İyi, Kötü, Çirkin, Usta, Hoca, Zırva


alex semih

Bizim futbol kültürümüz de her şey gibi doğu batı sentezi olduğu, arada kaldığı için her türlü garip alışkanlığımız futbol maçlarında da ortaya çıkıyor. Bugün yeni ve güzel bir stat açılıyor, Fenerbahçe güzel oynuyor, istediğini yapıyor ve kazanıyor, Alex yine şov yapıyor fakat başka şeyler konuşuluyor, hatta insanlar başka şeyler konuşmak zorunda kalıyor.

Emre-Volkan

emre volkan

Emre "racon kesmem, kafa keserim" hareketi yapıyor. Bu iğrenç deyim Kurtlar Vadisi jargonundan sanırım, bir ara çok ünlü olmuştu. Gerçi bu hareket tribünlerin vazgeçilmezi, gönüllerin sultanı bir harekettir. Tribünde herkes eli titremez cellat kesilir. Sahada bu şekilde açık açık yapanı da ilk kez gördüm. Tribün-futbolcu bütünleşmesinin güzel bir örneği.

İşin garip yanı Aragones bunları gördü, Emre sadece kafa koparma değil ünlü "sen görürsün koçum" anlamındaki parmak sallama hareketini de yaptı. Kırmızı göreceği belliydi, Aragones çıkardı, Aragones'e tavır yaptı.

Antrenmanda şut çeken tercümana kızdığını söyleyen başkanımız bu sene her maçta oyundan çıkarken bir aksesuarını sahaya fırlatan Uğur'a, formaya havlu muamelesi yapan Deivid ve Kazım'a neden ceza verilmediğini de biliyordur sanırım. Şimdi her oyundan çıkan oyuncu yedek kulübesine gidip arkadaşlarına çemkirmekte, Aragones'e tavır yapmakta, malzemelerini sahanın ortasına fırlatıp çıkmakta haklı. Sonuçta ortada bir ceza yok, olan yine Aragones'e olacak, tüm suç ona yüklenecek. Emre zaten her maç kasten kırmızı kart görmelik hareketler yapıp bunun için uyarı bile almıyor, öyle olunca iğrenç bir hareketi herkesin ortasında da yapar, manevi evlat olarak hocasına posta da koyar. Kızmaya hakkımız yok. Bakın hemen ona sahip çıkmamız gerektiğini söyleyenler, Emre'ye tepki verenlere kızanlar çıkmış bile ortaya. Siz neye, neden kızıyorsunuz ki? Şampiyon olamazsak Aragones kovulur, "zaten Aragones kötü hocaydı, yeni hocamızla arkadaşlığımız pekişti" açıklamaları yapar yırtarlar. Seneye yine kafa koparmaya, canları isteyince kart görmeye çalışırlar.

Volkan efendinin hareketlerini savunanlar önünde saygıyla eğiliyorum. Gerçekten evladınız gibi savunuyorsunuz, öyle bir genişlik var. Savunmaların yoğunlaştığı noktanın Eren'in kırmızı kart görmesi gerektiği olması daha komik. Eren daha yerdeyken kasten tekme atıyor Volkan. Hakem zaten faul vermiş, Eren'e kart göstermeyeceğini nereden biliyor? Yani Eren'e kırmızı gösterse de Volkan o tekmeyi çoktan atmıştı, oyundan atılacaktı. Bunları bilmiyordu, öcünü almak için sinirle tekme attı deniliyorsa daha kötü. O durumda faul verildiğini görmemiş ve buna rağmen tekme atmış demek ki ve bu da beleş bir penaltı demek oluyor Kayserispor için. Bu kadar da mı düşünemiyorsunuz?

Volkan'ın maç sonrası açıklaması daha büyük skandal. Can havliyle vurdum diyor. Yahu o zaman sertlikten gösterilen her karta tepki verip kart görmek gerekiyor. Kırmızı kart bu hareketleri cezalandırmak için var. Eğer rakibin sert giriyor ve kart görmüyorsa hakemi suçlarsın, itiraz edersin, maçtan sonra isyan edersin ama daha hakemin kart gösterip göstermeyeceğini bile bilmiyorsun ve sana atılan tekmeye cevap veriyorsun. Yani o pozisyonda her türlü kırmızı görmek istedim, bu benim seçimimdi ve pişman değilim diye pişkin pişkin kameraya bakıp cevap veriyorsun. En azından yalandan bir özür dile, hakim olamadım kendime de.

