Fenerbahçe 1 - Diyarbakırspor 1
TSL 07/02/2010



Yirminci haftanın kapanış maçında evinde Diyarbakırspor’ la karşılaşan Fenerbahçe rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Ayman’ nın golüne cevap normal sürenin son dakikasında Andre Santos’ tan geldi.

PAPAZIN ÇAYIRI: En yakın takipçisinin puan kaybettiği haftada farkı açmak için sahaya çıkan Fenerbahçe, kötü zemine Diyarbakırspor’ un Ayman önderliğindeki oyun bozan mücadelesi de eklenince beklemediği bir puan kaybıyla karşılaştı. Doksan artı beş dolduğunda(!) ‘kasap futbolcu’ açıklamasının genişleyerek ‘kasap zemin’ ve ‘kasap hakem’ i de içermesi gerektiği ortaya çıkarken bu işin böyle gitmeyeceği de belli oldu.

8’ de Bebbe’ nin haftanın golü olsun diye uzaklardan vurduğu ve direkten dönen şut Diyarbakırspor adına ilk yarıdaki tek güzel şeydi. Geriye kalan ise bozuk zeminin de yardımıyla rakibi durdurma çabasından başka bir şey değil.

14’ te Andres Santos’ un ortasını Semih indirdi ama Alex arzu ettiğimiz gibi vuramadı.

Orta saha mücadelesi ile geçen dakikaların ardından 40' ta Semih sol çaprazda topla buluştuktan sonra uzak köşeyi gördü ama şutunu Gökhan kornere çeldi.

45+1’ de Mehmet Topuz' un pasında ceza sahasında topla buluşan Alex vuruş pozisyonu alamadan ters kademeye giren Basem mutlak bir gole engel oldu.

45+2’ de Alex' in şık topuk pasını Semih dışarı gönderdi.

Uzatma dakikalarında dozajı artan heyecan hakemin ilk yarıyı golsüz bitiren düdüğüyle son buldu.

İkinci yarının ilk dakikalarında ‘Soldaki Uğursuzluk’ tan mıdır bilinemez ama ‘kasap zemin’ Özer' in topsuz alanda oyundan alınmasına neden oldu.

53' te Özer’ den sonra sola geçen Emre ortaladı Semih istediği gibi vuramadı.

58 'de Emre, bu defa rakibi Tazemeta' ya gollük bir pas verdi. Bilica ve Lugano’ nun da oyundan düştüğü pozisyonda topu iyi sürükleyen Tazemeta Volkan' ı çalımlamaya kalkınca başarısız oldu.

64’ de Güiza ceza alanında formasında çekilerek indirildiğinde çalınmayan penaltı düdüğü iki şeyin habercisiydi: yoğun baskı ve ‘kasap hakem’.

Ama Lugano sakatlandı ve hemen ardından 83’ de bu defa Ayman haftanın golünü attı. Uzaklardan vurduğu güzel şut Volkan’ ın bir şey yapmasına izin vermedi: 0-1.

Hiç olmazsa bir gol diyerek rakip kaleye saldıran Fenerbahçe, aradığı golü 90' da kafalardan seken topta Andre Santos’ un araya girip ve topu ağlara yollamasıyla buldu: 1-1

Beş dakika uzatma kararı verip bunun en çok iki dakikasının oynanmasına izin veren hakem arada Güiza’ya sarı, Mehmet Topuz’ a kırmızı kart göstermeyi başarırken karşılaşma da 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Hiçbir maçın oynanmadan kazanılamayacağı gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktığı gecede Diyarbakırspor’ un bu bir puanı haketmediğini kimse söyleyemez. Ama bu bir puanda kötü zeminin, tercihlerini Fenerbahçe aleyhine kullanan bir hakemin varlığı da görmezden gelinemez.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Koray Gençerler, Erhan Sönmez, Muhittin Gürses

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Lugano(83 Deniz), Andre Santos, Özer (49 Güiza), Cristian, Emre, Mehmet Topuz, Alex, Semih

Diyarbakırspor: Gökhan, Adnan, Diallo, Erdinç, Basem, Tjikuzu, Ayman, Barış, Celaleddin (80 Musa), Bebbe (66 Djite), Tazemeta (86 Martinoviç)

Goller: Andre Santos / Ayman

Kırmızı kart: Mehmet Topuz

Sarı kartlar: Bilica, Emre, Güiza / Bebbe, Barış


0 comments:

Yorum Gönder