Şecaat Arz Ederken Voleybol Federasyonu...



Takıma tek söz yok. Hepsine helal olsun. Düt demeye dudak gerek.

Türkiye Voleybol Federasyonu, sonunda lig şampiyonluğunu kulüp takımından alıp müesseselerden birisine vererek emeline ulaştı. Artık NTVSpor'un Fenerbahçe her yenildiğinde sevinçten deliren programcısı ile birlikte tüm diğerleri, federasyon önderliğinde sirkat söylemeye ve "Fenerbahçe Geri Döndükten Sonra Kitlelere Daha Çok Açılan Voleybolun Yeniden Küçük Arka Bahçe Yapılması" hususunda çalışmalarına daha büyük bir şevkle devam edebilirler.

Hadi bunlar işi gücü bırakmış, "Fenerbahçe'yi nasıl engelleriz" diye konuşuyorlar. Ya bizim yönetici / idareci postunda oturanlar ne yapıyor? Kale kuşatılmış. Sallayan mancınığın, gelen güllenin haddi hesabı yok. Bizimkiler "Hancı bana şarap getir hahahahahahaa" modunda takılıyorlar. Ayıptır!

Koca şubenin iç - dış mücadele sorumluluğunu Hakan Dinçay'ın üzerine yüklemişler. Sadece kupa posterlerine girip, gündem programlarına katılıyorlar. Ne ala memleket.

İnsanlar "Ortada bir namussuzluk var" diye sinirle dört dönedursun, "Aldığım para ve başarılar sayesinde kazandığım itibardan başkası beni ırgalamaz. Kupa kıtlığına kıran girmiş değil ya. Aynı set seneye de var. Allah'tan ümit kesilmez. Elbet biz de bir tane alırız imanım" havasıyla ortada gezenler de var. "Yok" diyen beri gelsin.

Fenerbahçe'de gönüllü yönetici ya da profesyonel idareci olan insanların, arkadaki koca kitleden haberdar olmaması imkansız. Bu kuvvet elindeyken federasyon dayatmalarına tek bir kelime dahi edememek için bostanda korkuluk olarak iştigal etmek gerekiyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu, her türlü manevra ile takımın önünü kesmeye çabalarken, muzaffer iletişim kanallarının tek bir saniyesini karşılık vermeye ayırmamasına ne demeli? Yakında taraftara adab-ı muaşeret dersi vermeye başlayacakmış gibi gözüken bildirilerin, ucundan kenarından voleybol federasyonuna dokunamaması... Yemiyor herhalde...

Fenerbahçe aylardır it dişiyle ayrı, domuz derisiyle ayrı uğraşıyor ama yöneticilerin neredeyse tamamı Lee Van Cleef - Clint Eastwood kapışmasında bar verandası altına saklanan çocuklar gibi ortada yoklar. Hadi politikaydı, hükümetti derken bir takım mevzularda "korku dağları bekler" hallerini anlıyor olalım. Voleybol Federasyonu da bu kadar kolay mı diş geçirecek Fenerbahçe'ye?

Bu federasyonun elinden bir de teşekkür plaketi alınmış. Yazıktır... Hafta başı olduğunda "Voleybol Federasyonu kurumsal zihniyetini" camiaya hedef göstermeyecek bir Fenerbahçe "yönetim kurulu" daha sonra hak aramaktan bahsetmesin.


10 comments:

  1. BOSS dedi ki...

    Şimdi TFF'nin ortaya çıkıp; "Biz de TVF gibi bir statü uygulayacağız. İlk 4 takım, Ankara'da Süper Final oynayacaklar ve hepsi de eşit puanlarla finallere başlayacaklar" diye bir açıklama yapsa ne güzel olurdu.

  2. mesruryersel dedi ki...

    şampiyonlar ligine gidemeyecek miyiz bu durumda ? bilen var mı ?

  3. Signature dedi ki...

    1 ay sonra tüm sezonun avantajının taşındığı play-off'tan Fenerbahçe şampiyon çıkarsa-ki bence çok düşük ihtimal,2.bile olamayabiliriz.-ortalığı birbirine katacak kedicikler voleybolda hiçbir maçta bileği bükülmeyi bırak,rakiplerine iki set vermemiş takımın tüm sezonu tek kalemde silinip hadi bakalım yenen kalır denmesinden çok memnun olmaları ne güzel :)

  4. Adsız dedi ki...

    Spor insanlar tarafindan oynandigindan dolayi beklenmedik maglubiyetler cok dogaldir ancaaakk; boyle serefsizce ve bizansvari oyunlar sonucu yenilmek insana cok koyuyor. Mactan sonra Tv nin karsisinda kala kaldim, inanamadim. Aksama kadar butun zevkim kacti, aynen son maclarda kaybettigimiz sampiyonluklar daki gibi uzuldum. Tek bir sorum var! Yonetim kis mevsimi bitti, artik uykunuzdan uyanin lutfen. Sari Meleklere yazik oldu...

