Bursaspor 2 - Fenerbahçe 1
TSL 20/03/2009


bursaspor fenerbahçe

NTVSPOR – Mert Aydın
Fenerbahçe geçen hafta olduğu gibi Bursa'da da maçın başında öne geçti. Bunun üzerine yatmaya kalkınca yine son dakikalarda kabus yaşadılar. Tuna ve Ivankov'un golleri 3 puanı Bursa'ya getirdi

Bursaspor, bu sezon çekmedi kimseden Fenerbahçe'den çektiği kadar. Bu sezon 4 kez oyna 4'ünde de yenil. İşte şimdi 5'inci maç! Yen yenebiliyorsan. Ligdeki yenilgide Samet Aybaba vardı. Sonrasında kupadaki 3 yenilgide Ertuğrul Sağlam. İkisinin yaş toplamını ikiye bölün 20 ekleyin Aragones'in yaşına ulaşırsınız. Hem de çocuğunuza OKS sınavı alıştırması yaptırırsınız.
Fenerbahçe geçen hafta Kocaelispor karşısında atıp yatmaya kalktığı için pişman oldu. Ama pişmanlık fayda vermez. Gitti 2 puan. Bursaspor önünde bir galibiyet daha almaları gerekiyor. Tabii şampiyonluk görevini kabul ediyorlarsa. Hem de Alex olmadan.
Maç sabahı Güiza'nın milli takıma seçildiği haberi geldi. Del Bosque belki ciddi anlamda dövizimizi kaptı ama Fenerbahçe'nin moral motivasyonuna katkıda bulunuyor. 4. dakikada Uğur'un pasında bir bacak boyu ofsayt durumunda bulunan Güiza soldan ceza alanına girdi. Daha önce yapmadığı kadar ince bir ayak üstüyle golü buldu: 0-1. En son Bursa kupa maçında gol atmıştı! Ne tesadüf ama!

Tabii Bursaspor pes etmeye niyetli değildi. Hele de Deivid, sakatlığın etkisinden kurtulamamışken. Buna bir de Selçuk'u ekleyin. Geçen hafta taraftarın alkışladığı tek isim olan Deniz ise Aragones'in yanındaydı. 9'da Bekir Ozan'ın uzun pasına Sercan dokunamadı. 18'de Semih'in pasında Güiza çok iyi vurdu. Ama top direğin yanından dışarı gitti.
Bursaspor 26'da Shin'le pozisyon buldu. Ama Volkan ayaklarıyla pozisyonu uzaklaştırdı. 34'te Uğur soldan geldi. Ortasına altı pasın önünde Semih vurdu. Mustafa Keçeli, Allah'a emanet topun önüne atladı ve olası bir golü çıkardı.
49'da Sercan orta saha yuvarlağında topu aldı. Birkaç yıl önce Milano'da Kaka'nın Fenerbahçeli savunmacılara yaptığını yapıp kendisini Volkan'la karşı karşıya buldu. Ama ona çalım atarken ayağından fazla açtı topu. 52'de Volkan kontraya hızlı çıktı. Sağdaki Bekir Ozan'a uzattı topu. Onun şutu dışarı gitti.

58'de soldan geldi Fenerbahçe. Günün adamlarından Uğur soldan fırtına gibi geldi. Ortasına Gökhan Gönül'ün zor vuruşu doğru yere gitmedi. 73'te Volkan Şen sağdan ortaladı. Tigana tarafından Fenerbahçe'ye attığı bir topuk golünden sonra keşfedilen Gökhan Güleç kafayı dışarı attı.
75'te Roberto Carlos frikiği köşeye gönderdi. Bulgar Milli Takımı'na çağırılan Ivankov, bunu hakettiğini gösterdi. 83'te Brezilyalı sol bek çaprazda boş kaldı. Ama bayağı bir yandan auta yollandı top. 84'te Emreciksin sağdan denedi, kaleciye takıldı.
86'da Fenerbahçe'nin intihar planı resmiyet kazandı. Bursaspor serbest atışında Gökhan Gönül'ün kafasından seken top, yakan top oldu. Tuna sert vurdu: 1-1. 90+4'te Sercan seri hareketlerle ceza alanına girdi. Vederson'un rüzgarı hakemin penaltı vermesine yetti. Penaltıcı kaleci, bu ikramı kaçırmadı: 2-1.
Fenerbahçe iki hafta üst üste atıp yatmaya çalışırken yakalandı. İki maçta yapılan 5 puanlık kayıbın anlamı açık gibi duruyor. Mayıs ayında kimin istikrarlı olacağını gören medya mensupları olacak galiba.

BURSASPOR-FENERBAHÇE: 2-1
Hakemler: Halis Özkahya, Adil Sinem, Muhittin Gürses
Bursaspor: Ivankov, Tuna, Ömer, İbrahim, Mustafa Keçeli, Veli (64 Romaschenko), Mustafa Sarp, Bekir Ozan, Volkan Şen, Sercan, Shin (64 Gökhan)
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid (61 Gökhan Emreciksin), Selçuk, Emre, Uğur (74 Vederson), Güiza, Semih (84 Gürhan)
Goller: Tuna (86), Ivankov (90+4, pen); Güiza (4)
Sarı Kartlar: Bekir Ozan, Volkan Şen, Veli; Emre, Lugano, Selçuk, Volkan


0 comments:

Yorum Gönder