Şike, Ergenekon, Darbe, Challenger'ın Patlaması Hepsi Aziz Yıldırım'ın Suçu!


Bugün ajanslara düşen bir haber, içinde bulunduğumuz sürecin nasıl bir süreç olduğunu da ortaya koyuyor. Uğur Meleke'ler, Kenan Başaran'lar hala daha "şike, temiz futbol, feyir piley" namelerinde hayatlarını geçiredursunlar, Mehmet Baransu, Rasim Ozan Kütahyalı, Emre Uslu ile başlayan "Fenerbahçe - Ergenekon" bağlantısı kurma/bulma/bağlama/zorlama yarışması Şamil Tayyar - Hakan Şükür pompasıyla bir kere daha sahneye sürüldü. Tesadüf, bu zorlamanın tüm müsebbibleri ya AKP vekilleri ya da cemaat / AKP şebekesinin görünen yüzleri.

Biraz doluyum. 20 Haziran 2011 tarihinde Mehmet Baransu, saçma sapan bir yazıyla "Fenerbahçe Cumhuriyetindeki Ergenekon" gibi ibarelerle doldurduğu paragrafları kamuoyuyla ilk kez tanıştırmıştı. Elbette Taraf Gazetesinin 29 Mart 2009 tarihli "Ergenekon Fenerbahçe'de" manşeti hiçbirimizin hafızasından çıkabilecek gibi değil. O tarihten bu yana kadar türlü çeşit zevat, Ergenekon ile Fenerbahçe'yi birbirine bağlamak için dört dönüyor.

Necip Fazıl bir gün bir konferans verir, konuşma sırasında dinleyicilerden bir tanesi sahneye hıyar atar. Şair akıllı adam tabi, lafı koyar: "Kim kimliğini düşürdüyse gelsin alsın"

Bu adamların hepsi aylardır kimliklerini sahneye atıyor, bizim gerizekalı medya mensupları bu kimliklere bakıp bir portre çıkartamıyor.

Ulan hepsini topluyorum

1- Fenerbahçe davasına bakan 16. Ağır Ceza Mahkemesinin davaya bakma yetkisi bile yok. Olgun Peker grubuyla, Aziz Yıldırım ile arkadaşlarının hiçbir bağlantısı bulunmadığını savcı bile kabul etmesine rağmen, "fiili irtibat var" diye saçma sapan bir gerekçeyle davaya bakıyor.
2- 3 Temmuz sabahına bakarsan "dört dörtlük, sanat eseri operasyon" 8 ay süren teknik takip ve bir 9 ay süren tutukluluk süresince hala "deliller toplanamadı."
3- Tamer Yelkovan, Ümit Karan, İbrahim Akın başta olmak üzere ifade sırasında bir çok insan cebre, baskıya, hakarete uğradı. Zorla ifade alınmaya çalışıldı.
4- 6222 sayılı kanun anlamında suç teşkil edecek bir tane anlaşma, bir tane para transferi yok. Sahada böyle bir anlaşmanın varolduğunu gösterecek delil de yok, hiçbir şey yok.
5- Sistematik olarak bütün telefon konuşmaları, polis ifade tutanakları, iddianame, ek klasörleri ve diğer her şey, medyaya sızdırıldı, eşkal fotoğrafından kimlik numarasına kadar bütün şüphelilerin bilgileri alenen yayınlandı.
6- 6222 sayılı kanun değişmesin diye hükümet partisi ile cemaat birbirine girdi, hükümet partisine mensup milletvekilleri olaylar çıkardı, Başbakan bizzat müdahale etti, herkes Aziz Yıldırım salınacak dedi, Fenerbahçeliler hariç herkes ilk duruşmadan önce tahliye edildi. Bugün tutuklu bulunan üç tane Fenerbahçeli var, biri muhasebeci! Bütün örgüt bu!

Bu ve daha bir çok saçmalığa bakıp hala daha "şike, temiz futbol, feyir piley rica ediyoruz lütfen ülkemiz kötülüklere zemin olmasın :(" diyen Alis Harikalar Diyarında yaşattığı şizoid zihin, gerçek dünyaya bir dönüp, "ulan bunca haksızlık, adaletsizlik, zorbalık, zulüm ile başlayan bir davanın HUKUKLA, HAKLA, ADALETLE, TEMİZ FUTBOLLA bir alakası olabilir mi acaba" diye sorana kadar da bu gerizekalıların sessizlik / suskunluk / umursamazlık zincirinde türlü çeşit garabete, aptallığa maruz kalmaya devam edeceğiz. Adam ne ekmek atsa yiyecek bu kadar bilinçli kör varken, onlar da elbet ellerine geçen her şeyi "nasılsa yiyecek" diye ileri uca doğru fırlatmaya devam edecek.

