Fenerbahçe 0 - Galatasaray 0
STSL 24/10/2010



NTVSPOR - Mert Aydın
Geçtiğimiz hafta boyunca Fenerbahçe hangi takımla oynayacağını bilemedi. Tamam Aykut Kocaman’ın sahaya çıkaracağı 11, üç aşağı beş yukarı belliydi ama rakibin nasıl bir stratejiyle oynayacağını belli edecek bir teknik adam eksikti Galatasaray’da. Hagi’nin gelişi, orta sahası fizikli ve mücadeleci bir takımın sinyalini veriyordu ama dedik ya Kocaman, maçın stratejisini hazırlamak için bekledi.

Açıkçası Hagi’nin bir yandan orta sahayı fizikli adamlarla dolduracağı belliydi de bir başka durum daha vardı. Misimoviç ve özellikle Elano’nun artık adlarının ağırlığını ortaya koymaları gerekiyordu. Bu futbolcuları Hagi ateşlemek zorundaydı. Çünkü biliyordu ki, fizikli adamların katısının yanına sanatçıların da yaratıcılık eklemesi gerekliydi.

Maçın başlamasıyla birlikte tam kelime anlamıyla önde basmaya başladı Galatasaray. Pino’yu en ileride tutan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe savunmasının rahat top kullanmasını engelliyordu. 4. dakikada Elano’un şık pasını Pino kovaladı ve sağdan ceza alanına girdi. Volkan’ı geçen Kolombiyalı’nın sıfıra yakın yerden vuruşunu Hızır Acil Servis Gökhan Gönül çizgiden çıkardı.

Fenerbahçe hemen yanıt peşindeydi. 6’da Emre’nin pasını Niang kovaladı. Aykut çıktı ve Senegali golcünün ayaklarından topu çekip aldı. Güveni de yerine gelmişti Aykut’un. Fenerbahçe, topu kenarlara vermeye çalışıyor ama Galatasaray savunmada nefes aldırmıyordu. 12’de Pino soldan ceza alanına girerken kaleyi yokladı. Volkan soluna uçup topu kornere çeldi. 23’te de Neill’in yaydan volesinde harika bir Volkan Demirel kurtarışı vardı.

İkinci yarıya pozisyonla giren Fenerbahçe oldu. 47’de Stoch soldan ortaladı. Ön direkte Alex’in kafası dışarı gitti. 49’da Servet’in anlamsız geri pasını Niang kovaladı. Aykut, bu topu kurtarayım derken neredeyse sakatlanıyordu. 51’de Alex-Niang alışverişinde Senegalli soldan çalımlarla geldi. Şutu Aykut’un bacak arasından yumuşayarak çıktı. Savunma zor da olsa kornere gönderdi topu. Fenerbahçe daha agresif başlıyordu ikinci yarıya.

Hagi, Misimovic’in yerine Barış’ı alıp orta saha direncini arttırmayı hedefledi. 57’de Stoch’un ceza alanı dışından şutu üstten dışarı gitti. 64’te Alex’in sağdan kornerinde Topuz’un kafası çerçeveyi bulmadı. 70’te Kocaman’ın Alex-Semih değişikliği gerçekleşti. 73’te ise Dia sakatlandı ve sabrede sabrede formayı kapan Kazım oyuna dahil oldu. 74’te Stoch, soldan Bolt kıvamında topla depar attı. Sıfırdan ortasını Semih dışarı attı. 90’da Emre Çolak’ı vuruşu beklenen şiddette değildi. 90+3’te Pino’nun son saniye denemesi Volkan’ın hamlesiyşe kornere gitti.

Fenerbahçe’nin 10 yıllık galibiyet serisinin sonu bir beraberlikle geldi. Fenerbahçe ikinci yarıdaki oyunuyla teselli bulabilir. Galatasaray ise Hagi ile bir silkinme yaşadı ama hala zirveyle arada ciddi bir puan farkı var. Bu sonuçtan sonra Galatasaray yönetiminin vaat ettiği operasyonları yapıp yapmayacağını merak ediyorum şimdi.

FENERBAHÇE: 0 - GALATASARAY: 0
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, İsmail Şencan, Muhittin Gürses
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Dia (Dk. 74 Kazım), Emre, Mehmet Topuz, Stoch, Alex (Dk. 70 Semih), Niang
Galatasaray: Aykut, Sabri, Servet, Neill, Hakan, Elano (Dk. 78 Emre), Ayhan, Mustafa, Cana (Dk. 66 Serkan), Misimovic (Dk. 56 Barış), Pino
Sarı Kartlar: Dk. 24 Neill, Dk. 42 Ayhan, Dk. 83 Pino (Galatasaray), Dk. 35 Emre, Dk. 68 Lugano (Fenerbahçe)


0 comments:

Yorum Gönder