Beşiktaş'ın Cristiano Ronaldo Transferini Gölgede Bırakacak Futbolcusu


şeref yalçın

Bilindiği gibi Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Şeref Yalçın dün bir açıklama yaparak “Başkanımız, Real Madrid'in Ronaldo transferini bile gölgede bırakacak bir ismi kadromuza katacak” demişti. 93 milyon €’luk değeriyle dünya gündemini sarsan bu transferi gölgede bırakacak transferi ve Beşiktaş’ın kimlerle görüştüğünü papazınçayırı araştırdı. İşte Beşiktaş yönetiminin Ronaldo transferini bile gölgede bırakmak için temasa geçtiği o isimler:

superman

1- Superman
Clark Kent ismiyle de bilinen Superman’in en büyük avantajı bonservisinin elinde olması. Her mevkide oynayabilen Kripton doğumlu oyuncu ayrıca uçabilmesi ile de tanınıyor. Bu özelliği sebebiyle özellikle hava toplarında mutlak bir hakimiyet kuracağı düşünülen oyuncunun en önemli dezevantajı bu zamana kadar hiç bir takımda oynamamış olması. Ancak otoritelerin tamamı Superman’in sahaya çıkması halinde bu sorunu kolaylıkla aşarak dünyanın en iyi futbolcusu olabileceğini söylüyor. Kurşundan hızlı gidebilen, gözlerinden ateş çıkartabilen, nefesiyle nehirleri dondurabilen oyuncunun lakabı “Çelik Adam”. Yıldırım Demirören’e yakın kaynaklar büyük bir kararlılıkla oyuncuyla temasa geçilmeye çalışıldığını belirtirken Superman’in Kuzey Kutbundaki Yalnızlık Kalesi’nde geçirdiği yaz tatili biter bitmez bu transferin kesinleşeceğini bildirmekteler.

alien

2- Alien
Alien 4,5 metre boyunda ve bir kaç yüz kilo ağırlığında olmasına rağmen çevikliği ve atikliği ile tanınıyor. Özellikle boyu ve hızı ile forvette çok tehlikeli olabileceği düşünülen futbolcunun da Superman gibi bonservis bedeli bulunmuyor. Buna karşın oyuncunun zekası büyük tartışma konusu. Asansör düğmesine basmayı bile zar zor öğrenen oyuncunun daha önce hiç futbol oynamaması, bu spora alışıp alışmayacağı sorusunu doğurmakta. Diğer yandan kimi otoritelerin Alien’in Beşiktaşlı oyuncuları ve karşı takımı, hatta bütün şehri yiyebileceğini söylemesi de futbol şubesinde tedirginlik yarattı. Bunun takımda disiplin sorunu yaratabileceğini düşünen yönetim Alien’ı son tercih olarak değerlendiriyor.

gandalf

3- Gandalf
Istariler arasında sayılan Gandalf; Yüzük Kardeşliği’nin Lideri, Batı Ordusunun Komutanı, Yarı Tanrı (Maiar), Olorin, Mithrandir, Ak Gandalf olarak da biliniyor. Ölümsüz oluşu ile tanınan oyuncu ayrıca yaptığı büyüler ile dikkatleri üstüne çekmekte. Oyuncunun en büyük avantajı takıma kazandıracağı lider karakter. Kaybetmeyi asla sevmeyen Gandalf en zor şartlar altında bile birlikte çalıştığı arkadaşlarını motive ederek onları ortak amaca yönlendirebiliyor. Özellikle maçın sıkıştığı dakikalarda takıma büyük katkı getireceği düşünülen oyuncunun bu özelliği Moria Madenlerinde Balrog’la yaptığı savaş ile sembolleşmiş durumda. Kulübe yakın kaynaklar Mustafa Denizli’nin bu savaştan çok etkilendiğini ve arkadaşları için kendisini feda eden oyuncunun takım karakterini takdir ettiğini söylüyor. Oyuncunun en büyük dezavantajı ise fiziksel özellikleri. 70 yaşındaki bir insan fiziğine sahip olan Gandalf’ın yoğun fiziksel mücadele gerektiren modern futbola ne kadar uyum sağlayabileceği herkesi düşündürüyor. Bir başka dezavantaj ise oyuncunun sürekli pipo içmesi. Bu durumun sporcu karakteriyle bağdaşmadığını düşünen yönetim şayet transfer gerçekleşecek ise Gandalf’ın pipoyu bırakmasını isteyecek.

michael jordan

4- Michael Jordan
Michael Jordan’ın rakiplerine göre en büyük avantajı ulaşılabilir olması. Yaşadığı yer belli olan Amerikalı oyuncu ile yönetim çok rahat temas kurabilir. Gerek Superman gerek Gandalf gerekse Alien olsun bu oyuncularla temasa geçmenin zorlukları yönetimi düşündürüyor. Yönetimden bazı isimlere göre "Beşiktaşlı duruşuna sahip olmayan bu oyuncuların nerede durdukları bile belli değil." Bu bakımdan Jordan açık ikametgahı ve bonservisinin elinde olmasıyla yönetiminin gözdelerinden. Buna karşın Jordan’ın artık yaşlanması ve daha önce hiç futbol oynamaması kulüpte sıkıntı yaratıyor. Çok yükseğe sıçrayabilen, lider karakterli oyuncu maçın sıkıştığı dakikalarda insiyatif alarak oyunu yönlendirmesi ile tanınıyor. Daha önce faaliyet gösterdiği branşın efsaneleri arasına giren Jordan, 23 numaralı formayla özdeş. Kulübe yakın kaynaklar Jordan transferinin en büyük artısının ticari olacağını ifade etmekteler. ABD’de çok iyi tanınan ve sevilen oyuncu takıma katılırsa forma satışlarında patlama yaşanabilir. Mustafa Denizli’nin forvet bölgesinde çok istediği oyuncunun en büyük dezavantajı ise takıma katılmak için isteyebileceği meblağ. Forbes’a göre 300 milyon $’lık bir değeri olan oyuncunun çok yüksek bir transfer bedeli isteyebilecek olması yönetimi korkutuyor.

