2010-11 Sezonu Fenerbahçe'nin En Güzel Golleri



Liste yapmak riskli iş, özellikle Türkiye'de. Her cümlenin başına "bence" yazmanız lazım. Yoksa gelip "şu şu listede yok arkadaş, bu nasıl iş?" diyebilirler. Sıralamayı beğenmeyen de çıkabilir tabii, "bu mu 1 numara birader?" Daha önce liste yapmışlığımız var, sırf keyfim istedi diye bu riski almaya karar verdim, liste yaptım. Gerçi bu listeden ben bile tam emin olamadım ya, ileride gelip soran olursa "insanlar büyüdükçe olgunlaşır, o aralar öyle düşünüyormuşum" derim. Haftaya gelip sorsanız bile yaparım. 2010-11 sezonunda Fenerbahçe'nin ligde attığı en güzel golleri sıraladım. Bu arada biraz önce geyik yapıyordum, hazır konuşacak transfer de yokken yorumlara kendi listeye alacağınız golü yazsanız, hatta kendi listesini yapsanız şahane olur.

10) 17. Hafta Fenerbahçe - Sivasspor ('77 Alex)
Muazzam falsolu frikik, kaleci topun gittiği yeri görüp atlıyor vaktinde ama yapacak bir şeyi yok. Barajın üstünden geçtikten sonra kıvrılıp ağları vuruyor.


9) 34. Hafta Sivasspor - Fenerbahçe ('51 Alex)
Yine Sivas'a frikik golü. Bu sefer top resmen 90'a gidiyor. Kaleci biraz acemi ama topun gittiği yer mükemmel. Ağları temizliyor.


8) 13. Hafta Fenerbahçe - Bucaspor ('1 Alex)
Gol asisti Cristian'a ait olsa da bu gole "hazırlanışı da atılışı da" geyiği iyi gider. Yalnız Alex'in topa vuruşu muhteşem, gelişine yakalarsa affetmiyor Alex başkan.


7) 6. Hafta Kasımpaşa - Fenerbahçe ('21 Emre)
Alex'lerin arasından sıyrılan Emre ceza alanı önünden kaleyi görüyor ve kendisine göre sol üst köşeye eliyle koymuş gibi bırakıyor topu. Böyle bir gol atabilen bir oyuncu neden sezonu 4 golle kapatır arkadaş?


6) 12. Hafta Gaziantepspor - Fenerbahçe ('18 Alex)
Yine Alex, yine gelişine. Top biraz arkasına düşüyor ama Alex için fark etmiyor, ayağını ayarlayıp kurtarması imkansız vuruşu yapıyor yine.

5) 26. Hafta Galatasaray - Fenerbahçe ('87 Alex)
Liste Alex'in golleri listesine dönüştü. Bu sezon Alex'in en fazla kafa golü attığı sezon oldu, hepsi de güzel. Galatasaray'a attığı ayrı güzeldi yalnız. Golü izlerken havada birkaç saniye asılı kaldığını düşünüyorsunuz, belki kalıyor. Top kafasına temas ettiği an kaleci dahil herkes biliyor nereye gideceğini ama öyle bir vuruyor ki bilgisayar oyununda topun gidişini mouse ile yönlendiriyormuş gibi, yan filenin içine oturuyor. Sezonun en güzel kafa golü.


4) 30. Hafta Bucaspor - Fenerbahçe ('74 Güiza)
Bu sezon attığı tek golle listeye giren Güiza kalitesini konuşturmuş. Golün önemi falan değil de orta sahada atılan uzun top ve top yere düşmeden yapılan vuruş mükemmel. Bu golü daha da güzelleştiren sevinç sırasında tribünden uçarak sahaya inen taraftar.


3) 19. Hafta Fenerbahçe - Trabzonspor ('23 Niang)
Bu golün gelişimi, ortası falan güzel de gol vuruşunu ayrı bir yere koymak lazım. Kalecinin hiç şansı yok, hiçbir kaleci topun oraya gideceğini hesap etmez. Bilardocu gibi topun açısını 20 derece değiştiriyor, arka direğin içine bırakıyor. Muhtemeşem gol vuruşu, bu sezon ceza alanı içi gollerinin en güzeli.


2) 30. Hafta Bucaspor - Fenerbahçe ('17 Emre)
Listede aynı maçtan 2. gol, hatta bu maçtan Alex'in kafa golü de listeye girmeye adaydı. Bunu diğerlerinin üzerine koymamın sebebi vuruşun Tsubasa'nın ünlü kartal vuruşu olması. Çizgi filmde izlediğimiz bu stil burada görüldüğü üzere gerçek hayatta da olabiliyormuş, top sert gidip kaleciyi aşınca birden inişe geçiyor, hızından da bir şey kaybetmiyor. Gidip köşeden gol oluyor.



1) 18. Hafta Antalyaspor - Fenerbahçe ('41 Gökhan)
En güzel goller listesi başlığını görünce bir numarayı tahmin etmiştir zaten herkes. Böyle orta sahadan alıp yardırıp gidilerek atılan gollere zaafımız var en güzel goller listelerinde Maradona'nın golünü izlediğimizden beri. Hani orta sahada alıp yardırmasa, iki üç oyuncuyu birbirine tokuşturmasa bile aşırtma vuruş listeye sokmaya yeter ama başından sonuna her hareketiyle 1 numaralı gol sağ bekimizin golü oluyor. Alex'in gollerini bile solluyor.




2 comments:

  1. Lord Ricko Joel dedi ki...

    bana göre atılan tüm goller çok güzel, bu liste de pek güzel tabii ama aklıma bir çırpıda gelen (bu liste haricindeki) birkaç golü sayacak olursam;
    niang (buca)
    stoch (ibb)
    emre (konya)
    lugano (gençler)

  2. msmxcom dedi ki...

    alexin ankaragücü maçında kendisi adına attığı 5. gol ve beşiktaş maçında rüştüyü geçip sıfırdan attığı gol de aklıma ilk gelenler arasında

Yorum Gönder