Aklın Bittiği Yerde TRT Başlar!



Artık TRT hakkında olumsuz şeyler yazmaktan bıktım ama gece gece yine delirttiler beni. TRT, bu yıl geçen yıl olduğu gibi Kadınlar Indesit Şampiyonlar Ligi'nin yayıncısı. Bu kupanın ilk hafta maçları da bu hafta oynanıyor. Şampiyonlar Ligi'nde haftanın en önemli ve prestijli maçı Fenerbahçe Acıbadem ile Bergamo arasında Perşembe akşamı 19:30'da oynanacak. Şampiyonlar Ligi'nin resmi yayıncısı olan TRT yayın programında bu maçı 00.00'da banttan vereceğini belirtmiş. Biraz önce TRT'yi arayıp maçı gerçekten yayınlayıp yayınlamayacaklarını sordum. Meclis TV yayını biterse vereceğiz diye bir cevap verdi telefondaki adam. Meclis TV yayınının o saatte bitmesi çok düşük ihtimal. Geçen yıl da aynı problemler yaşanmış ve Rusya'daki Dinamo Moskova maçının ilk seti meclis yayınının uzaması nedeniye yayınlanmamıştı.

Bilindiği gibi TRT'nin bin tane kanalı var. İsteseler kolaylıkla bu yayını bir başka kanala kaydırabilirler. İki yıldır voleybol maçlarını meclis görüşmelerinin keyfine göre yayınlayıp yayınlamamaya karar veren bu rezil kurum artık saçmalama sınırının da ötesine geçti. Bütün sporları halka tanıtma ve sevdirme konusunda kamusal yayıncılık yapması için var olan, bu yüzden vergilerden pay alan bir kanal bizden kestiği paralarla yayın hakkı alıp sonra "yav meclise göre bakarız artık" diye bir yayın politikası güdüyor. Üstüne yayınlamadığı maçlar için de geçmiş yıllarda yaptığı gibi FİVB'e tazminat ödüyor. Böyle kepaze bir yayın anlayışı nasıl olabilir? Şampiyonlar Ligindeki voleybolda değil de futbolda olsa şu maç aynı muameleyi yapabilecek mi TRT?

Şimdi bu hoyratça yönetilen kurum yüzünden binlerce Fenerbahçeli kendi takımlarının bu seneki en önemli maçlarından birini izleyemeyecek mi? Ülkede voleybolun sevilmesini birincil görevi addeden Voleybol Federasyonu TRT'ye siz ne yapıyorsunuz kardeşim diyemeyecek mi? Fenerbahçe Spor Kulübü ve bu kulübün sponsorları yayın hakkını elinde bulup keyfi olarak maç yayınlamayan bu kuruma ne tepki gösterecek? Cevaplarını bildiğimiz sorular aslında bunlar, hiç kimse hiç bir tepki göstermeyecek. Tepki gösterecekler yine bu formanın olduğu her yerde tutkuyla kulübü kovalayan üç beş taraftar olacak.

Arayıp TRT'ye sevgilerini iletmek isteyen üç beş tutkulu ve sinirli taraftar için TRT'nin telefon numaraları

0 312 463 23 60
0 312 463 46 20


6 comments:

  1. Gürkut Gürsoy dedi ki...

    Mehmet Ali Ağca'yı arasaydın. O TRT de çok etkin. Gerekirse Meclis TV gece banttan verilir ama maçı canlı yayınlarlar. Ağca, bu konuda en etkin kişi. Yakında Haluk Kırcı'da aynı etkinliğe sahip olacak zira köşe yazarı olmuş. TRT bunları dinler.

  2. Gürkut Gürsoy dedi ki...

    Ha Mehmet Ali Ağca olaya el atmazsa o zaman uydudan Hotbird13 den Sportitalia,Arena Sport 1 ,NTV+ ve internetten Laola1 den canli izleye bilirsiniz...

  3. Bozkurt K.Yılmaz dedi ki...

    TRT yıllar önce uzatmaya giden basket macimizin sonunu yayinlamayip haberleri,ardından hava durumunu ardından gunun spor olaylarini yayinlamis ve macin sonucu hakkinda tek kelime etmemis bir kanaldir...

    ulkede degisime en fazla direnen kurumdur.

  4. aks111 dedi ki...

    beşiktaşın basket maçındada yaptılar aynı şeyi.geç girdiler maç yayınına.hep olan şeyler zaten.ama benim anlamadığım şey, artık trt 3 ün sağ üstünde trt spor yazıyor.ee bunun ne anlamı varki gene meclis veriliyor yine o bitene kadar yayın programı alt üst oluyor oraya spor yazsan ne olurki yani.tek başına kanal aç trt spor diye sadece spor ver orda trt 3 te de meclis yayınlanır.trt nin müziği var turizmi var 5i 6 sı her şeyi var bunu yapması çok mu zor.madem spora önem veriyorlar yapsınlar böyle bişey.demekki göstermelik önem sadece sağ üste trt spor yazdırınca önem verdik sanıyorlar herhalde.

  5. Unknown dedi ki...

    Verilen ilk telefon numarası yanlıştır.
    0 312 463 23 30
    0 312 463 23 31 aktif hat numaralarına
    ve 0 312 463 23 35 faks numarasına
    şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

  6. fatih dedi ki...

    trt yola geldi maçı trt türk'te vereceklerini açıkladılar. protesto eden bu konuyu gündeme getiren herkese teşekkürler.

Yorum Gönder