Bugün futbolcular Aragones'e tavır alıyor, ben kasten kart gördüm pişman değilim açıklaması yapıyorsa kabahat onları her koşulda, ne yaparlarsa yapsınlar savunuruz diyen, fanatik bile değil, bağnazlaşmış taraftarlarındır. Bu oyuncular Fenerbahçe'ye zarar veriyor, bunu idrak etmek çok mu zor?

Alex

alex gol

Muhteşem top kontrolü, müthiş bir hamleyle topu rakipten çekme, bir vücut hareketiyle vücudu koruma ve normalde kullanmadığı ayakla boş köşeye sert bir vuruş. Alex mükemmel oynamaya başladı, Semih'in ilk 11 oynamaya başlaması ile ilgisi var mı acaba? Alex sezon sonuna kadar böyle giderse daha çok maç kazandırır. Ustaya saygı... Alex usta ile birlikte genç usta Gökhan'a da saygı. Hırs dediğin böyle olur, kafa keserek, tekme atıp kırmızı görerek değil.

Bünyamin Gezer

Hakemler rezalet. Bünyamin Gezer de onlardan bir tanesi. İlk yarıda çok komik bir pozisyon vardı. Uğur kontraya çıkarken tekme yiyor, en az sarı kartlık bir hareket, faul bile vermiyor, tam o pozisyonun tekrarı gösterilirken Deniz'e sarı kart çıkıyor. Bir bakıyoruz Deniz'in hareketi faul bile değil. Deniz'in yanına gidip 1-2-3 yapıyor. Tamam üç de pozisyon faul bile değil, haydi faul olduğunu düşündün, sert bir hareket değil. 3 faul 1 kart kuralı mı çıktı? Böyle saçma sapan bir kartın ardından 1-2-3 yapınca kendini aklamış mı oluyorsun? 3 korner 1 penaltı da yapsaydınız Kayseri 3 tane penaltı atardı bari.

Mehmet Topuz

Bu adam ruh hastası olabilir. İsmi sürekli Fenerbahçe ile anılıyor, Fenerbahçe'nin kendisini istediği söyleniyor fakat kendisi Fenerbahçe maçlarında sapıtıyor, ben gelmek istemiyorum demesi yeterli halbuki. Geçen haftalarda son dakikada yenilgiyi hazmedememiş ve rakibine kasıtlı tekme atmıştı, bugün de son dakikalarda Semih'e yaptı bir benzerini. 1-2-3 Bünyamin, Topuz için faul sayısını tutmamış olsa gerek 3 kere atılması gereken Topuz maçı bitirdi. O kadar istedik zamanında da almayalım bu arkadaşı Fener'e, uğraşa uğraşa sonunda tiksindirdi kendinden.

Aragones

Herkes kızıyor neden Emre yerine Guiza'yı aldın diye, ben de aynı şeyi yazmak yerine biraz övgüyle bahsedeyim. İkinci golü Carlos'un pasından itibaren değil de biraz öncesinden izlerseniz sene başından beri oturtmaya çalışıp oyuncuların beceremediği şeylerin yapıldığını görürsünüz. Sağ kanatta, Gökhan ya da Emre olabilir, bir oyuncumuza baskı var, fakat iki kişinin baskısına rağmen topu şişirmeyip vücuduyla tutuyor, pası ortaya açıyor, o noktadan sonra seri paslarla topu Carlos'a veriyoruz ve sonrasını biliyorsunuz. Lig başında ne o baskıya karşı top saklanır ne de o toplar seri şekilde ileriye taşınırdı. Aragones'in paslı sisteminin özünde bu vardı, son haftalarda Deniz ve Emre fena oynamıyor ve bunu yapabiliyoruz, orta saha istenileni yapınca takım da iyi şeyler yapıyor. Kayseri zaten gol atmakta zorlanan bir takım, ve bugün Volkan saçmalayana kadar kaleye de yaklaştırmadık. Bir düzelme olduğu kesin, fakat kredimizden o kadar çok yedik ki tüm rakiplerimizle deplasmanda oynuyoruz, işimiz çok zor.

