Fenerbahçe 5 - Bucaspor 2
STSL 22/11/2010



STSL’ de 13. haftanın kapanış maçında Bucaspor’ u Sükrü Saracoğlu Stadı’nda ağırlayan Fenerbahçe, rakibini Alex(3), Niang ve Semih’ in golleriyle 5-2 mağlup etti. Konuk ekibin golleri ise Manucho ve Musa’ dan geldi.

PAPAZIN ÇAYIRI: Geçen hafta alınan Gaziantepspor mağlubiyeti sonrası lige tutunabilmek için 'bir defa daha' seri galibiyet hayali kuran Fenerbahçe, işleri henüz yoluna koyamamış İzmir temsilcisi Bucaspor karşısına çıkarken herkes galibiyetten daha çok ligde atılacak 3000. golü merak ediyordu.

Bilica yok, sakatlığı geçen Niang Semih’ i ait olduğu yere (!) yollamış, Brezilya-Arjantin hazırlık maçının yıldızlarından Andre Santos sol bekte, Gökay Cristian’ ın yanında orta sahada, Mehmet Topuz Gökhan’ ın önünü açmak için sağ kanatta...

Fenerbahçe maça 1-0 başladı. Henüz 34. saniyede Mehmet Topuz’ un verdiği pasta ceza sahası içinde topla buluşan Cristian, topu boş durumdaki Alex’ e verdi. Ulu Alex sol ayağıyla gelişine yarım vole vurdu: 1-0

Bu golle Fenerbahçe’ nin lig tarihindeki 3000. golüne imza atan Alex, vefasızlıktan değilse de unutuluştan nasibini imkansız hale getirdi. Maç bence bu skorla bitebilir.

13’ te Alex benimle aynı fikirde olmadığını söyledi. Üç bin birinci golü de attı: Gökhan’ ın ortasında kaleci Fernandes’ in uzaklaştırmaya çalıştığı top uygun pozisyondaki Niang’ ın önünde kaldı. Ama o kaleye vurmak yerine topu daha müsait durumdaki Alex’ e bıraktı. Ulu Alex de topu sol köşeden ağlara gönderdi: 2-0.

23’ te Gökhan’ ın sağ kanattan yaptığı ortada Ulu Alex, Bucaspor savunması arasından yükselerek kafayı vurdu: 3-0

Bu golün peşi sıra Fenerbahçe, 'kulakların çınlasın' tezahüratına daha da hazır hale gelen seyirciye inat duruverdi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Bucaspor gole çok yaklaştı. İlk yarı boyunca Andre Santos’ un ihmal ettiği yerden yani kendilerine göre sağ kanattan geldi Mendy. Ceza alanına girip ortaladı. Altıpas önünde bomboş pozisyonda kale yerine Volkan’ ın ayaklarını bulan Manucho takımını bir golden etti.

İlk yarı Fenerbahçenin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya her zaman olduğu gibi rakip iyi başladı. Bu gelenek hale dönüşen başlangıcı yenilen bir golle süsleyememek ise biraz şanstı.

47’ de Mendy’ nin şutu direkten geri geldi. Dönen topa bir daha vurmak isteyen Mendy, Manucho ile çarpışınca Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

65’ te ikinci yarının başından itibaren Fenerbahçe kalesine etkili gelmeye başlayan ve net pozisyonlar yakalayan Bucaspor, aradığı golü Manucho ile buldu. Ali Güneş’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde iyi yükselen Manucho düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 3-1.

Rehavet'in de dediği gibi bu gol 'bağıra bağıra' gelmişti.

Neredeyse otuz dakika rakibin gelişlerine çözüm bulmayı reddeden Aykut Kocaman ilk olarak gereksiz ve yanlış Stoch-Dia değişikliği, peşi sıra 75. dakikada sahanın en iyisi Alex’ i oyundan alınca benden ilk kötü sözü de işitmiş oldu. Neden Aykut Kocaman? Neden?

81’ de Dia' nın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Kara Yılan, Semih ile paslaştıktan sonra düzgün bir vuruşla akşamın en güzel golünü attı: 4-1.

86’ da Dia ve Niang' ın paslaşmaları sonucunda ceza sahası içinde topla buluşan Semih, sol alt köşeye iyi vurdu: 5-1.

88’ de Musa Fenerbahçe defansının arkasında buluştuğu topu ağlara yollayarak maçın henüz bitmediğini söyledi: 5-2.

Kalan sürede iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, Fenerbahçe sahadan 5-2’lik skorla galip ayrıldı.

FENERBAHÇE: 5 - BUCASPOR: 2

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Selçuk Kaya, Mustafa Sönmez

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Bekir, Andre Santos, Mehmet Topuz, Gökay, Cristian, Stoch (72 Dia), Alex (76 Semih), Niang (87 Gökhan Ünal)

Bucaspor: Carlos Fernandes, Serkan (32 Ali Güneş), Ediz, Koray, Mulemo, Musa, Leko, Erkan (64 Dahmane), Sercan (32 İbrahim), Mendy, Alberto Manucho

Goller: Alex (3), Niang, Semih / Alberto Manucho, Musa

Sarı kartlar: Gökhan / Ali Güneş, Erkan, Mulemo, Ediz


0 comments:

Yorum Gönder