Bakın son örneği,

"Futbol camiasını çok yakından tanıdığı ve Aziz Yıldırım’ın bir çok bağlantısı hakkında bilgi sahibi olduğu belirtilen gizli tanığın iki saat ifadesini alan Savcı Kansız’ın bu ifadeler doğrultusunda soruşturmayı derinleştireceği öğrenildi.

Futbolcu transferine de el atıldı

Ergenekon savcısı Cihan Kansız’a gelerek ‘gizli tanık’ sıfatıyla ifade veren futbol camiasının önemli bir isminin verdiği bilgilerden sonra Ergenekon-futbol ilişkisi soruşturması derinleştiriliyor.

Gizli tanığın verdiği bilgi ve belgeler ışığında yeni bir soruşturma açılması beklenirken gizli tanığın savcıya özellikle futboldan elde edilen kirli paraların Ergenekon’a nasıl aktarıldığını anlattığı belirtiliyor.

Savcı Cihan Kansız’a çarpıcı bilgiler verdiği öğrenilen gizli tanığın, Ergenekon’un futbol camiası içindeki bağlantıları hakkında yer, zaman ve belge göstererek savcıya iddialarını ispatlayacak deliller sunduğu öğrenildi.

Maçlar öncesi yapılan şike görüşmeleri hakkında da bilgi verdiği öğrenilen gizli tanık, Ergenekon’un futbolcu transferlerinde büyük oyunlar oynadığı, baskı yoluyla yüksek rakamlarla gerçekleştirilen futbolcu transferlerinden elde edilen paraların Ergenekon örgütüne aktarıldığını söyledi. Gizli tanık, Peker Grubu ile Yıldırım’ın bu işte çok önemli görevler üstlendiğini söylediği belirtiliyor.

Futbol camiasının önemli bir isimi olduğu belirtilen gizli tanığın iddialarını ispatlayacak delillere sahip olduğu ve bunları soruşturma savcısıyla paylaştığı kaydediliyor. Gizli tanık, futboldaki Ergenekonu ve Aziz Yıldırım bağlantıları hakkında bilgi vererek, “Ergenekon’un en büyük para kaynaklarından biri futboldur. Özellikle Futbolcu transferlerinden baskıyla futbolcu değerinin çok çok üstünde satılıyor. Bu paralar Aziz Yıldırım’ın bilgisi dahilinde Ergenekon’a aktarılıyor. Ergenekon para trafiğinin bir diğer ayağı ise Peker gurubu üzerinden gerçekleşiyor” dediği iddia ediliyor.

Gizli tanığın Ergenekon’unun projeleri kapsamında kullanılmak üzere hangi futbolcunun baskıyla yüksek rakamlar karşılığında kime satıldığını ve bunlardan elde edilen paraların kimlere ve nerelere verildiğini detaylarıyla anlattığı belirtiliyor. Gizli tanık, Aziz Yıldırım’ın Gölcük’te askeri toplantılara da katıldığını ve bu toplantılarda Ergenekon projeleri hakkında konuşma yaptığını ve askerlerin talepleri doğrultusunda ekonomik destek verdiğini söylediği belirtiliyor.

Okuduğumuzdan ne anladık?


1- Aziz Yıldırım ve Peker Grubu "futbolcu transferlerinde büyük oyunlar oynayarak, baskı yoluyla rakamları yükseltip, elde edilen paraları ERGENEKON'a aktarıyormuş"
2- Aziz Yıldırım askeri toplantılara katılmış
2- Aziz Yıldırım Ergenekon üyesiymiş

