Fenerbahçe 4 - Eskişehirspor 2
STSL 06/11/2010



STSL 11. Hafta karşılaşmasında Eskişehirspor’ u konuk eden Fenerbahçe, rakibini Alex(p), Semih(2) ve Gökhan Gönül’ ün golleriyle 4-2 mağlup etti. Konuk ekibin golleri ise Sezer ve Serdar’ dan geldi.

PAPAZIN ÇAYIRI: Yeniden yapılanmaya başladığı sezona zor maçlarla başlayan ve artık kolay görünen maçlar mevsimine giren Fenerbahçe, herkesin ağzını sulandıran serinin ilk halkası için sahaya çıkarken Özer Hurmacı ve Niang’ ın sakatlıkları sayılmazsa saha ve iklim koşulları oldukça müsaitti.

Sadece formasına değil ruhuna da hasta olduğumuz Eskişehirspor, İstanbuldaki maça kendisi de hasta olarak geldi. Sabık Maliye Bakanından bu yana kötüye giden bir rahatsızlık bu. Es-Es bandosu ve dinleyenlerinin şarkılardan fazlasını yapması gerek. Teknik direktörleri bir takım 'hatırlı insan'ı kıramayan Bülent Uygun ve futbol piyasasında yenilecek nice ekmekler olduğunu da farkeden Ümit Karan.

3’ te ligimizde nadirattan sayılan bir şey oldu: Pele’ nin topu kolunda taşımasına hakem, penaltı, dedi. Üstelik penaltı Fenerbahçe lehine. Alex klas kullandı penaltıyı: 1-0

7’ de Fenerbahçe inanılmaz geldi. Hızlı ve yerinde paslarla rakip oyuncular daha ne olduğunu anlayamadan Mehmet Topuz sağdan ortasında Semih yakın mesafede dokundu ama vuruşunu Ivesa son anda kornere çeldi.

Oysa buna çok benzeyen bir pozisyonda bir 'altı kasım eskisi' nde Serhat ağları görmüştü.

9’ da Pele kendini affettirmek için vurdu ama Volkan sağ alt köşeye giden topun ağlara kavuşmasına izin vermedi.

13’ te Eskişehirspor, Serdarla soldan geldi: Serdar’ ın Lugano’ yu geçtikten sonra yaptığı ortaya Batuhan iyi vurdu, Volkan iyi çıkardı, Sezer iyi tamamladı: 1-1

Oysa trübünler erken golle ve sonrasındaki atak fulbola bakarak 'kulakların çınlasın!..' tezahüratına hazırlanmaya başlamıştı.

18’ de Gökhan Gönül, Alex’ in derin pasında defansın arkasına sarktı. Ortası 'iki sıfır beşlik kaleci' Ivesa’ nın ulaşamayacağı kadar uzak, Semih kafayı vuracak kadar yakındı: 2-1

20’ de Stoch, transferini duyunca neden bayram ettiğimizi gösterircesine soldan geldi. Ortasında Gökhan Gönül’ ün kafası az farkla dışarı gitti.

32’ de son zamanlardaki oyunuyla sevgimizi değilse de saygımızı kazanan Emre sakatlandı. Onsuz bir orta saha nasıl olacak sorusuna olası bir cevap için fırsat.

41’ de Mehmet Topuz uzaktan iyi vurdu. Ivesa’ nın dokunduğu top yan direkten geri geldi.

45+1’ de Gökhan Gönül sağdan geldi. Kenara kaçan Semih’ e topu aktardı. Semih’ in ortası savunmadan döndü. Gökhan Gönül önüne düşen topa insafsızca vurdu: 3-1

İlk yarı böylece bitti.

Takımlar ikinci yarıya Lugano ve Sezer’ i daha iyi sevişsinler diye boş bir odaya kapatarak çıktı. Lugano yüzünden Stoch çıktı, Bilica girdi.

46’ da daha dakikası dolmadan ıskaladı Bilica. Ama bu ıskayı Batuhan da beklemiyor olmalı ki, vuruşu yeterince iyi olmadı.

51’ de Alex, Gökhan Gönül’ ün getirip önüne bıraktığı topta gelişine vurdu ama Ivesa doğru yerdeydi.

65’ te sağdan yapılan ortayı Bilica bir defa daha ıskaladı. Hemen arkasındaki Serdar bu hediyesine golle teşekkür etti: 3-2

72’ de Alex şut için önüni bir türlü açamadı ama top bir şekilde sağdaki Gökhan Gönül’ e gitti. Onun kale içine yerden yaptığı ortaya Semih dokundu: 4-2.

81’ de Beşiktaş’ ın eski G7’ ı, Alex’ ten bir kaç gömlek üstün Tello oyuna girdi.

87’ de Mehmet Topuz çalımlarla ceza sahasına girdi ancak Ivesa' yı da geçen Mehmet Topuz’ un açısı artık oldukça dardı.

89' Dia slalomunu golle sonuçlandıramadı: çalımlarla Eskişehir ceza sahasına giren Dia topu doğru köşeye bıraktı ama isabet ettiremedi.

Maç da Fenerbahçe’ nin 4-2 üsütünlüğü ile sona erdi.

Yazınn başında bahsi geçen mevsimin ilk maçından istediğini alarak ayrılan Fenerbahçe o maçların belki de en zorlusuna çıkacağı Gaziantepspor karşısında hem Emre hem de Luganosuz olacak.

Nasıl derler, şampiyon olacaksan her türlü kazanmalısın.

Büyüksen de..

FENERBAHÇE: 4 - ESKİŞEHİRSPOR: 2

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bünyamin Gezer, Volkan Narinç, Asım Yusuf Öz

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner,
Mehmet Topuz, Cristian, Emre (32 Kazım), Stoch (46 Bilica), Alex, Semih (82 Dia)

Eskişehirspor: Ivesa, Koray, Sadıgov, Nadareviç, Volkan, Serdar, Pele (46 Doğa), Bülent, Erkan (81 Tello), Sezer, Batuhan (65 Adem)

Goller:Alex (p), Semih(2), Gökhan Gönül / Sezer, Serdar

Kırmızı Kartlar: Lugano / Sezer (

Sarı Kartlar: Lugano, Kazım / Koray, Sezer


1 comments:

  1. Valthord dedi ki...

    gökhan gönül bu maçın tartışmasız yıldızıydı da, mehmet topuz artık bu sezonki performansıyla hani şu her sohbette bize lazım dediğimiz "emre'nin sağ ayaklısı" oldu çıktı.

    ah bir de kaç aydır sahada ne yaptığı belirsiz cristian'ı oynatmak uğruna adeta "ben orta saha oyuncusuyum" diye bas bas bağıran şu adamı sağ kanada hapsetmeseler.

Yorum Gönder