Fenerbahçe 2 - Manisaspor 1
TSL 30/08/2009



PAPAZIN ÇAYIRI - Hiç şüphesiz Manisaspor maçı, Daum’ un ajandasındaki kırmızı kalemle işaretli maçlardan biriydi. Daum izleyenleri hayal kırıklığına uğratan Fc Sion maçı sonrası oyuncularının aklının Manisaspor maçında olduğunu söylerken bir anlamda kendi fikrini de açık etmişti.

Sadece Daum değil, sarı - laciverte gönül verenlerin de merakla beklediği maçlardan biriydi bu maç. Çünkü, hem Daum hem de taraftar son dönemde yaşanılan en büyük travmaya giden yolda kilometre taşlarından birinin Manisaspor karşısındaki 5-3 lük mağlubiyet olduğunu hiç unutmadı.

O günden sonra çok şey değişti. Daum’ un Köln macerası, Manisaspor’un bir yıllık LigA macerasından sonra geri dönüşü...

Yeniden Fenerbahçe’nin başına geçen Daum Denizlispor maçı ile bir anlamda bıraktığı yerden başlamış, takımı o maçta galibiyete uzanmıştı.

Manisaspor karşısında da aynı amaçla maça başladı Fenerbahçe.

8’ de Alex’ in vuruşu ağlarla buluştu ama gol olabilmesi için ikinci bir vuruşa daha ihtiyaç vardı. Lugano’ nun ‘ben’ itirazları hakemin kararını değiştirmeye yetmedi.

13’ te serbest vuruşun kulanılmasına izin vermeyen Ergin Keleş sarı kart gördü.

18’ de Kazım’ ın ortasında sol kanatta topla buluşan Andre Santos’ un orta şut karışımı vuruşunda kaleye paralel giden topa kimse dokunamayınca Fenerbahçe bir golden oldu.

20’ de Kazım’ ı faulle durduran Eren Aydın bu müdahalesi nedeniyle sarı kart gördü.

23’ te Fenerbahçe yapması gerekenlerden birini yaptı. Alex’ in ara pasında Güiza topla buluştu ama yan hakemin kalkan bayrağı var.

27’ de Andre Santos’ un kaptırdığı top sonrasında Mehmet Nas’ ın yaptığı ortaya Simpson kafayı vurdu. Top az farkla auta gitti.

31’ de karşılaşmada Manisaspor adına o ana kadarki en tehlikeli pozisyon oluştu. Ergin cezalanı içinde bomboştu ama Simpson’ un ortasında doğru zamanda doğru yerde olan Önder araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

35’ te atağa çıkarken kaptırdığı top sonrasında Ergin’ i tutarak durdurmaya çalışan Bekir sarı kart gördü.

41’ de Simpson Andre Santos’ a yaptığı çok sert faulün ardından sarı kart gördü.

45+1’ de Kazım Tüncay’ ı hatırlatan bir vuruş yaptı. Sol kanattan atağa katılan Kazım sağ ayağıyla sert ve düzgün vurdu. İlker yerinde bir müdahaleyle topu kornere attı.
İlk yarı başladığı gibi sona erdi: 0-0

47’ de Alex’ in nefis pasıyla cezaalanına giren Emre güzel vurdu ama top direğin çok yakınından auta gitti.

56’ da bu defa güzel vurma sırası Simspon’ daydı; sol çaprazdan çok nefis bir vuruş yaptı. Doksan giden topu Volkan son anda parmaklarının ucuyla çeldi.

57’ de Önder’ i arkadan çeken Nizamettin sarı kart gördü.

59’ da Önder’ i geçen Ergin cezalanına girdi. Cezaalanı içinde Bekir’ in müdahalesi ile yerde kalınca haklı olarak penaltı bekledi. Ama haken bu pozisyonda devam kararı verdi.

72’ de Alex yaklaşık 25 metreden sert ve düzgün vurdu. İlker’ in bu topa uzanışı ve kurtarışı da aynı güzellikteydi.

76’ Sarı kart gördükten sonra rakibiyle tartışmayı sürdüren Emre, Tolga Özkalfa tarafından oyundan atıldı.

80’ de bu defa kalkan ofsayt bayrağı yoktu. Alex' in savunmanın arkasına attığı pasta Güiza kaleciyle karşı karşıya kaldı. İspanyol yıldız net bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0
Pozisyon sonrasında formasını çıkartarak seyircisine koşan Güiza’ nın sevincini fazla bulan hakem sarı kartını gösterdi.