Çüş demiyorsunuz değil mi? Sorununuz bu. Çüş demiyorsunuz, diyemiyorsunuz, son derece sağlıklı delillere dayanan, mükemmel bir soruşturmada 8 ay boyunca bütün TELEFONLAR DİNLENMESİNE RAĞMEN neden bir tane bile finans transferi veya bir tane anlaşma bulunmadığını, neden bütün belgelerin medyaya belli odaklar tarafından sızdırıldığını, neden HSYK tarafından bu davaya bakmakla mahkeme 3. Asliye Ceza Mahkemesi olarak belirlenmişken 16. Ağır Ceza'nın "fiili irtibat" gibi bir gerekçe ile davayı gasp ettiğini, neden herkesin salınıp Aziz Yıldırım'ın içeride tutulduğunu, neden CAS davasının çekilmesi için olmadık parandeler atıldığını sormadığınız gibi "ULAN BU DAVAYA NİYE ERGENEKON'U KARIŞTIRIYORLAR NE ALAKASI VAR?!" diye de sorma, becerisini, kapasitesini, melekesini gösteremeyeceksiniz. Gerizekalı bir medya var diyorum, eksik söylüyorum, kendisini bilinçli olarak gerizekalı haline getirmiş ve bununla hayatını devam ettiren medya mensupları var.

Dolayısıyla onların adına da bizim, bizlerin hepimizin konuşması, anlatması gerekiyor.

1- Aziz Yıldırım'ı Ergenekon seçtirmedi. Aziz Yıldırım 1990 yılında Fenerbahçe Spor Kulübünde zaten yöneticiydi. 1998 yılında Ali Şen'in istifa etmesinden sonra yapılan seçimlerde 1 oy farkla ilk kez başkan seçildi. Ergenekon manyak mı 1 oy farkla seçilecek adama destek / muhabbet versin. Aziz Yıldırım manyak mı Ergenekon tarafından bir görev ile seçtirildikten sonra 2 kere istifa etmeye kalksın, hayatını, gecesini, gündüzünü kulübe versin?

2- Narkotik, silah kaçakçılığı, tehdit, haraç, gasp gibi suçlarla itham edilen Ergenekon çetesi harbi topyekün delilere mi düştü de, dünyada manipülasyonla para akışı sağlanabilecek onlarca iş kolu varken (mesela inşaat, finans sektörü, madencilik, müşavirlik, medya vs) hasta gibi bir tek takımın transfer işlerinden kazanacağı küçük komisyonlara kendisini tamah etsin?

3- Futbol dünyasında hangi transferleri Fenerbahçe belirliyor? Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın kimi kaç paraya alacağını Fenerbahçe mi belirliyor? Fenerbahçe kendi transferlerini bile önce kulübüyle anlaşıyor, sonra resmi yollardan karşı tarafa parayı ödüyor, oyuncunun bonservisini alıyor, vergisini ödüyor. 1998 yılından beri Fenerbahçe'nin yaptığı hangi transferde usulsüzlük var? Hiç yok! Kulübün resmi kasasından çıkan paraları, başka bir kulübe aktarıp sonra afedersiniz gayri resmi bir örgüte Fenerbahçe nasıl aktaracak? Bunu 1998 yılından beri devlet nasıl keşfetmemiş? Gerizekalılar, mallar, aptallar mı yönetiyor bu ülkeyi? Bu ülkenin maliyecileri yok mu? Senede 8-10 transfer yapan bir kulübün 14 yılda yaptığı 140'ın üstündeki transferde BİR KERE BİLE BİR USULSÜZLÜK bulunmaması bu tezle nasıl bağdaşıyor?

4- Spor dünyasını çok iyi bilen bu arkadaş, transfer işlerinin nasıl olduğunu, bonservisi, kulüpler arasındaki finans akışını, bunun hangi yolla yapılacağını bilmiyor mu?

5- Askeri bir toplantıya katılmak suç mudur? Niye özellikle "Gölcük" deniyor? Balyoz planına bağlamak için olmasın? Sahte bir cd ile açıldığı bugün artık bilirkişi raporları ile belli olan bir davaya Aziz Yıldırım'ı, o davayı da Ergenekon'a bağlamak için bu kadar senaryo yazmak hakla, hakkaniyetle bağdaşıyor mu?

Bu gizli tanığın, bunca ay sonra, tam da mahkeme süreci tıkanmışken, tam da belli odaklar Ergenekon teranesine başlamışken, bu kadar ipe sapa gelmez iddialarla, birden ortaya çıkıp, dava sürecini daha da sıkıştırmak için rol kapmaya çalıştığı ve daha dakikasında iftira olduğu belli olan cümleleri sarf ettiği, belli, açık, ortada değil mi?

