Fotopapaz - Niang ve Diğerleri



Thomas Doll'un bağıra çağıra, hoplayıp zıplayarak protesto ettiği faul. Koşan oyuncunun bacağına gelip yandan bacağınızla vurursanız düşer, fizik kuralı. Buna bile çıldırıyorsa maç sonundaki hakem şikayeti ne kadar inandırıcı?


Çekirdekçi futbolcu istemiyoruz!


Lig tv komedi dans ikilisinin "Niang çok da net vuramadı kafayı, şans da lazım golcüye" dediği pozisyon. Niang uçarak yaklaştığı topa "çok net" dünyanın kaç bucak olduğunu gösterirken.


Koşmayan Alex topa basıp kapmadan hemen önce. Birazdan topu çalacak, soldaki Niang'ın önüne yuvarlayacak, Niang da şovunu yapıp elin adamına golü yazdıracak.


Dakika 75'te 2-0 önde olan takımın taraftarı eveleyip geveleyen defans oyuncuları ve kalecisini yüksek sesle ıslıklarken.


Niang golün resmi asistçisi ve sahibine "Abi bak şimdi, sen ofsayttın, arkadan da bu Gökhan geliyor, attım ben de o tarafa, aferin iyi koştunuz" şeklinde yarattığı golü açıklarken.

Ayağına sağlık Niang başkan.


13 comments:

  1. Sıradanbirblog dedi ki...

    Fotoğraflar güzel olmuş. Ama gerçekten Alex'in koştuğundan eminmisin. Fenerbahçe ön alanda takıma baskı yaparak rakip takım atağa çıkarken top kapmada en başarısız takım. Top kapmadığı gibi rakip defans ve orta alının oyunu geriden rahat kurmasına fırsat veriyor. Sence bunda Alex'in him sorumluluğu yok. İyi yaptığı herşeye canımız kurban. Başımızın tacı ama yapmadıkları asla konuşulamazmı. Yani ya siyah ya beyaz mıdır. Hem o hem o olamazmı?
    Sevgiler.

  2. PVH dedi ki...

    Bu sorulari gecen ay Alex en cok konusulan konuyken kendimce cevap vermistim. Su iki yazi tam olarak bu konuyla ilgili

    1) http://papazincayiri.blogspot.com/2010/08/pres-yapmayan-oyun-kurucu.html

    2) http://papazincayiri.blogspot.com/2010/09/alex-bask-yapmadgndan-cok-gol-yiyoruz.html

  3. benden bu kadar dedi ki...

    @sıradan biri

    http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=20391268

    ben de burada bişiler söyledim okumaya vaktin olursa.

    alex 90 dakika sahadeyken kazanıyoruz, yokken sıkıntı yaşıyoruz. bunun sebebini biz bazen göremeyiz, ama elimizdeki bilgi bu. zaten bu sistem ya hızla alex'i dışlayacak ya da alex'i de daha iyi oynamaya itecektir. daha yazardım ama bruncha gitmem lazım. hah hah hah!

  4. baldur dedi ki...

    niang'ın golündeki mevzuyu iyi yakalamışsınız. sıfırdan orta yapılıyor niang vuruyor gol atıyor, 2 tane saçma spiker 2 saat niang vurdu mu yoksa top kafasını mı sıyırdı, golü bilerek mi attı yoksa bilmeyerek mi attı diye tartıştılar ya.

  5. ben buradayim dedi ki...

    Eğer Fenerbahçe'ye transfer olan bir kaleci açık açık ''Biz en çok Alex'ten çekiniyorduk'' diyebiliyorsa (tabii sadece kendi takımından bahsederken, ayrıca diğer takımlar için de bunun geçerli olduğuna inananlardanım) bir de olaya bu açıdan bakmak gerekir.
    Yok koşmuyor, yok yürümüyor bile, yok sadece seyrediyor, yok ayak bile uzatmıyor...
    Ama karşı takım oyuncularının en çok tırstıkları futbolcu gene de Alex de Souza.

  6. Okechukwu dedi ki...

    istatistiklerini sağır sultanların bile duyduğu adamın o kadar gol ve gol pasını koşmadan yapması imkan ihtimal dahilinde değil fenerbahçeli kardeşlerim. emre ya da tuncay kadar koşmadığı ortada ama aynı iki topçunun 4 bileğini toplasan Alex'in sol bileği kadar etmeyeceği de gün gibi açık. Hal böyle iken bu tartışma çok manasız. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa maçının son dakikasında Alex'in kapıp Niang'ın kafasına kondurduğu top için ÖÜ " Kasımpaşa o kadar kötü bir takım ki, Alex bile top kaptı..." mealinde şeyler zırvalamıştı, henüz okumadım maç yazısını ama muhtemel bugün de Niang'ın golü öncesi kaptanın kaptığı topu görmezden gelecektir. ÖÜ ve benzerlerinin saplantısını alıp kabul etmeyin üzerinize ne olur...

    Son olarak... Alex’in koşmadığını söyleyenler PSV maçında Anelka’nın ortasına kafa ile attığı gol (bu golde Anelka’ya ilk pası kendi yarı sahasından verdi), mücadele etmediğini söyleyenler ise İnönü deplasmanında attığı şu golü izlesinler lütfen…

    http://www.vidyotup.com/video/10599/Be%C5%9Fikta%C5%9F–Fenerbah%C3%A7e-Alexde-Souzan%C4%B1n-Gol%C3%BC

  7. tofi dedi ki...

    the most unliked person on this blog is injured now. sevininin diyorum!!

