İ. Büyükşehir Belediyespor 0 - Fenerbahçe 1
STSL 27/11/2010



STSL 14. haftada Olimpiyat Stadı' nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor' a konuk olan Fenerbahçe, rakibini kaptan Alex' in ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

PAPAZIN ÇAYIRI: Lig lideri Trabzonspor' un Gaziantepspor deplasmanını kayıpsız geçmesiyle belalısı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısına üç puana mecbur olarak çıkan Fenerbahçe, bu kez amacına ulaştı. Rakibi ile Olimpiyat Stadı' nda oynadığı üç maçtan da puan çıkaramayan Fenerbahçe bu defa üç puanın sahibi olurken, Niang' ın penaltı kaçırdığı maçta galibiyete kaptan Alex' le uzandı.

3’ te İbrahim Akın' ın uzaktan şutunu Volkan çeldi.

7’ de Holmen boş pozisyonda topu kontrol edemeyince Fenerbahçe kalesi tehlikeyi atlattı.

9’ da Mahmut' un hatasında topu kapan Niang kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Hasagic' e nişanladı.

16' da Niang kale alanı önünde bomboş durumda kafa vuruşunu auta yollayarak, Fenerbahçe' yi ikinci defa golden etti.

20' de İbrahim Akın şansını bu defa yay civarından denedi.

33’ te Christian ceza alanı içinde Mahmut’ a izleyenleri şaşırtan bir baskı yaparak topu kaptı. Kaptığı topu olumlu bir pasla Mehmet Topuz’ a aktararak şaşkınlığın daha da büyümesine neden oldu. Mehmet Topuz’ un yerden ortasında Alex en doğru yerdeydi: 0-1

Sonrasında daha baskılı oynamaya başlayan Fenerbahçe, Alex ve Stoch' la rakip kaleyi yoklasa da başka gol olmadı ve ilk yarı Fenerbahçe’ nin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı herkes İstanbul Büyükşehir Belediyespor baskısını beklerken bu yarıya Fenerbahçe topa daha çok sahip olarak ve oyunu kontrolü altında tutarak başladı.

54’ te İbrahim Akın Volkan' la karşı karşıya kaldığı poziyonda çok kötü bir vuruş yaptı.

60' ta kullanılan kornerde Yobo topu altıpas içinde Hasagic'e nişanlarken, kendisini bu topraklardaki ilk golden etti.

65’ te maç başından itibaren Caner' in kanadından etkili gelen İstanbul Büyükşehir Belediyespor Holmen' le yine geldi, yine gole ulaşamadı.

72' de Aykut Kocaman maçın en arzulu en başarılı adamı olan Alex’ i bir defa daha yanına alıp sahaya Selçuk’ u gönderdi.

77' de Dia düşürülünce Fenerbahçe penaltı kazandı. Sarı-lacivertlilerin ayda yılda bir kazandığı bu atışa itiraz eden Ekrem, önce sarı peşi sıra kırmızı kart gördü. Sonrasında penaltı noktasına gelen Niang’ ın vuruşu kalecide kaldı.

81' de İbrahim Akın bir defa daha Volkanla karşı karşıya kaldığı pozisyonda gol vuruşu yapamayınca maçın yönü den belli oldu.

Hakem son düdüğü çaldığında Fenerbahçe bu sonuçla puanını 27 'ye çıkarırken, lider Trabzonspor'u 6 puan geriden takibe devam etti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Halis Özkahya, Erdinç Sezertam, Serkan Akarca

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Cihan, Serhat Akyüz (87 Ali Güzeldal), Mahmut, Ekrem, Zeki (74 İskender), Efe (57 Tevfik), Gökhan Süzen, Holmen, İbrahim Akın, Tum

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Caner, Mehmet Topuz, Gökay, Cristian, Stoch (71 Selçuk), Alex (72 Dia), Niang ( 90+1 Semih)

Gol: Alex

Kırmızı kart: Ekrem

Sarı kartlar: Holmen, Efe, Ekrem / Alex, Caner, Gökhan Gönül



0 comments:

Yorum Gönder