"Mükemmel bir teknik, kadife kafa"



Blogun 1000. yazısını Alex Kaptan'a ayırmasak haksızlık olurdu. Herkesin zafer sarhoşluğu yaşadığı gecede Alex evine gitmiş, önce Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyor sonra da twitter'da Diana Taurasi geri dönsün kampanyasına destek olalım diye sesleniyordu. Daha bu senenin başında "takım kaptanlığı başka bir iş, Alex kaptan olamaz, kaptan koşar" diyenleri hatırlıyoruz da şimdi gereği yok, onları hatırlamayalım da hatırlatmayalım da. Biliyoruz ki bugün "böyle oyna özür de dileriz" diyenler 2 maç formsuz olsa yine başlayacak modern futbol geyiğine. Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynadığımız sezon belki hayatının en iyi sezonunu yaşayan Alex için "bu sene en iyi senesi, bunda Aykut Hoca'nın rolü büyük" diyenler en hafif tabirle saygısızlık yapıyor (teknik taktikle açıklayanları dışarıda tutalım tabii, işi askerî disipline bağlayanları işaret edelim). Sene başındaki lüzumsuz gerginlik olmasa Alex iyi oynamazmış yani, bu sezona kadar hiç oynamamış gibi. Alex'e de, Aykut Hoca'ya da diğer oyunculara da saygısızlık. Aykut Hoca takımı toparladı, bundan sonra önümüz açık, o da bir dahaki yazının konusu olsun ama şimdi konumuz Fenerbahçe'ye geldiği günden beri böyle oynayan ve saygıyı hep hak eden Alex. Dün attığı Fenerbahçe'nin 3. golünü izleyince sadece o kafa vuruşundan bile keyif almak mümkün. Aşağıda fotoğrafları var.

İlk karede vücudunun aldığı şekil topun nereye gideceğini belirliyor. Sol taraf boşmuş oraya vurayım değil, öyle bir vurayım ki Rüştü ancak yan hakeme elini kaldırabilsin vuruşu. İkinci karede de topun gittiği yer var. Tam direğin dibi, yan fileye asıyor topu. Top Emre'nin ayağından çıktığında tam da göndermek istediği yer, telefon operatörü kaleciye şans tanımayan nokta. Ya direğe çarpsa falan demiyor, oraya gönderirim diyor ve gönderiyor. Aşağıda 53. saniyede başlayan pozisyonun tekrarı defalarca izlemelik, topun süzülüşü, gittiği yer... Hani Ercan Taner vaktinde kadife ayaklar diye tarif ediyordu kendisini, bir de kadife kafa eklemek lazım sıfatlarına. Çok büyüksün Alex, çok büyük saygıyı hak ediyorsun.







5 comments:

  1. solo dedi ki...

    Türkiye'ye gelen her yabancı onun katı sayıldı,
    o hepsini çarpanlarına ayırdı

  2. Ali GÖREN dedi ki...

    Her yıl dünyadann genç ya da yıldız futbolcu getirilir bu süper ligimizde.

    Ve her yıl bu gelenlerin tamamı 10-20 Alex eder....

    Ve yine Alex bunları her yıl geçer...

    Sonra sebebide hakem olur. :)

  3. jbck dedi ki...

    Siz 1000. postu yazmışken geç gelen bir teşekkür olacak ama ellerinize sağlık şimdiye kadar yazdıklarınız için. Sene 2008, papazın çayırıyla ilgili birşeyler ararken bulduğum ve "Ne Kadddar Profeyşınılsınız Aziz Bey" postu ile tanıştığım, o günden itibaren ayrılamadığım bir yer oldu.

    Alex'e dönersek, rakibi, rakibin taraftarını tahrik etmek için elinde bu kadar silah olup kullanmayan nadir futbolculardan. Savunması düşmüş rakibinin üstüne daha fazlası için gitmeyen, sahada işini yapan, dışarıda örnek olan. Futbol takımının kaptanlığı ona az gelir, bu camianın kaptanıdır o.

  4. captain87 dedi ki...

    Sol taraf boşmuş oraya vurayım değil, öyle bir vurayım ki Rüştü ancak yan hakeme elini kaldırabilsin vuruşu.
    sen çok yaşa emi :))

  5. nowanda dedi ki...

    Sadece çok iyi bir futbolcu olduğu için değil, Fenerbahçe'ye ve Türkiye'ye gelmiş en iyi en verimli yabancı olduğu için değil, her sezon onlarca gol atıp onlarca asist yaptığı için değil..Çok iyi bir insan olduğu için, çok iyi bir Fenerli olduğu için, bizleri bu kadar sahiplendiği ve benimsediği için çok seviyorum 10'u.Kardeşim gibi seviyorum, hiç bir zaman sarılamasam da, oturup sohbet edemesem de, onu çok eski bir dostum gibi görüyor ve seviyorum..
    Bizleri bırakıp gideceği güne daha 2 yıl olmasına rağmen, şimdiden üzülüyorum, belki bazılarına saçma ve komik gelecek ama gideceği günü düşününce gözlerim doluyor.
    Ben Rıdvan'ın en güzel yıllarında sevmiştim Fenerbahçe'yi, idolüm kahramanımdı çocukluk yıllarımda, erken sakatlıklar yüzünden doyamadım izlemeye Rıdvanı..
    Alex inşallah 9. yılını tamamlayacak Fenerbahçemde, yine de doyamamış olacağım 10'u izlemeye ve sevmeye adım gibi biliyorum.
    İyi ki varsın Alex.. Sen bu taraftarın başına gelmiş en güzel şeysin

Yorum Gönder