Gerizekalılar hala şike mike diyor. Ulan hayatımız şike olmuş. Şike mahkemede, adalet sarayında, emniyette, soruşturma sürecinde, davanın gidişatında her tarafta var. Ülkenize bir bakın, bu nedir? Bu nasıl bir rezilliktir?

Bu zulmün sahipleri ve bu zulmün destekçileri, hepinizin elleri kurusun, memleketi Darth Sidious'un Cumhuriyeti kurtaracağız çığlıkları arasında kurduğu karanlık Sith imparatorluğu gibi pespaye bir faşist, karanlık, zulüm düzeni içerisine hapsettiniz. Karşısına oturmuş dizi gibi seyrediyorsunuz. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?


13 comments:

  1. ShareStormer dedi ki...

    ben artık etrafımdakilere anlatmaktan yoruldum kimse anlamak istemiyor.artık medya ne diyorsa hemen mideye indiriyor millet.neyse ben susayım şu resim konuşsun
    http://g1204.hizliresim.com/w/1/40ncw.jpg

  2. Akaliptos dedi ki...

    O Samil Tayyar ibnetoru var ya, gizli tanigi Sekip Mosturoglu olarak aciklamis. Zekasina bosaldigimin lavugu ya.

  3. Adsız dedi ki...

    Çok güzel bir yazı, hislerimize tercüman oluyorsunuz. Benzer bir konuyla ilgili:
    http://ebrah.net/blog/2012/04/02/you-got-me-right-here/

  4. Griffith dedi ki...

    Çağırsınlar. Ne kadar meczup varsa çağırsınlar. Onları tüketince ne yapacaklar, asıl onu merak ediyorum. Ruh falan çağırmaya başlarlar artık tanık diye.

  5. Signature dedi ki...

    Açıkça söylemem gerekirse Ergenekon,Balyoz gibi davaları ülkeyi en az 50 yıl geriye götüren darbecilerle,faşist askerlerle bir yüzleşme olarak görüp desteklerdim.Ama sonrasında,darbeye karşı-ki bence gerçekten böyle başladı- olarak başlayan bu operasyonlar,bi süre sonra hoşlanılmayanı ortadan kaldırma,susturma operasyonuna dönüşmeye başladı.10 kişi gerçekten suçluysa 100 kişi alındı konuldu ceza evlerine.Neyse geleceğim,ben 3 Temmuz'da ölü gibiydim.Olayla ilgili ne bulsam okuyordum,ama öyle bir şok hali vardı ki anlayamıyordum.İlk hafta içinde görmüşsünüzdür yaklaşık 10 dakikalık bi video dolaşıyordu.Fenerbahçe'nin son yıllarını ve hükümetin sporla ilişkisini içeren...Onu izledim.İlk başta şike olduğuna kesinlikle inanmamakla beraber bunun da aşırı derecede komplo teorisi olduğunu düşünüyordum.Bu blog-başına her ne kadar "Taraf" yazmışsanız da bence en objektif spor blogu- düzenli takip ettiğim ve aklıselim insanlar tarafından idare edildiği açık olan bi blog.Bi müddet sonra sizin gibi akıllı adamların bile bu komplo teorisini kabul etmeniz beni biraz düşündürmüştü açıkçası.O kadar da olur mu?-Yok ya o kadar da değil.Durumundaydım.Ama süreç ilerledikçe,çok değil iki üç hafta geçince;balık kokmaya başlayınca,komplo teorisinin ilk safhası gerçekleşince kabul etmek istemesem de maalesef böyle olduğunu düşünmeye başladım ve şu anda bu düşünce oturmuş durumda.Bu adaletsiz yargılamada isterlerse düşürsünler Fener'i,Yıldırım'a müebbet versinler,ben-biz-gerçekleri görüyoruz.Masumiyetimizi biliyoruz.Bugün "ŞİKECİ" damgası yemiş dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Juventus,tabiri caizse İtalyan futbolunun burnundan fitil fitil getirmeye başladı kaybolan yıllarının acısını.Belki bugün Barcelona'dan önce "Ama Juventus başka" gibi sözler söyleyecektik,tarihlerinin belki en iyi kadosuydu;saçma sapan bi kurguyla parçalandılar.Onlar da öfkelendiler.Bizim durumumuza ne kadar benziyor değil mi?Tarihimizin en iyi kadrosunu parçaladılar,bie 1-2 sene değil,döner sermayeyi hesaba katarsak en az 5 sene kaybettirdi bu dava henüz şu aşamada.Ama güneşli günleri elbet göreceğiz.Ama bir kaç ay içinde,ama Juventus gibi seneler süren,vefalı bir bekleyiş sonunda...Kesin olan,tüm bunların hesabını verecekler.Seneler sonra Saraçoğluna maça gelirken rakipler,nasıl çıkacağız ordan diye düşünecekler.Çünkü yüzlerine yüzlerine vuracak o tribünler:"Hırsızlar!Emeğimizi,alın terimizi çaldınız." Ama gene de utanmayacak tabi delegesini Mehmet Ağar,onun kankası Fatih Terim'i,Ünal Aysal'ı başkan yapan camia,utanmayacaklar!!

