Fenerbahçe 2 - Kasımpaşaspor 0
STSL 26/02/2011



Spor Toto Süper Lig 23. hafta karşılaşmasında Kasımpaşasporu konuk eden Fenerbahçe, rakibini Alex ve Dia' nın golleriyle 2-0 yendi.

PAPAZIN ÇAYIRI: İkinci yarıya çok iyi başlayan ve ilk beş maçından galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, iki hafta öncesine kadar düştü gözüyle bakılan ama üst üste aldığı iki galbiyetle lige tutunan Kasımpaşaspor karşısına çıkarken teknik direktör Aykut Kocaman kendilerini zor bir maçın beklediğini söylüyordu. Öyle de oldu...

2’ de maçın ilk ‘kırılma anı’ yaşandı. Soldan çizgiye inen Andre Santos’ un ortasında defanstan seken top önce Niang’ ın önünde kaldı. Onun vuruşu orta olup en son Mehmet Topuz’ un önünde kaldı, o da sert vurdu ama kaleci Fırat topu son anda tokatladı. Pozisyonun devamında Gökhan Gönül' ün kafa vuruşunu kaleci Fırat defansla beraber kornere çeldi.

Herkes ilk yarım saat dolmadan gelecek ‘kırılma anı’ nı beklerken Kasımpaşaspor yavaş yavaş Fenerbahçe kalesine gelmeye başladı.

28’ deki ‘kırılma anı’ nda orta yuvarlaktan kullanılan serbest vuruşta Azar topu kafayla penaltı noktasına doğru indirdi, Yobo ve Lugano’ nun arasına düşen topa Volkan çıkmakta tereddüt edince Halil' in ayak koydu ama Volkan topu karşıladı.

32’ de ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan frikikte Alex' in yaptığı vuruş kalecinin müdahalesine rağmen yakın köşeden ağlarla buluştu. Bu ‘kırılma anı’ demekti: 1-0

43’ de bir ‘kırılma anı’ saklıyordu: Hatalar zincirinde Gökhan Gönül yanlış ceza sahasına orta yaptı. Yobo topu kontrol edemeyince seken top Azar’ ın önünde kaldı ve ceza sahasına girmek isterken Yobo' nun topa elle müdahalesi penaltı demekti. Yobo sarı kart gördü. Varela’ nın penaltı vuruşuna iyi uzanan Volkan topu çıkardı.

Başka ‘kırılma anı’ olmayınca ilk yarı 1-0 sona erdi.

55’ deki ‘kırılma anı’ ise gol demekti. Çalımlarla ceza yayına yaklaşan Niang' ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Dia, düzgün bir vuruşla topu direğin yanından filelere göndererek farkı ikiye çıkardı: 2-0

Bu golün ardından sahada oyunu kontrol etmeye çalışan, bunu da amaçsızca top çevirmek olduğunu sanan Fenerbahçeli oyuncular ve ‘kırılma anı’ larının altında imzası olan Kasımpaşasporlu oyuncular vardı.

63’ de sağdan Varela' nın kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Azar' ın kafa vuruşu ‘kırılma anı’ olabilirdi ama Volkan' ın müthiş bir refleksle tokatladığı topu savunma uzaklaştırdı.

78’ de Kasımpaşaspor önemli bir ‘kırılma anı’ nı daha değerlendiremedi: Soldan Dimitrov' un yaptığı ortada kaleci Volkan çıkıp çıkmamakta tereddüt edince arka direkte bomboş durumda topla buluşan Keller, kötü vurdu ve topu boş kale yerine üstten auta attı.

Kalan dakikalarda başka ‘kırılma anı’ olmayınca karşılaşma 2-0 sona erdi.

Böylece üst üste yedinci galibiyetini alan Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükselirken henüz Trabzonspor’ un evinde Kayserisporla berabere kalacağını ve maç eşitliğinde de lider olacağını bilmiyordu.

FENERBAHÇE: 2 - KASIMPAŞA: 0

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Serhan Malkoç

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin (87 Gökay), Emre Belözoğlu (73 Cristian Baroni), Dia (68 Özer), Alex, Niang

Kasımpaşaspor: Fırat, Özgür Öçal, Robledo, Luiz Henrique, Ergün Teber, Keller, Sancak (59 Korhan), Varela (65 Gökhan Güleç), Dimitrov, Halil (73 Şahin Aygüneş), Azar

Goller: Alex, Dia

Sarı Kartlar: Yobo / Sancak


6 comments:

  1. A . A dedi ki...

    beşiktaş fenerbahçe maçı'ndan bahsedip de kırılma anı demyen varsa link falan verin de dinleyelim..

    bu neymiş be 1 haftadır.

    aha bak kırılma anı oldu diye maç izleyenler türedi.

    süper tespit...

  2. aethewulf dedi ki...

    o değil de rehavet maçı nerede izlemiş?

  3. SŞB dedi ki...

    o değil de sergen ve bazı insanlardan duyduğum kadarıyla alex'in frikik golü %100 kaleci hatasıymış ne diyorsunuz? :D

  4. medgallis dedi ki...

    baba ocaginda. su an turkiyede kendisi :) ama evde izledigi macta kaybedecegimiz herhangi bir puan icin simdiden kufur ettim kendisine.

  5. PVH dedi ki...

    ahaha kirilma ani.

    hakem baslama dudugunu caldi ve ilk kirilma ani daha ilk saniyede yasandi.

  6. medgallis dedi ki...

    her dem moda olan posbıyıklı alman 'yaşam yüksek anlam yüklü ender tek anlardan ve bu anların olsa olsa gölge görüntülerinin çevremizde gezindiği, sayısız aralardan oluşur' demiş. şimdilerde olsa, herhalde kendini yormaz, 'kırılma anı' der ve çıkardı işin içinden.

    beşiktaş maçında 'kırılma anı' ndan başka bir laf etmeyenler akıtılan teri, saatlerce süren antremanları, en önemlisi maçın doksan dakika olduğunu unutanlardı.

Yorum Gönder