Zırvalayanlar

Bu maçta sürekli ilklerden bahsedilmesiyle dalga geçen komik arkadaşlar var. Maç için tarihi gece, goller için tarihi gol yorumu yapanlar basındakiler. Böyle bir olayı abartıp bu şekilde sunmak istiyorlar. Fenerbahçe Kulübü işte rekorlarımız diye bunları yazmıyor, o sizin mizah yeteneğinizin ürünü. Fakat isteseniz de istemeseniz de bu maç tarihi bir maç, bir stadın açılışı, Kayserispor için bir festival. Kabul edemediğiniz nokta bu maç için Fenerbahçe'nin seçilmiş olması. Fenerbahçe'nin Anadolu için anlamını iyi biliyorsunuz, en ihtişamlı, en görkemli rakip o. Bu açılışın Fenerbahçe maçına yetiştirilmesinin sebebi de bu. Bunları görmezden gelip dalga geçerek yırtmaya çalışıyorsunuz, resmi siteleriniz takımınızı Türkiye ilan ediyor fakat bu iş resmi site duyurularıyla değil böyle oluyor. Siz komikliğe devam edin, sizin stadınızı da gelip açacağız.



7 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Nefis olmuş. ellerine sağlık. bir kişiyi atlamışsın sanırım lugano. muhteşemdi gerçekten. edu'da ona eşlik edince defans tadından yenmez oluyor.

  2. PVH dedi ki...

    Haklisin Sekhranikos,

    Lugano, Gokhan ve Carlos macin en iyi adamlariydi. Aslinda Guiza'ya edecek iki cift lafim da vardi ama cok uzun olacakti. Guiza bu vurdumduymazlik ve daginiklikla devam ederse sonradan girme kontenjanini da Ilhan'a verir.

  3. Adsız dedi ki...

    Mac hakkinda konus deseler bana, ben de uc asagi bes yukari bunlari soylerdim.
    Semih, Alex, Gokhan ve Lugano dunku macin kare asiydi. Formanin hakkini verdiler. Lugano'yu es gecmemek lazim sayin PVH, macin ilk yarisinda kaleden uzaklastirilan toplarin hepsinde onun ismi vardi. Cirkeflesmeden hirslanmanin nasil oldugunu icimizdeki hasbelkader bu formaya nail olabilmis kisiye gostermistir, ama o anlayabilir mi bilmiyorum.
    Lugano da gitti gider sezon sonunda, yonetimin her sezon bir sayfa ekledigi "Basiretsizligin Kitabini Nasil Yazdik" eserine bir bolum daha eklenir, ama son olur mu bilmem...

  4. Adsız dedi ki...

    hani nerde o komiklik yapan arkadaşlar link var mı merak ettim. hayır varsa gerçekten okuyalım bizde bu arkadaşların saçmalıklarını görelim. bu maçta ilk gol ilk taç vs diye ilklerin sayılması normal.

    ha "dur lan bu yazıda gs ye laf sokamadım kompleksimi kusamadım son bi paragraf daha yazayım, başlık ne olsun hmm buldum zırvalayanlar" diye uydurulmuş bi şeyse bilemem. fikstürde gs denk gelse sanki açılışı gs ile yapmayacaklardı, bu bağlantı çok daha komik.. duyulan nefretin adı ihtişam olmuş.

  5. Adsız dedi ki...

    aslında guizayı yazmadığın isabet olmuş. kanaatim odur ki adama da yazık. oyuncu vardır kendi mekanında ağırdır. guiza da onlardan şeva'nın chealseade(bu takımın adının nasıl yazıldığını bir bilsem) çuvallaması gibi bir nevi. uymadı işte bize. zorlamanın manası yok gibime geliyor. ne adamı bitirmeli ne takımı aslında.

  6. PVH dedi ki...

    Evet sseldne maerd, acilisin Fenerbahce macina yetistirilmesinin rakibin Fenerbahce ile olmasiyla hic ilgisi yok. Sadece ligin ust siralarinda zorlu bir rakip. Ilk korner, ilk tac diye istatistikleri biz tutuyoruz, muzemize asiyoruz bunlari. Siz de bu komiklikleri gorup ustun mizah yeteneginizi konusturuyorsunuz. Bunlari hic dusunemedim.

  7. oralardaniyivurur dedi ki...

    yazılacak çok şey var
    kötü ve çirkin için.. çok şey

Yorum Gönder