Cibona Maçı



Cibona ekonomik problemler nedeniyle tek yabancıyla (ki onun da zararı mı var yararı mı var tartışılır) genç bir kadroyla oynuyor bu sene Euroleague'de. Seyircinin de bu nedenle pek takımdan beklentisi olmadığı için geçmiş yıllardaki deplasman atmosferinden uzak bir tribün vardı. Maça fena başlamasak da genç Hırvat uzunların hem pota altı hem de yüzü dönük şutlarıyla dengede bir ilk periyot geçti. Hücumda gerek Tomas gerekse Kinsey'in sürekli penetre ederek potaya gitmeleriyle sayı bulduk, pota altında kolay pozisyonları bitiremesek de son saniyede Kinsey'in faul çizgisinden bulduğu sayılarla ilk periyod 19-19 bitti. İkinci çeyrekte Bogdanaviç biraz devreye girdi. Kinsey'in savunmasını bir kaç kez şutla, bir kaç kez de potaya giderek delmeyi başardı. Ukiç'in olmadığı bölümde Greer fena idare etmedi takımı. 5-6 sayı üstünlük yakalasak da ikinci çeyreğin ortalarında Cibona farkı bir kez daha eritti, devreye de 2 sayıyla önde girebildik. 42-40.

Üçüncü çeyrek Kinsey'in savunmasında iki üç hücum sayı bulan Bogdanoviç'i Ömer Onan'a verip top aldırmadan savunmaya başlayınca hücumdaki en önemli opsiyonu kilitlenmiş oldu Cibona'nın. Ama ekstra oynayan uzunlarının yüksek şut yüzdesiyle maçta kalmayı başardılar. Kinsey ve Tomas'ın üçlükleriyle 8-9 sayılık bir farkı yakalasak da dördüncü çeyreğin sonlarına doğru Ukiç'in yorulmasıyla maç boyunca çok da etkili olmayan Stipçeviç içeriye drive etmeye başladı, gerek kendinin bulduğu, gerek uzunlara yarattığı pozisyonlarla Cibona farkı bir sayıya kadar indirdi. Ukiç'le farkı bir kez daha üçe çıkarıp ardından Kinsey, Ömer ve Mirsad'ın faul çizgisinden bulduğu 5 sayıyla 73-68 le maçı kazanmayı başardık.

Ukiç'in üstünde çok büyük bir yük var ve bu yükü tek başına kaldırması imkansız. Hücumda her topu organize etmesini ve savunmada topa baskıyla ilk ateşi yakmasını bekliyoruz. Ortalama her maç 30 dakikanın üstünde oynayarak bu iki işlevi aynı anda yerine getirmesi imkansız. Bugün ilk yarı Stipçeviç'e karşı o baskıyı yaptı ama dördüncü periyot Stipçeviç Ukiç'in yanından her pozisyonda elini kolunu sallayarak içeriye girdi. Ukiç'in yedeği pozisyonundaki Greer bugün hücumda beklediğimiz katkıyı verdi ama savunmada gösterebileceği sertlik onun da sınırlı. Geçen maç 50 sayıyı geçen uzun rotasyonumuz bu maçı sadece 17 sayıyla tamamlamış, bitiricilik konusunda çok sıkıntı yaşadık, üstelik pota altı sırtı dönük oyunu neredeyse hiç oynamayan Cibona uzunlarından sürekli yüzü dönük şut yedik. Zubcic- Pasaliç- Radoseviç'ten toplam 39 sayı yemişiz. Uzunlar cephesinde kaybettiğimiz savaşı kısalar cephesinde kazandık bugün. Bogdanoviç belki 15 sayı attı ama Ömer Onan savunmaya başladıktan sonra sanırım potayı göremedi, maçın kırılma anlarında sahnede yoktu. Kinsey, Greer ve Ukiç çift haneli skorlar üretirken, Tomas özellikle ikinci yarıda bir hayli kötüydü.

Mirsad bu sene kötü şut atıyor, ceza şutlarını çok iyi değerlendiren eski Mirsad gibi değil fakat uzmanı olduğu ribauntlar konusunda yine gayet iyiydi. 19 dakikade 9 ribaunt. Maçın ikinci yarısında özellikle hücumda akışkanlığı kaybettiğimiz dönemde çok zorlandık. Takım olarak sadece 7 asist yapabildiğimiz bir maçı deplasmanda kazanmamız yine de umut verici. En azından şutlarımız girmediğinde ya da organizasyonun bozulduğunu hissettiğimizde saçma sapan şut atmak yerine sürekli teke tek potaya gitmemiz geçen seneye göre olumlu bir gelişme. Deplasmanda olmamıza rağmen Cibona'nın iki katı kadar serbest atış çizgisine gitmemizle de bunun ödülünü almışız.

Emir'in özgüveni,sahadaki duruşu falan sarsılmış durumda, mutlaka toparlanması lazım,sadece 4 dakika süre aldı bugün, Spahija'nın ne yapıp edip Emir'i kazanması lazım, ligde biraz fazla süre vererek ve bu takım için önemlisin imajını Emir'e hissettirerek kendine gelmesini sağlayabilir. Emir'den patlama beklediğimiz bir senede Emir'in elimizde patlamasını seyretmeyiz umarım.


0 comments:

Yorum Gönder