  5. Adsız dedi ki...

    federasyon sponsorları olan vakıfbank ve t.telekom a diyetini ödedi kanaatimce , yarı final tek maç nerde görülmüş ? o zaman biz niye ligi nağmağlup lider bitirdik bunun bize ne artısı oldu ? mesela hala CL ye gidip gitmeyeceğimiz muamma ? bu takım CL ye gidemezse facia olur , yönetimimizden kişilere twiter dan defalarca bu statüye itiraz etmeleri gerektiğini uyarmamıza rağmen onların bizi kale dahi almaması cevap yazma gereği bile duymamasına bildikleri birşey vardır düşüncesiyle yaklaştık ama görünen o ki seda çıktığında yerine koyacak bir oyuncusu olmayan bir takımın belkide bu statüye duacı olduğunu bile düşünmek mümkün ? sonuçta statü rezalet olsada eğer dün turu geçen biz olsaydıkta seda nın yokluğunda şampiyonluğu eczacıbaşı na kaybetme olasılığımız çok yüksekti çünkü takımımız ne seda nın yerini dolduracak bir oyuncu yok ne de seda nın yerine eda yı koyup eda nın yerine ipek i koyacak bir ze ka parıltısı ... saygılar

  6. cengo dedi ki...

    bu yönetimden utanıyorum yazmıştım bende utanacak yüz kalmadı bu ne lan? robot gibi yazılı açıklama yapmaktan başka ne iş yapıyorlar? sinirden delirmeye az kaldı ruhsuz herifler

  7. natgeo dedi ki...

    fenerli olmayıp voleybolu ve fb voleybol takımını seven biri olarak sorayım. geçen sene seda gibi bir yeteneği fb yönetimi kenarda dikerken nerdeydiniz. bu federasyon türk kızlarının önünü açtı seda gibi bir yetenek kenarda dikilmek yerine gerçek gücünü ve fenere katkısını gösterdi. kimseye haksızlık etmeyin bayan voleybola da çamur atmayın. spor bu yenmekte var yenilmekte. müessese ve kulüp takımı diye ayırım yapmak ayıptır. vakıf ve eczacı ya da diğer kurum takımları kız çocukları bu sporu yapsın diye ne kadar çaba harcıyor haberiniz var mı? bilmiyorsanız hafta sonları bu çocukların maçlarına gidin bu spora nasıl gönül verdiklerini görün. voleybol, kurum takımları olmadan sadece kulüp takımlarıyla bir yere gelemez. derdiniz kız çocuklarının spor yapmasını önlemekse o ayrı.

  8. fatih dedi ki...

    @ natgeo
    geçen sene nerdeyse tüm sezon seda stres kırığı belasıyla uğraştı sakat olmadığı bölümde de gayet süre aldı,süre almadığında da mesela cl yarı finalinde nati dökülürken niye oynatmadın diye ze roberto'yu eleştirdik, kız çocuklarının spor yapması için en ufak bir gayret sarfeden herkesin başımızın üstünde yeri var, müessese kulüpleri kapatılsın şampiyon biz olalım diyen de yok, siz bir voleybolsever olarak şu statüyü, vakıfbankla federasyon arasındaki ilişkileri sindirebiliyorsanız diyecek bir şey yok. vakıf'ın eczacı'nın vergiden düşmek için yaptığı şeyleri gelip büyük fedakarlık olarak addedip fenerbahçe'nin diğer kulüplerin zerre kadar ilgilenmediği branşlara devasa kaynak yaratmasına değinmemek de muhteşem bir körlük örneği.

  9. Kadikoylu1907 dedi ki...

    Set vermeden lig bitir, sonra herkesle eşit ol..
    Polisin giridiği nerden hayır gelmiş ?

  10. Kadikoylu1907 dedi ki...

    natgeo
    Senin gibi Allah yaratır, müessese takımları yetiştirir kafasından ne doğdu 40 senedir ?

    Eczacı, Vakıf kaç senedir sıra gecesi yapar gibi Şampiyon oldular da noldu ?

    Eczacıbaşı ailesinin, burjuvazi arzularını tatmin için senin gibi bir grup insan seferber olurken yollarını buldular, küçük sevimli bir bahçeleri oldu.

    Artık bitti o rüya..

    Polise rağmen, size rtağmen bitti o iş..

    Seneye playoffa 4.girersek birden puan sistemi gelir, o.karı göZü gibi Voleybol statüsü GIK diyen yok..

Yorum Gönder