  8. wildbunch dedi ki...

    Alex'in Drogba, Viera vs gibi deli gibi koşturup, tüm sahada pres yapmasını beklerseniz, takımda olmayan akla sahip tek adamı tüketirsiniz. Hücumu hızla açabilen,tek topu en iyi oynayan,basit oynayan,radarı varmış gibi her yeri bakmadan gören, yaratan, üreten, bunu tesadüfen değil kafasıyla yapan tek adamı fiziksel mücadele içinde harcamaya hakkı yoktur bir takımın ve teknik direktörün. Alex zaten varlığıyla rakibi terdigin edip, en az 2 oyuncusunun görevlerini kısıtlamasına, defansif ağırlıklı oynamasına (TR'de iki işi de aynı anda yapacak orta saha yok denecek kadar az) sebep oluyor. Yani takım savunmasına katkısını fazlasıyla yapıyor. 2010 devrinde, 10 topçudan 1'ini serbest bırakma, fiziksel yıpranmadan uzak tutma lüksünüz var. Hatta şart güzel oyun için. Esas sorun geriye kalanların işini ne kadar iyi ve doğru yapabildiği, ne kadar koştuğudur.

    Fb'de bunu yapamayanlar var. Fb'de birlikte oynama becerisi eksikliği var. Bir kısmı yeni isimler olması bir kısmı da öğrenilenleri kaybetmeleri.

    Dikkatten kaçtığına eminim ama GB maçındaki Alex beni yıktı. Dönem dönem kötü olduğu, silik kaldığı maçlar yaşadık. Ama asla iyiyken-üretirken-skor değiştirirken bu kadar çok yanlış pas attığını, pası atarken tereddüt ettiğini ve gerildiğini görmedim. Aykut Kocaman'ın saçma sapan güç savaşı onda ve takım arkadaşlarında tahminimden fazla hasar yaratmış. Takım onunla oynamayı unutmuş.

  9. PVH dedi ki...

    tofi, Selcuk'tan mi bahsediyorsun? Ne alakasi var?

    http://papazincayiri.blogspot.com/2010/09/mehmet-topuz-yerine-ozer.html

    Daha gecen hafta yazmisiz orta sahada Selcuk oynamali diye. Surekli Selcuk hakkinda mi yaziyoruz bu blogda? Nereden cikti bu? Var mi iddianizi destekleyecek bir kanit. Kaldi ki dogru olsa bile hicbir futbolcunun sakatligina sevinecek kadar suursuzlasmadik.

  10. tofi dedi ki...

    @PHV evet ondan bahsettim, arşive girip tek tek bakamam, takip ediyorum, beğenilmiyor, günah keçisi. maça gidip, yerinde izleseniz, ne kadar cok koştuğunu, mücadeleyi hiç bir maçta bırakmadığını görecek herkes, ama nedense ondan bir emre olması isteniyor. ayrica sakatanması da 100% onun suçu, gereksizce atladı o topa, birak adam gitsin yarı saha çizgisinde ne yapacaktı ki

  11. PVH dedi ki...

    Yukarida sagda arama kutusu var, Selcuk yazinca cikiyor yazilar. Simdi yazdim aradim, iki sayfa baktim ve Selcuk hakkinda en olumsuz yazi Kayserispor maci, onda da Selcuk degil onu stoper oynatan hocasi elestirilmis.

    Birincisi yazdiginin anlami "Selcuk'a kafayi takmistiniz, sakatlandi kurtuldunuz." Bir seyin gunah kecisi falan ilan edilmis degil. Ne zaman etmisiz bunu gosterin. Eger gosteremiyorsaniz boyle agir suclamalar yapmayin. Burada 2.5 senedir Daum da, Aykut Kocaman da, Aragones de, Lugano da elestirildi. Selcuk da senelerdir herkesin bildigi bir oyuncu, elestirilmistir. Yalniz bunu soylemek ve "gunah kecisi ilan ettiniz" arasinda fark var, "sakatlandi, sevinin simdi" demek arasinda cok buyuk bir fark var. Bu fark da hic oyle sevimli bir fark degil, resmen iftira.

  12. tofi dedi ki...

    ya neden iftira atıcam, neyse ben onun hiç sevilmediğini, en ufak hareketinin göze battığını gayet iyi biliyorum, lyondan burda 3 yerken, cok bilen taraftarımızca ıslıklandığını da biliyorum--essien ve malouda şu an chelsea'de komik-ve sakatlanmasıyla büyük darbe aldığımızı da hissediyorum, cristian yararsız, topuz da o mevkide bence yetersiz, hangisi oynuycak görücez, kazanan fenerbahçe olsun

  13. PVH dedi ki...

    Cok bilen islikci taraftar yuzunden neden biz yargilaniyoruz? Bize ne? Arsiv sagda duruyor, ilk gunden beri yazilan yazilar orada, google uzerinden ve blog icindeki arama kutusundan arsiv aranabilir. Yazmadigimiz seyler sebebiyle suclanmamiz kadar mantik disi bir sey yok su durumda.

Yorum Gönder