Taurasi & Birsel: Rusya'nın Fethi



Maçın sadece dördüncü çeyreğini seyredibildiğim ve geri kalanını internetten canlı istatistikle takip edebildiğim için teknik analiz tarafına girmeyeceğim. Eğer maçı izlemeyen bir basketbolsever varsa Birsel'in son periyotta bitime 5 dakika kala girip neler yaptığını mutlaka izlemeli. Takım hücumda tıkanmışken birisi imkansız iki üçlük, ölmüş bir topu canlandırıp asiste çevirme, yine çıkmak üzere olan bir topu takıma kazandırma, iki savunma ribauntu ve maç sonundaki iki faul atışı... Bu 5 dakikalık sekansta yaptıklarını Lebron, Kobe falan yapsa jeneriklere konu olurdu herhalde.

Ekaterinburg'u deplasmanda üstelik 67 sayıda tutarak yenmek büyük iş. İstediğimiz zaman savunmayı da üst düzey yapabileceğimizi gösterdik bugün, Final Four için çok güçlü bir mesaj verdik. Büyük ihtimalle final four'a kadar oynanacak iki eleme için de saha avantajını ele geçirdik. Taurasi sadece hücumuyla, sahanın her yerinden skor bularak değil savunmasıyla da büyük oyuncu olduğunu gösterdi. Yeni sevgilinin eski sevgiliyi (Cappie) ikinci yarıda sadece iki sayıda tutması, her potaya gidişinde duvar örmesi takdire değerdi. Geçen sene kadın voleybol takımının deplasmandaki Dinamo Moskova galibiyeti nasıl bir devrimin başlangıcı olduysa Ekaterinburg galibiyeti de Fenerbahçe kadın basketbol takımı için Avrupa Şampiyonluğuna giden yolun ilk kilometretaşı olarak görülebilir. Bu kızlar kulüp tarihinin en büyük mutluluğunu yaşatacaklar bu sene inşallah. Bravo kraliçeler. Pazar günü 19:30'da Caferağa'da Galatasaray galibiyetiyle taçlandıralım bu zaferi.


2 comments:

  1. Sıradanbirblog dedi ki...

    Basketbolun kraliçeleri harika idiler.
    Maçı başından seyretmediğiniz için çok üzgünüm. Maçın başında ise Taurisi şov vardı. Yok artık lebron dan sonra, yok artık taurasi bir maç geçti tarihe.

  2. Fabio Luciano dedi ki...

    Taurasi Fenerbahçe SK tarihinde gelmiş geçmiş en büyük seyir zevki veren sporcular listesi yapılsa listeye ilk 3'den kafadan girer.ikinci yarı savunmadaki gayreti müthişti.cappie'yi adeta sahadan sildi.

    Nevriye savunmada biraz daha iyi gününde olsa bu maç daha farklı olurdu.hücumda da ritmi geç yakalamsına rağmen takımın en skorer ikinci ismiydi.birsel'in Hana Horakova'nın bu kadar kötü gününde olduğu bir maçta uzun süre bench'de oturması da bana göre hataydı.tamam Hana Horakova çok iyi bir oyuncu ama dün iyi gününde değildi.her şeye rağmen sahada inanılmaz bir mücadele örneği sergilediler.son çeyrekte hücumda bir ara tıkanmışken savunmada ummc'ye adeta duvar örüp farkın kapanmasını engellediler.

    bir de bu takım için kötü savunma yapıyor diyenlere şunu da söylemek istiyorum.bu takımın daha önceki 4 maçta savunmada bu kadar savruk görünmesinin sebebi -ilk rivas maçını saymazsak ki o da ilk maç olduğu için mazur görülebilir- diğer 3 maçın ilk yarılarını sırayla 12,17 ve 21 sayıyla önde kapatıp daha neredeyse ilk yarıdan tüm maçları koparmasıdır.

    sonuçta şampiyonlar ligi oynuyorsunuz ve bu da çok normal karşınızda sıradan takımlar yok.kadronuz çok iyi diye,taurasi sizde diye önüne gelene 50 sayı fark atacak diye bir beklenti oluşuyor ki bu bana göre yanlış.

    fatih'e katılıyorum.bu takım bu sene her yönüyle daha önce 2 kere finalde kaçırdığı kupayı bu ülkeye getirecektir.bundan dün iyice emin olmaya başladım.

    son notta hakemler için.en az 3 hücumda basket ile birlikte açık faulleri vermediler.çoğu takdir haklarını ev sahibinden yana kullandılar.

Yorum Gönder