86’ da Cristian’ ın kaptırdığı topta Manisasporlu oyuncular Fenerbahçe defansını dengesiz yakaladı. Yiğit’ in sağ tarftan yaptığı güzel ortaya kale önünde ayak koyan Ergin skora beraberlik getirdi: 1-1

90’ da Alex’ i formasından çekerek durduran Yiğit sarı kart gördü.

Uzatma dakikaları oynanırken hepimizin aklından geçen Fenerbahçe’ nin bu sezonki ilk puan kaybına yakın olduğu, üstelik bunun Manisaspor tarafından hakedildiği şeklinde.

90+4' te belki Fenerbahçe ve Semih’ in Daumla beraber değişen yazgısı: Oyuna sonradan dahil olan Semih altın gollerinden birini daha attı. Orta sahada topu kapan Fenerbahçeli oyuncular topu hızla ileri taşıdılar. Güiza geriden ortaladı ve Alex'in kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Dönen topu Semih nihayet filelerle buluşturdu: 2-1

Başta kaleci İlker olmak üzere başarılı bir oyun ortaya koyan Manisaspor defansı bu golden sonra Saraçoğlu’ nun çimenlerine uzanıp kaldılar.

Maçın sonunda çok zorlandığı maçtan üç puanla ayrılan taraf Fenerbahçe oldu: 2-1

FENERBAHÇE: 2 - MANİSASPOR: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Tolga Özkalfa, Ekrem Kan, Arkın Akgöl

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Bekir, Önder, Lugano, Roberto Carlos, Kazım (Dk. 72 Semih), Emre, Cristian, Andre Santos (Dk. 73 Mehmet Topuz), Alex, Güiza (DK. 90+6 Bilica)

Manisaspor: İlker, Ferhat, Dixon, Burak, Eren, Nizamettin (Dk. 82 Sezer), Mehmet Nas, Yiğit İncedemir, Simpson (Dk. 77 Yiğit Gökoğlan), Güven (Dk. 69 Kemal), Ergin

Goller: Güiza(80), Semih(90+4) / Ergin(86)

Sarı Kartlar: Bekir, Güiza / Ergin, Eren, Simpson, Nizamettin, Yiğit

Kırmızı Kart: Emre (Fenerbahçe)





5 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Hakem fb.nin tabanını es geçti. Ama emre'ye ağzının payını verdi. Federasyonun da vermesini bekliyoruz. Dirsek dahil olacak şekilde.

  2. Sekhranikos dedi ki...

    yazık oldu manisalılara. güzel oynadılar çocuklar. bu arada bizim bazı oyuncularımız hakikaten itici oluyorlar. yerdeki oyuncuya şut çekmeler fener oyuncusunun işi olmamalı. bırakalım sabri yapsın o işleri.

    Yorumcular cristian'ı beğenmemeişler lakin bana mı güzel gözüktü nedir. pek beğendim. her gün sahada daha aktif.

  3. PVH dedi ki...

    Hakem Manisa'nin kirmizi kartini da es gecti. Emre'ye atilan tonla tekmeden sonra hala agiz payi vermekten bahsediyorsunuz. Sizin kibir ve yuzsuzlugunuz beni zorla Emre hayrani yapacak, ha gayret biraz daha saldirin.

  4. Sekhranikos dedi ki...

    Emre konusunda Erman Toroğluna kına göndermeli. Bu ağız payı isteyen bünyeler hakemin suratına tükürenler içinde ağız payı peşinde koşanlardandır inşallah.

    PVH süperlig hakemlerinin tüm özellikler kötü lakin hafızaları pek kuvvetli. kim sarı kartlı kim değil pek iyi hatırlıyorlar. Ona göre ikinci sarı kartlar devreye giriyor veya girmiyor. Eğer düzgün bir hakem olsa maç o penaltı pozisyonundan veya emrenin kırmızı kartından çok çok önce şekillenmiş olurdu manisanın hakettiği kırmızılarla.

  5. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Cristian bütün açıkları kapattı,o beğenmeyenler herhalde futboldan anlamıyorlar.Bekir'in ve önder'in açıklarını kapatan cristian idi,emre de iyi oynadı ama kırmızı kart yakışmadı.Şimdi bursa maçında yanlız bıraktı,tff nin bizle uğraştığını sanki bilmiyorlar. Manisa iyi mücadele etti ama maçı biz kazandık,ergin keleş nasıl atılmadı anlamadım.

Yorum Gönder