Faili Meçhul Taurasi Suikasti Hakkında Sorular



O kadar sinirliyim ki ne söylenebilir ne yazılabilir böyle bir durumda bilmiyorum. Sporda bir insana yapılabilecek en büyük suçlamayı yapıp hem sporcunun hem kulübünün kaderiyle oynayıp sonra pardon demek nasıl bir şeydir, hangi hakka hukuka adalete sığar? Taurasi olayının başından bu yana bu işte bazı gariplikler olduğunu düşünmekle birlikte bir komplo olmadığını ve Taurasi'nin farkında olmadan böyle bir şeyi kullandığını düşünüyordum. Bugün ortaya çıkan gelişmelerden sonra bunun masum bir hata olduğuna kesinlikle inanmıyorum.

Fenerbahçe yönetimi işi gücü bırakıp tamamen bu olayın nasıl olduğu konusunda çaba sarfetmeli. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olarak şampiyonluktan, başarıdan çok bu formayla mücadele eden sporcuların haklarının ve dolayısıyla Fenerbahçe'nin haklarının savunulmasını önemsiyorum. Şu soruların yanıtları verilmeden ve sorumluluar ortaya çıkmadan bu olayın üstü kapatılamaz.

- Taurasi olayından bir hafta sonraki maçta doping testine girmek için çekilen kurada Penny ve Horakova'nın çıkması bir tesadüf müydü?

- Penny ve Horakova'nın testleri Köln'de değil de Hacettepe'de yapılsaydı sonuç yine aynı mı çıkacaktı?

- 10 yıldır hiç bir doping testinde çıkmayan modafanil bir ayda 4 kez çıkınca bu doping merkezi çalışanları bir anormallik olduğunu düşünüp sonuçlardan hiç şüphe duymadılar mı?

- Ortada B numunesi bile yokken "Taurasi'nin cezası 2 yıl olacaktır, tabii ki almadım diyecek yalan söylüyor" diyen Turgay Atasü hakkında kulübün yapacağı bir şeyler yok mu?

- Fenerbahçe Avrupa'da Galatasaray'a elenseydi bunun hesabını kim verecekti?

- Federasyon böyle bir rezaletten sonra Kadınlar Ligi'nin sonucunu tescil edebilecek mi?

- Türkiye'nin Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonasına adaylığının oylanacağı bir dönemde bu olaylardan sonra bunu kazanma şansı kaldı mı? Bu durumun sorumlularına ne yapılacak?

Aziz Yıldırım'dan ve Fenerbahçe yönetiminden Fenerbahçe taraftarının beklentisi Kerem Gönlüm olayında olduğu gibi geri adım atmaması, yok "Türkiye'nin prestiji", yok "kulübün menfaati" falan demeden bu sürecin altında yatan şeyleri, olaya karışan kişi ya da kuruluşları ortaya çıkarmak zorundalar. Penny'i de Taurasi'yi bu taraftardan çalanlar bunun hesabını verecek. Bütün bunlardan sonra geri dönüşleri mümkün müdür, dönerlerse yerlerine alınan oyuncuların durumu ne olur bilmiyorum ama bu iş aydınlanmazsa Taurasi üzerinden Fenerbahçe'ye zarar vermek isteyen her kimse ya da neyse gereken yapılmazsa bu taraftar asla bunu unutmayacak.


6 comments:

  1. Sekhranikos dedi ki...

    AZİZ!!!! Bu sefer adam gibi bişi yap! Bir kez olsun adam gibi iş yap!

  2. solo dedi ki...

    en başından beri soruyordum; isminin önünde prof. dr. sıfat'ı taşıyan bir insan nasıl "Taurasi'nin cezası 2 yıl olacaktır, tabi ki almadım diyecek yalan söylüyor" diye bir açıklama yapabilir? bilim adamı ve sağlık kurulu başkanı olan bir insan böyle taraflı ve bilimsellikten uzak bir açıklama yapma hakkını nereden buluyor? rezil oldunuz sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya, rezil!!!

  3. Unknown dedi ki...

    insanlar şerefleri,haysiyetleri olmadan nasıl yaşıyor anlamıyorum...din hakkında saatlerce kelâm edebilirler ama bu yaptıkları en azından kul hakkı yemek değil mi? vicdanlarına nasıl hesap verecekler? türk spor kamuoyu taurasi'ye karşı en azından bir özür borçludur...

  4. gurkan dedi ki...

    inanilmaz sinirliyim su anda, duygularimi anlatamam. FB yonetiminin su anda butun islerini birakip bu olayi cozmesi gerekir. turkiyedeki basarili olani alta cekme zihniyetinin hortlamasi sonucunda gs ve bjk'in yaptigi klasik ayak oyunlari.
    en bastan beri hic aklim almamisti bu kizin niye doping yaptigini. ulusoy donemlerinde futbolda yapilanlar. 2006 ve 2010'daki futboldaki sampiyonluklarin kaybi, 2009da basketteki sampiyonlugun kaybi falan hepsi yurtici dinamikleri idi ama bu sefer ki olay fb'nin avrupa sampiyonlugunu engellemeye yonelik bir olaydi.

  5. ceyhun13 dedi ki...

    soru: isminin önünde prof. dr. sıfat'ı taşıyan bir insan nasıl "Taurasi'nin cezası 2 yıl olacaktır, tabi ki almadım diyecek yalan söylüyor" diye bir açıklama yapabilir?
    cevap: o şahıs beşiktaş başkan yardımcılığı, divan kurulu başkanlığı yapmışsa böyle bir şey söylemesi çok normaldir..

  6. Sekhranikos dedi ki...

    @solo çünkü doçentliği geçip 5 sene bekleyen herkese prof luk veriliyor. ülkede makale derdi olmadığından sıkıntı yok.

    Prof olmuşsun ama adam değil ... olmuşsun demeli babası.

Yorum Gönder