Gaziantepspor 2 - Fenerbahçe 1
STSL 13/11/2010



NTVSPOR - GÖKHAN KARATAŞ
Galatasaray ve Bursaspor beraberliklerinin ardından Eskişehirspor'u mağlup eden Fenerbahçe, zorlu Gaziantep deplasmanından eli boş ayrıldı: 2-1. Bursaspor'un Trabzonspor'a mağlup olmasının avantajıyla sahaya çıkan konuk ekip, son çeyrekte büyük bir şok yaşadı. "100'ler Kulübü"ne adını yazdıran Alex'in golü galibiyet için yeterli olmadı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, kırmızı kart cezalısı Lugano'nun yerine Bekir'e, sakat Emre Belözoğlu'nun yerine Cristian'a forma şansı verdi. Sarı-lacivertli takımın sağ kanadında ise Dia-Kazım değişikliği oldu. Son haftaların formda ismi Semih Şentürk, yine gol ümidi olarak 11'deki yerini aldı.

Sarı-lacivertli takımın 5. dakikada kazandığı serbest vuruşu Alex kullandı. Arka direğe yapılan ortaya çizgi üzerinde Semih, kafayı vurdu. Yan direğe çarpan top auta gitti.

18. dakikada Alex-Semih-Stoch üçgeninde gerçekleşen paslaşma golle sonuçlandı. Semih, Alex'ten aldığı şık pası Stoch'a aktardı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı bekletmeden kale önüne çevirdi. Penaltı noktası üzerindeki Alex, düzgün ve sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. Tabeleyi 0-1 olarak değiştiren kaptan, bu golle ligde 100 gole ulaştı. 2004'ten beri Fenerbahçe forması giyen Brezilyalı yıldız, 'dalya' derken, hepsi Fenerbahçe'de olmak üzere 100 gol atan ilk yabancı futbolcu unvanına kazandı.

Golden sadece 3 dakika sonra Gaziantepspor, beraberliğe çok yaklaştı. Olcan uzaktan şansını denedi, Volkan'ın parmaklarının ucuyla dokunabilidği top üst direkten döndü.

Dakikalar 27'yi gösterdiğinde ise Kamil Ocak Stadı'na gelen taraftarlar iki güzel hareket izledi. Volkan, Ivan de Souza'nın uzak mesafeden müthiş şutunu aynı güzellikte kurtardı.

38. dakikada Gaziantespor, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Julio Cesar'ın yokluğunda topun başına geçen Ivan de Souza'nun vuruşu barajda kaldı. Önemli bir şanstan yararlanamayan konuk ekip, soyunma odasına 1-0 mağlup gitti.

Aynı 11'lerle sahaya çıkan iki ekip, ikinci 45'e tutuk başladı. 52. dakikada Jorginho, sağdan ceza alanına girerken yerde kaldı. Hakem Tolga Özkalfa, oyunu devam ettirdi. Jorginho, iki dakika sonrasında ise uzaktan kaleyi yokladı. Günün başarılı isimlerinden Volkan, bir kez daha gole izin vermedi.

Fenerbahçe, 58. dakikada ikinci gole yaklaştı. Ceza sahası içinde Dani'nin uzaklaştırmak istediği top, Semih'in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşu az farkla dışarı gitti.

Oyuna ilk müdahale Gaziantepspor'dan geldi. 62. dakikada Tolunay Kafkas, Ahmet Arı'nın yerine Beto'yu sahaya sürdü. Bu değişiklikle Sosa sağda görev alırken, Beto en uca geçti. Kocaman ise karşı hamle olarak Kazım ve Stoch'un kanatlarını değiştirdi. Kafkas, 10 kişi kalmamak için 73. dakikada bir değişiklik daha yaptı. Sarı kartı olan Yalçın, yerini Emre Güngör'e bıraktı.

Aykut Kocaman, Kafkas'ın iki hamlesine 75. dakikada yanıt verdi. Ağır kaldığı gözlenen Semih'in yerine kalan dakiklarda Dia mücadele etti. Oyuna girer girmez pozisyona giren Dia, Kazım'ın topuk pasını bekletmeden ceza sahasına ortaladı. iyi yer tutan savunma, Stoch'a gol şansı tanımadı.

Önemli bir pozisyondan yararlanamayan Fenerbahçe, 78. dakikada Serdar Kurtuluş'un skora denge getirmesini engelleyemedi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Serdar, Stoch'u çalımladıktan sonra müthiş vurdu. Savunmayı ve Volkan'ı geçen top filelerle buluştu: 1-1.

84. dakikada ise Olcan, Gaziantepspor'u öne geçiren golü kaydetti. Ceza sahası çizgisi üzerinde topu kontrol eden Olcan, Volkan'ı çalımladıktan sonra düzgün bir vuruşla skoru 2-1'e getirdi.

Fenerbahçe'de Niang, 86. dakikada Kazım'ın yerine oyuna girdi. 90+2'de ceza sahasında topla buluşan Alex, köşeyi iyi gördü. Kaleci Karcemarskars, son anda golü önledi. Bu pozisyondan sonuç çıkmayınca, sarı-lacivertliler sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Ligde bu sezon şampiyonluk yarışı içindeki takımlara mağlup olan Gaziantepspor, bu galibiyetle sahasında 10 maç sonra 3 puan sevinci yaşadı ve Fenerbahçe karşısında sahasındaki yenilmezlik serisini 3 maça çıkardı.

GAZİANTEPSPOR: 2 - FENERBAHÇE: 1
Stat: Kamil Ocak

Hakemler: Tolga Özkalfa, M.Şahan Yılmaz, Nihat Mızrak
Gaziantepspor: Karcemarskas, Yalçın (Dk. 72 Emre Güngör), Murat, Ivan De Souza, Ahmet Arı (Dk. 63 Beto), Jorginho, Dany Nounkeu, Serdar, Ismael Sosa, Olcan, Orhan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Yobo, Bekir İrtegün, Kazım (Dk. 85 Niang), Alex, Stoch, Baroni, Semih Şentürk (Dk. 75 Issiar Dia), Mehmet Topuz, Gökhan Gönül, Caner Erkin
Goller: Dk. 18 Alex (Fenerbahçe), Dk. 78 Serdar Kurtuluş, Dk. 85 Olcan (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 35 Bekir İrtegün, Dk. 66 Alex, Stoch (Fenerbahçe), Dk. 53 Serdar Kurtuluş, Dk. 62 Orhan Gülle, Dk. 70 Yalçın (Gaziantepspor)


0 comments:

Yorum Gönder