Bilindiği kadarıyla Beşiktaş yönetim kurulu bu oyuncuların hepsiyle temasa geçmeye çalışıyor. Edinilen bilgilere göre bu oyunculardan herhangi biri önümüzdeki hafta bitirilerek İstanbul’a gelecek. İnönü stadında yapılacak imza töreninde Oyuncuya “Herkes Beşiktaşlı olmasın o ayrıcalık bize kalsın” şapkası ve “Forza Çarşı” atkısı takılacakken, törene Türkiye’den ve dünyadan binlerce kişinin katılması bekleniyor.


12 comments:

  1. tozlu parkeler dedi ki...

    Şeref Yalçın'ın vizyonu fotospor editörlerini bile kıskandıracak cinsten.

  2. medgallis dedi ki...

    siz fenerbahçeliler...
    siz yok musunuz siz.
    dalga geçmek yerine adamların haklı olabileceğini neden hesaba katmıyorsunuz?
    tutar messi' yi transfer ederlerse ne olacak? eldeki verilere bakınca işaret ettikleri transferin messi olduğu açık. lütfen adamın eline değil işaret edilen yere bakınız. eğer bu transfere dair resmi açıklama henüz yapılmamışsa sebep messi' nin hala ikna edilemeyen kız arkadaşıdır.
    eğer messi değilse işaret edilen kesinlikle bir bayan futbolcu transfer edecekler ve bu oyuncuyu takıma monte etmeye çalışacaklar. bunun olamayacağı söylenince de fifa'dan uefa' ya,nato'ya,unesco'ya, insan hakları mahkemesine kadar bir yığın yere başvurarak vaat ettikleri 'ses' i getirmiş olacaklar. hem sosyal duyarlılığını çoktan ispat etmiş çarşılı kardeşlerimiz bu sayede 'erkek egemen dünya' nın böğrüne uçan tekmeler sallamak adına ne pankartlar açar kim bilir?
    ayrıca şeref yalçın' ın bu açıklaması bana halkla ilişkiler bağlamında müthiş bir hamle olarak göründü. fotomaç ve muadilleri bunu yapıyorken onların aracısız direk taraftara ulaşma arzusuna neden eleştirel yaklaşıyorsunuz anlayamadım.

  3. onurpasa dedi ki...

    "Cristiano Ronaldo is good, Ibrahimovic better, George Best" kuramıyla gidersek adli tıp kurumuna büyük iş düşecek gibi..

  4. mcD dedi ki...

    superman gelirse 3 formadan da alırım

  5. ubs17 dedi ki...

    Ben neden Dalga geçtiğinizi anlamış değilim.
    Takımdan Delgado da ayrılmışken hazır. Orta sahaya takviye şart. Xavi İniesta ikilisini bir arada takıma katmak, Ronaldoyu gölgede bırakmaz Mı?

    Birine Milangaz Birine Likita gazı verdimi ikiside gelir.

    Hem Matteo Ferrariye 5 Milyon euro veren BJK bu ikiliye neler vermez siz düşünün.

  6. Sekhranikos dedi ki...

    Tek ihtimal Jordan. Bir siyahi o var. Alien ufak bir ihtimal oda alen le karışır oda olmaz. Kesin Jordandır o jordan.

  7. Unknown dedi ki...

    Harika bir analiz olmuş ama Batman alana Robin'i bonus olarak veriyorlarmış sanırım birilerinin Yıldırım bey'e ilk uçakla Gotham şehrine gidip transfer görüşmelerine başlaması gerektiğini hatırlatması lazım 2 ağustostaki süper kupa maçına yetiştirirler belki!!!

  8. doĞu dedi ki...

    Dumbledor yok mu yani ...

  9. killerd dedi ki...

    ben hidayet türkoğlu veya mehmet okur diye tahmin ediyorum.. devasa fizikleri var iyi gölge yaparlar...

  10. iris dedi ki...

    Mezardan kalkarsa Baba Hakkı büyük sükse yapar ama çok inatçı bir karakteri varmış bu yüzden Recep geri döner.

  11. Adsız dedi ki...

    topuz'un 18'e bile giremediğini, nihat'ın emre belözoğlu olmadığını anlamak zor bir şey olsa gerek...bizim bile ciddiye almadığımız açıklamalar üzerine makara yapmak mehmet topuz'a verilen eurolarla hangi yıldızların getirilebileceği konusunu unutturabilir bir süreliğine ama elano'yu alan üsküdar'ı geçti arkadaşlar...Beşiktaşlılar ve Fenerliler bu transfer döneminin önü şişikleri olarak yaşamaya devam edecekler, mevyeleri de Sarı-kırmızılı bünyeler yiyecek. (aha da buraya yazıyorum!)

    bu arada herkes neyse de Baba Hakkı'yı espri malzemesi yapmayalım, o ayıp oluyor hakkaten, çok rica ediyorum...

  12. ntldr dedi ki...

    Sanja Popoviç'ti o transfer ve harbiden de Ronaldo'yu her türlü gölgede bırakır yani benim kıstaslarıma göre.

Yorum Gönder