  6. FB ELİF dedi ki...

    bu yazıya bu fotoğraf...yakışmış.

  7. Adsız dedi ki...

    Sıkıldığım bazı şeyler var.

    Ergenekon. Ergenekondan sıkıldım. CD lerinden, zorlama örgüt şemalarından, uydurma bağlantılarından. Ergenekoncular denen kişilerden de sıkıldım. Bunların üzerine komplo teorileri üretmekten, bir grubun bir diğerini yediği basitliğine indirgemekten de. Badem bıyıklı savcılardan, şahin, dayakçı polisten, omurgasız basından.

    Bunlarla savaşacağım diye gece gündüz "direniş, savaş, mücadele" çığlıkları atanlardan da sıkıldım. Meydanda kaç kişi toplandı kavgası verenlerden, zorlama solcudan, faşizan sağcıdan, halktan kopuktan, halktan kopamayandan, uzun tutukluluktan, uzun akıl tutulmalarından, mufalefetsizlikten, ezberden, ezbere konuşup aynı sonucu bekleyenden, iktidardan, iktidardan korkandan, telegolden, stardan, birgünden, cumhuriyetten, zürriyet, zilliyetten de sıkıldım.

    Aziz başkanın içeride olmasından, içerdeyken bile gereksiz satışmalarından, kuvayı milliye savunmasından, onu çıkarmak için bekleyenlerin çaresizliğinden, o içeride diye sevinenlerin hainliğinden de sıkıldım. Gizli tanık maskaralığından da sıkıldım.

    Sokmuşum ts nin teşviğine, gs nin transferine, hakimin sorusuna, savcının kinine. hadi öteye gideyim bana ne papazdan çayırdan, bana ne avrupadan dünyadan.

    Sıkıldım arkadaş artık. Yoruldum da.
    Bu rezillikten, kepazelikten, tarlalardan, inşaattan, o.ç. hakem eskisinden, g.oğlanı tv moderatöründen, fırsatçı leş kargası monşerlerden.

    Fenerimi geri veren bana yahu. Alex topu soluna alsın, top yan ağlara takılmadan önce stadda nefesler tutulsun, sonra filenin sesini duyalım, şöyle KOL gibi girsin şu ibnelere diyelim, gülelim, eğlenelim. Bırakın Feneri bizlere artık.

    Gerçekten sıkıldım. gerçekten yoruldum.

  8. 1907hammer dedi ki...

    Basın ŞİKE diyor ama onların hedefi SİKE SİKE Cumhuriyeti bitirmek!!!

  9. serwet dedi ki...

    Ulke halki o kadar cahilki yillarca bu millet Tansu Cillere,Suluman Demirele,Mesut Yilmaza oy verip pesinden kosmadimi? Medya yazar gösterir pohpohlar bizim halkimiz inanir.Kitap okuyan,arastiran,merak eden,sorgulayan insan yuzde kac? Muslumanim diyen Kuranin ilk ayetini bile bilmez "Oku" der ilk ayet ama nerdeee.Bir cemmat yaratildi pesinden kosmayan cezalandirliyor simdi.Ergenekon neyse balyozda odur.Oda tv neyse Sike davasi da odur.Bir dönem ekonomik krizlerle soyulan bu millet simdi cemaatin actigi davalarla kandiriliyor.

