsel olarak da bittiğinin en güzel kanıtı son periyottaki sahneydi. Sato’nun 5 faul almasıyla Siena’nın uzunu kalmamış, o sırada 4 kısayla oynuyorlar. Vidmar potaya bir metre mesafede arkasında kendisinin yarısına gelen bir adamla başbaşa üstelik o da arkasından çekilmeye hazır. 2.10 luk bir oyuncu o pozisyonda arkasını dönüp smaç yapar, Vidmar potaya bile bakmadan topu o sırada boş da olmayan üçlük çizgisi dışındaki Mrsiç’e çıkarıyor. Mrsiç de el üstünden üçlük kullanıyor. Tanjeviç’in Vidmar’ı kazanma ısrarı hakikaten komik bu adamın oynadığı her süre Oğuz’un Semih’in, Ömer Aşık’ın hatta Enes Kanter’in süresinden çalınıyor.

Son periyot maç tamamen bize dönmüş Siena maçı bırakmak üzereyken koskoca on dakika boyunca 5 sayı atabilen bir takımı kenardan izledi Tanjeviç. 20 top kaybı yapılırken o çok sevdiği oyun kurucusu Green’i yanında oturtuyordu. Maçtan sonra normalde maç çok da umurlarında olmayan 20 kişilik bir grup bile artık son periyotta gördüklerine dayanamamış olacaklar ki “Tanjeviç istifa “ diye bağırdılar. Maçı takımı kaybetsin diye uğraşan bir koç ancak böyle bir performans gösterebilir hakikaten tebrikler Tanjeviç’e. Türk basketbolunun yetiştirdiği en başarılı kuşağı(79 kuşağı) heba eden ve şimdi de 87-88 kuşağını heba etmekle meşgul büyük koça saygılarımızı sunuyoruz. Tanjeviç hakikaten Türk basketbolunun başına gelmiş en kötü şey.

VOLEYBOL NOTU
Dün bayan takımımız Galatasaray’ı 3-1 yendi. Kendilerine geçen haftaki Karşıyaka mağlubiyeti nedeniyle kızgın olsam da tebrik ediyorum , umarım İtalya’dan CEV CUP’ alıp dönerler final –four’da.

REZALET NOTU
Geçen haftadan itibaren Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı maçlarını Caferağa’da değil Pamukspor tesislerinde oynuyor. Yüksek Seçim Kurulu seçim sonrasına kadar Caferağa’ya el koymuş. Her 30 saniyede bir nemlenen ve kurulanmak zorunda kalan bir salonda olası bir sakatlıkta vicdanı sızlayacak mı acaba Y.S.K’nın. Koskoca Kadıköy’e doğru düzgün bir salon yapamayan belediye zihniyetini de halkın sürekli şaşan sağduyusuna emanet ediyoruz


0 comments:

Yorum Gönder