Konyaspor 1 - Fenerbahçe 4
STSL 18/10/2010



Fenerbahçe STSL 8. haftanın kapanış maçında Konyaspor’ u deplasmanda E. Belözoğlu, Semih, Stoch ve Lugano’ nun golleriyle 4-1 yenerek üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Konyasporun golünü ise Grajciar attı.

PAPAZIN ÇAYIRI: Bir zamanlar bir lig varmış. Bu lig ülkeyi kapsıyor olsa da hep aynı şehrin üç takımından birinin şampiyon olduğu bir ligmiş. Diğer ikisinin kaybettiği haftalarda üçüncü takım galip gelirse dokuz puan kazanırmış.

Oysa bizim ligimizde, bu takımlara çok benzeyen üç takımdan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ ın mağlup olduğu haftada farkı açmak için değil zirveden uzaklaşmamak için çıktı sahaya.

Ev sahibi Konyaspor ise geçen yedi haftada üç beraberlik ve bir galibiyet almış. Alınan üç mağlubiyete rağmen ligin en az pozisyon veren takımlarından biri. Yine de Aymansız bir Ziya Doğan takımının hep bir şeyi eksik.

5’ te Alex olsaydı gol olurdu. Stoch' un soldan getirdiği topta, Alex'in görevini üstlenen Özer, ceza sahasında topu defansa nişanladı.

8' de Lietava 'nın şutu, Yobo' nun bacak arasından geçip eline çarpıyor. Penaltı olması gerek miyor mu?

11' de serbest vuruşta Adnan Göngör' ün köşeye giden kafa vuruşunu Volkan ‘spektaküler’ kurtardı.

14’ te Özer sakatlandı. Artık Semih Alex gibi.

19' da ceza alanı içinde Basem Abbas’ ın ayağı Dia için tehlikeli olunca kazanılan endirekt vuruşta Emre direğe takıldı.

24’ te kendisine duvar olan Semihle paslaşan Stoch rakibinden sıyrılıp kaleciyle karşı karıya kalsa da Orkun gole izin vermedi.

26’ da Semihve Stoch' un yapamadığını, Niang ve Emre yapıverdi: 0-1

31' de Konyaspor gol olmasa yazık olacak kadar iyi geldi. Zaten yazık da olmadı: Soldan Ramazan' ın ortasını kale alanı önünde Lietava bekletmeden biraz gerideki Grajciar' ın önüne bıraktı, o da yerden düzgün ve sert vurdu: 1-1

34’ te sağdan rakip ceza alanına akan Dia topu boş durumdaki Semih’ in önüne bıraktı. Niang’ tan dönen top Semih için asist oldu: 1- 2

43' te Stoch kendisine bir defa daha duvar olan Semih' le girdiği verkaçta, bu kez uzak köşeyi gördü: 1-3

Ve ilk yarı Fenerbahçenin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Ziya Doğan ikinci yarıya değişik başladı: İki beki; Ramazan ve Hakan Aslantaş'ı çıkarıp, Montano ve Klein' i alarak gol için hamle yaptı.

49' da belki de bu yüzden Lietava Volkanla karşı karşıya. Ama Volkan topa harika uzandı.

51’ de Lietava ceza alanı dışı sağ çaprazından yaptığı sert vuruşu kaleci Volkan son anda kornere tokatladı.

64’ te Emre' nin sağdan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası üzerinde Lugano sadece dokundu, top sol köşeden ağlara gitti: 1- 4

66’ da Adnan' ın ceza alanı içinden dışarıya çevirdiği topa sağ çaprazda Emre Toraman sert vurdu, kale doğru giden top takım arkadaşı Lietava' ya çarptı ve Gökhan Gönül’ ün Volkan’ ı geçen bir topu daha çizgiden çevirmesine gerek kalmadı.

Konyaspor bu son çabadan da sonuç alamayınca her iki takım da daha maçın bitmesini beklemeden önlerinde maçlara bakmaya başladılar.

Bir tek son çeyrek saat için Dia’ nın yerine Gökay oyuna dahil oldu.

Maç Fenerbahçenin 4-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Üst üste üçüncü galibiyet ve sekiz haftada atılan 24 gol ve takım giderek daha hızlı oynuyor ama ligin en iyi kalecisinin en iyi defansıyla beraber bir çuval gol yemesinin de çaresine bakmak gerek.

KONYASPOR: 1 - FENERBAHÇE: 4

Stat: Konya Atatürk

Hakemler: Abdullah Yılmaz, Gökhan Memişoğlu, Serkan Malkoç

Konyaspor:
Orkun, Basem Abbas, Emre Toraman, Kere, Ramazan (46 Montano), Burak (63 Erdal) Veli, Grajciar, Hakan (46 Klein), Adnan, Lietava

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Caner, Özer (14 Semih), Emre Belözoğlu, Mehmet, Stoch, Dia (76 Gökay), Niang (67 Santos)

Goller: Grajciar / Emre Belözoğlu, Semih, Stoch, Lugano (Lugano'nun golü resmi kayıtlara göre Emre tarafından atılmıştı http://papazincayiri.blogspot.com/2011/02/luganonun-kac-golu-var.html)

Sarı kartlar: Lietava, Emre Toraman, Burak, Basem Abbas / Caner, Lugano



2 comments:

  1. Sıradanbirblog dedi ki...

    Bu tüm Fenerbahçelilerin okuduğu değerli bir blog. İstanbul'da değilim, maçları izleyemiyorum ve herhangi bir taraftar grubu ile bağlantım yok.
    Ama Galatasaray maçında genç savaşçımız Özer'e en iyi biçimde geçmiş olsun dilemeye davet ediyorum Fenerbahçe taraftarını. Bu bloğun yazarınıda bu konuda bir yazı kaleme almaya davet ediyorum.
    Çünkü Özer oynadığı heran Fenerbahçe için çalıştı. Şansız olabilir ama Fenerbahçe taraftarı onun takımına duyduğu sevgiyi fark etti.

  2. linguisticsfc dedi ki...

    @1 entry-nick

Yorum Gönder