  10. gumgumok dedi ki...

    sevgili @aethewulf,

    Aziz Yıldırım'ın ergenekon finansörü olmadığını biz burda niye ispatlamaya çalışıyoruz? 3 temmuzdan beri münasip bir yerimizle güleceğimiz iddialara karşı sorduğun sorular, iddia sahiplerinin cevaplayamayağı sorular, kabul. Ama unutmayalım ki ispat yükü onların omuzlarında. Elbette bunlar artık ispat etme zorunluluğu duymadan içeri atmaya, orada çürütmeye kararlılar. O yüzden biz tersini de ispatlasak; onlara da, onların bu tezgahını el ovuşturarak izleyen gürüha da boş geliyor.

    Fenerbahçe'ye karşı bu saçmasapan, desteksiz tezgahı kurup, her türlü darbeyi, damgayı vurup; sonra Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'den ayırarak bu işi bitirebileceklerini düşünenlere inat yapılması gereken belli. Bu dava artık istediği kadar derinleşsin. Şike, ergenekon, transfer, mafya iddialarının hepsi bizim için artık itibarsızlaşmıştır.

    Sonuna kadar fenerbahçemizin ve başkanımızın yanındayız.
    Sonuna kadar fenerbahçemizin ve başkanımızın yanındayız.
    Sonuna kadar fenerbahçemizin ve başkanımızın yanındayız.
    ...

    İnan, yukarıdaki yazı yerine bunu 100 satır alt alta tekrarlasak, onların en duymak istemeyeceği, en çok çekindiği şeyi söylemiş oluruz. Daha etkilisi yok. Bunu çevremdeki gs'li, bjk'li taraftarlarda da görüyorum. Kulübü ve Aziz Yıldırım'ı böyle savunmak onları daha da çıldırtıyor. Biz artık bu delisaçması şeylere cevap vereceğiz diye kendimizi çıldırtacağımıza, onlar çıldırsın.

  11. gurkan dedi ki...

    @gumgumok, harika yorum yapmissin. Daha onceki yorumlarimda ben de benzer seyleri anlatmaya calismistim ama seninki cok nefis ifade etmis.

    Aynen katiliyorum. Akilsiz, mantiksiz, izansiz, umursamaz saldirilara akilla, mantikla, matematikle cevap vermeye calismak, bu cevaplarin anlasilabilecegini sanmak, emege yazik.

    Yine de, gerceklerin, dogrularin tekrarlanmasinin inanc tazelemesi gibi bir gorevi var. Neden Aziz Baskanin ve Fenerbahcenin her seyinin sonuna kadar yaninda oldugumuzu bir kez daha hatirlamak acisindan yararli oluyor. Yoksa yukarida @Signature'un yazisindaki gibi "...10 kişi gerçekten suçluysa 100 kişi alındı..." dusuncesi olusur. Yani tersten dusunursek, 100 kisiyi iceri aldilarsa bunlarin 10 tanesi sucludur. 10 tane Fenerbahceli suclandiysa, bunlarin 1 tanesi gercekten suclu mudur?

    Unutmada, unutturmadan tekrarlamakta bu acidan yarar var mantiksiz saldiriyi.

  12. byzkaya dedi ki...

    Sevgili aethewulf,
    Yine harika bir iş çıkarmışsın, tebrikler...
    İçinde CUMHURİYET ve FENER barındıran her şeyi yok etmeye ant içmiş bunlar galiba!
    Pardon DENİZ FENERİ hariç... :):):)

  13. aykut dedi ki...

    gercekten bi galatasaraylı olarak tamamen siyasi bi durum bu futboluda yok etmek galatasaray ve fenerbahcelileri birbirine düşürmek düşmanlık ve kin ortamı hazırlıyor birileri ama öyle bir örtülü operasyonki ne olduğu memleketin nereye gittiği belli değil yargı bitti oreferandum bizi cok yıpratacak ne vardı akp iktidar olsada hayır oyları ile ağzının payını alsaydı her şey kötüye gidiyor futbol bi yere kadar elbette şike 100yıllık tarihte her külübün en mahsum halinden en ciddi alanına kadar yapılmıştır ama neden gecen sene aniden patlak vermiştir demekki önceden planlanmış bi iş o kadar adaletsizlik varken bu iddalar üzerine futbol meşgul bırakıldı her şeyin tadını kacırdılar bu hükümet başımıza cok bela olacak hepimiz icin hayırlısı...........

Yorum Gönder